הבן שלי נפל מטיס השבוע

• פותח הנושא sim26
  • פורסם בתאריך

sim26

New member
הבן שלי נפל מטיס השבוע

הוא רוצה להגיע לתפקיד מובחר עם חיילים חכמים מאוד. הוא רוצה תפקיד פעיל ומשמעותי. לחבריו יש פרוטקציות אבל אנחנו עולים ואין לנו. איך אפשר לעזור לו? הוא הצטיין בטיס ונפל בצ'קים.

oshiko

New member
לא צריך פרוטקציות

שלום שמחה וברוך בואך לפורום, בעיקרון זו לא שאלה של פרוטקציות (מקצת היכרות וגם תקווה ...) אבל תלוי בכמה גורמים: 1. לא כל ההדחות מטיס שוות. יש הרבה גורמים כמו באיזה גף הוא היה (יש גפים של מאותרי יחידות ויש של כאלה שלא), מהי סיבת ההדחה, האם הוא עבר כבר טירונות 2. כרגיל בצבא, שום דבר לא מגיע אליך לבד; בעיקר בנסיבות כאלה, צריך קצת לדחוף לבד; לטלפן לקצין מיון, לנדנד, לברר עם חברים. בעיקרון, ואחרי התנאים הנ"ל, יש מגוון תפקידים אפשרי למודחי טיס: -- זיק - יחידה בתותחנים שמורכבת בעיקר ממודחי קורסים מובחרים. צריך השלמה מקוצרת לרובאי 03 -- יעל - סיירת של חיל הנדסה. גם היא מורכבת בחלק גדול ממודחי טיס -- אגוז, מגלן - תלוי בנסיבות לעיל, ודורש ראיון -- רחף - מסלול מהיר בשיריון, מיועד למודחי טיס -- תחמ"ז - (תותחן מזורז)- כמו רחף, בתותחנים -- יהל"ם, פלס"רי חי"ר, מיתר, עוקץ - הכל תלוי בנסיבות לעיל שהזכרנו בעיקרון הוא אמור לצאת לדח"ש (דחיית שירות) עד למחזור הקרוב יולי 05. אם אין קיצור דרך במצבו ליחידות הנ"ל, הוא יכול ללכת לחי"ר או הנדסה ולעבור שם גיבוש פנימי לאחת הסיירות. אני מציע לפנות לקפ"צ בקו"ם (אולי עדיף שאחד ההורים יפנה כי פשוט ידברו אתכם יותר יפה) בטלפון 03-7379914 תתחילו משם, אם אין תשובה טובה תשאלו עם מי לדבר, דדחפו קצת. מגיע לו הטוב ביותר. עוד משהו - אני לא יודע מה המצב שלו מבחינת יום סיירות, אבל אפשר לטלפן למדור צוות-אויר ולבקש זימון לאחד מגיבושי ההמשך (שלדג או 669), אבל אז הדח"ש עלול להתארך מעבר ליולי 05. שיהיה בהצלחה - דווחי בבקשה איך הולך

BlackJack1

New member
זה נראה אושיקו

שהבחור היה בגף ה',והוא אחרי טירונות... בד"כ אנשים כאלו מנסים להשאיר בחיל האוויר בתפקידים שונים ולא צריך פרוטקציות או כלום (הרוב בוחרים לצאת מהחיל). וכמו שאושיקו אמר,תלוי בזמן שהוא נפל,ומה יציעו לו בבקו"ם. הוא יכול לבקש מספרים של יחידות שונות ולהציע את עצמו,ואם הם יהיו מעוניינים הם כבר יסדרו לו ראיון.. אחרי חצי שנה בקורס לרוב נותנים לנפלים להכנס ליחטיות השונות של החי"ר בלי גיבוש.. ואני בטוח שאמור להפתח בזמן הזה רחף או תחמ"ז (אני נגד המסלול הזה,כי תכל'ס מזורז הוא נחשב אבל זה יוצא לך בדיוק כמו מישהו שהתחיל מסלול שריון רגיל). אני אומר לראות מה חיל האוויר מציע ואם לא נראה לבחור,שיחזור לבקו"ם..

sim26

New member
נכון הוא היה בגף ה'

דרך אגב קוראים לי דינה ואני משתמש בכינוי/חשבון שלו מפורום מתגייסים. הוא סיים טירנות בהצטיינות וגם 3 קורסים דרך בן גוריון מתמיקה - 93, פיסיקה- 86 והיסטורית צה"ל - 92 הוא אחד מ20 מתוך 50 שעברו את כל המבחני בד"חים פעם הראשונה. הודח בצ'ק 10 על רמת טיסה. עד כה הציעו לו בחיל אוויר פקח טיסה וקשל"ט. הוא לא מעוניין בהם. הוא ממשיך לבדוק אפשריות אחרות.

sim26

New member
עשה טירנות 03+

זאת אומרת רק יש להוסיף יום או יומיים השלמה להגיע ל05.

BlackJack1

New member
הממ

תכל'ס להכנס עכשיו לעכשיו מחטיבות החי"ר אולי זה אפשרי,אבל בקרוב הם מסיימים טירונות והוא יצטרך להשלים איתם תרגיל כלשהו (אני חושב תרגיל מחלקה). אם זה מה שמציעים שיחזור לבקו"ם,שינסה להיכנס לזיק או מסלול אחר שהוא כבר לא צריך לעבור השלמה לרובאי..

למעלה