הבן שלי לא מפסיק לאכול חול...

אור לנו

New member
הבן שלי לא מפסיק לאכול חול...

וממש נהנה מזה. בגן שעשועים או בכל מקום אחר שיש חול - או שהוא שם לעצמו חול על הראש או שהוא אוכל אותו ובכמויות! אני יודעת שחלק מהילדים בגילו (ה"רגילים") גם עושים זאת אבל לא בכמויות האלו. לימשהו יש רעיון למה הוא עושה את זה? יכול להיות שזה מראה על איזשהו חוסר של ויטמין/מינרל בגוף?

עד כמה שזכור לי זה מעיד על מחסור

באבץ, כאשר יש צורך להכניס לפה כל מיני דברים שהם לא אכילים, מה שנקרא pica

אור לנו

New member
אוקיי, שמעתי על המושג הזה

איך מתספים באבץ - איזה סוג קונים, מינון, סכנות, בעיות שיכול לגרום וכו' - כל עצה תתקבל בברכה.

Alizaslu

New member
אבץ

אני קניתי אבץ בטיפות של חב' BIOCARE המינון המומלץ הוא 10 עד 20 טיפות. יש לשמור בקירור (גם לפני הפתיחה של הבקבוק) אפשר להשיגו בחנויות טבע.

razgalili

New member
לתסף אבץ. מגנזיום ו B6

לבדוק ברזל עם רופא ולשקול לתסף אם חסר. זה מה שעבד בשבילנו.

כשאני לוקחת אבץ יש לי בחילה.

אני לוקחת את הכדור אחרי האוכל. מה אתם נותנים? של איזו חברה ובאיזה אופן (כדור לבליעה, למציצה, קפסולות ג'ל רכות, נוזל, וכ"ו)?? מה לגבי מינון? האם יש תוספים אחרים שלא כדאי לקחת באותו זמן עם האבץ? תודה, ענת. אגב, ראיתי שדלתא מתחילים להפעיל טיסות ישירות מאטלנטה לתל-אביב, החל מ-28.3, אז אחרי ד"ר מקנדלס אפשר להביא את תמי ורז לישראל...

maanina

New member
רז -בענין הברזל

הילד מקבל אבץ באופן קבוע ולמרות זאת מרבה לאחרונה לללעוס ניירות ועלים. הבדיקות מראות שההמוגלובין נמוך מעט (11.4 כשהמינימום בטווח הוא 12) ודוקא האבץ בסדר.הבנתי בהרצאה של דר'מקנדלס שיש להזהר מאוד במתן ברזל. לאחרונה מקבל ויטמין B6 בקומפלקס B של BIOCARE . מה לעשות? לתת בכל אופן?לתת קודם מגנזיום?(איך נותנים?)

razgalili

New member
יש לבדוק אצל רופא

ולוודא שאכן חסר ברזל. לבצע בדיקה מקיפה ככל האפשר של מינרלים בפלסמה ובתאי הדם האדומים ולתכנן מתן מינרלים על פי זה. צריך לתת לילד אנזימים והרבה, וביחוד אנזימים שמכילים צלולאיז (אנזים שמפרק צלולוזה) כדי לפרק את הדברים שהילד בולע שלא יקבל סתימת מעיים. האנזימים גם יהרגו את הפטריות שיכולות גם הן לגרום לפיקה. בין האוטיסטים, 10 אחוז בערך סובלים ממחסור בברזל, 30% סובלים מעודף היסטרי של ברזל, כנראה עקב בעיה מטבולית, והשאר בתחום הנורמלי. הסכויים הם 1 לשלוש שאם את נותנת לילד ברזל את תזיקי לו, כדאי לבדוק. אפשר רצוי וכדאי לתת מגנזיום לילד.

razgalili

New member
הי

תני לי לראות אם אני מבין נכון: לילד היתה פריחה הרופאה חשבה שיש לו אלרגיה לחול (למה היא חשבה ככה?) רופא מצא שיש לו סטרפטקוקוס נתן לכם אנטיביוטיקה (?) ועכשיו הילד לא פורח, אבל הוא היפר אקטיבי, לא תקשורתי ואוכל חול. האם שרשרת הענינים שתיארתי כאן נכונה, או שפיספסתי משהו. כי מה שאני חושב זה שאולי יש קשר בין הדברים. אם הילד קיבל אנטיביוטיקה, יכול להיות שהוא סובל מתוצאות לוואי של האנטיביוטיקה.

אור לנו

New member
אהלן רז - תשובות לשאלות

סליחה על הזמן שעבר - המחשב שלי "התאבד" בקפיצה מ 8 קומות - הלך הדיסק הקשיח ועכשיו הוא בשלבי התאוששות והחלמה. אז ככה: לפני כחודשיים (לא זוכרת אפילו לפני כמה זמן ורציתי להפעיל את אופציית החיפוש בפורום כדי לבדוק מתי זה היה אבל כרגע האופציה לא פעילה - לפחות אצלי) הפשוש פרח בצורה היסטרית - בעיקר בידיים וברגליים, רופאת עור אמרה שזו אלרגיה לחול ולאחר שגם משחה לא עזרה הלכנו לרופא עור מומחה שאמר שזו פריחה מסטרפטוקוק ונתן לו אנטיביוטיקה + פרדניזון. במקביל הוא אמר להימנע מחול ודשא, רוב הפירות וצבעי מאכל. הפריחה עברה כמעט לגמרי - מדי פעם עדיין צצה לה כדי שלא נשכח אותה. מאז הוא לא קיבל שוב אנטיביוטיקה (טפו טפו). בתקופה האחרונה הפשוש היפרי לחלוטין, אוכל חול בכמויות (למרות שבימים האחרונים הוא קצת נרגע מהחול - עכשיו הוא אוכל צבעים, עפרונות צבעוניים ונעליים). עוד דבר - גם לפשוש וגם לגדולה יש כרגע אימפטיגו - הגדולה מלאה ומקבלת אנטיביוטיקה ולפשוש יש מעט מאוד פצעים ולא נתנו לו את האנטיביוטיקה כי עשינו את ה MRI השבוע ואם היינו נותנים לו את האנטיב' היינו צריכים לדחות את הבדיקה לפחות עוד שבועיים אחרי סיום האנטיב'. רופאת הילדים אמרה שהאימפטיגו נגרם מסטרפטוקוק - לא עשינו לו שוב משטח גרון בגלל כל החגים/מועדים - מקווה שנעשה בהמשך. מה שכן - התחלנו עם האינזימים לפני 3 שבועות כמעט - כרגע נותנים לו פפטיזייד וזיים פריים.

למעלה