הבנות בכיתה לא מתייחסות לבת שלי בת 10

bubi111

New member
הבנות בכיתה לא מתייחסות לבת שלי בת 10

הבת שלי בכיתה ד', ילדה טובה וחברותית, אבל ילדה עדינה ורגישה.

לפעמים כל הכיתה משחקים ביחד ותמיד היא הראשונה שמנסים להפסיל אותה במשחקים.
וגם לפעמים הבנות מדברות: וכשמישהי "מקובלת" מדברת מתייחסים אליה (ברור!), אבל הבת שלי אומרת, כשהיא מדברת או אומרת משהו פשוט אפילו לא עונות לה. כאילו היא אוויר.
היא כל פעם נפגעת מחדש ובאה הביתה בבכי. לי נשבר הלב, אבל אני לא מראה את זה כמובן, מחבקת ומחזקת אותה כל פעם מחדש.

אבל השאלה שלי האם יש מה לעשות במצב הזה או שככה זה תמיד היה ויהיה שהילדות המקובלות יקבלו תשומת לב רבה וילדות פחות מקובלות לא התייחסו אליהן.

יש לה חברה אחת יחסית קרובה, אבל היא רוצה גם לפעמים לדבר עם כל הבנות ולשחק עם כולם ביחד ולא תמיד רק עם חברה אחת.

פעם שיתפתי את המורה, אבל היא לא עושה כלום בנדון ואני גם לא יודעת מה באמת אפשר לעשות? הרי אי-אפשר להכריח את הבנות להתייחס לבת שלי בכוח.
כל המאמצים להזמין אותן הביתה במשך שנים לא עזרו...

האם יש לכם רעיונות?

דיברת עם היועצת?

שתארגן פעילות בכיתה בנושא של חברות
וחשוב שהיא תמצא לה חברה אחת או שתיים טובות וזה כבר יקל עליה

bubi111

New member
עדיין לא דיברתי עם היועצת.... אבל המחנכת

כבר עושה להם הרבה פעמים שיחות ומפחת הלב בנושא חברות. זה לא עוזר כנראה...

Arkady Volman

New member
איך את מחזקת אותה ? מה את אומרת ?

אני חושב שרוב הסיכויים ש"כל הבנות" זה לא באמת כל הבנות, אלא קליקה של כמה בנות לא נחמדות במיוחד.
אפשר להבין למה הילדה שלך נפגעת, אבל אני לא חושב שלהיכנס לקליקה הזאת זה מה שיעשה לה טוב.
אם היא תרגיש שאת גם פגועה מזה ושאת מנסה לסדר לה את העניין הזה, אז היא תהיה פגועה עוד יותר כי היא תרגיש שאם את נלחצת מזה, אז זה דבר ממש ממש חשוב בחיים.
מה שחשוב שתקשיבי לה, תביני אותה אותה, תקבלי אותה עם הרצון שלה להיות מקובלת ותעזרי לה להגדיר את הרגשות שלה במילים. אולי לכתוב ביומן מה היא מרגישה ומה היא חושבת, אולי לצייר את זה.
א"כ אפשר להסביר שאם מישהי לא רוצה להיות חברה של הבת שלך, אז זו בעיה של אותה ילדה ולא של הבת שלך. כי הבת שלך לא צריכה להיות מקובלת אצל אותן בנות כדי להיות שווה. הבת שלך שווה בזכות עצמה ואולי עדיף שהיא תחזק קשרים עם בנות שכן רוצות בחברתה.

bubi111

New member
תודה על התגובה. היא לא רוצה להיות מקובלת.

היא אמרה שרק לפעמים כשיש שיח כיתיתי לא מתייחסים אליה בכלל.
היא גם לא רוצה להיות חברה שלהן, אבל להרגיש חלק מהכיתה, מה שהיא לא מרגישה.

כמובן אני לא מראה לה שאני נלחצת. אני גם לא נלחצת, מנסה לחשוב מה אפשר לעשות, בלי שהיא מודעת לזה.
אני מראה לה שיש ימים כאלה וכאלה ושתדבר עם חברות אחרות שכן מקשיבות לה....

אבל הייתי רוצה שהיא תרגיש טוב בכיתה וחלק מהם...

למעלה