הבנים שלי רוצים לישון רק איתי/אמא

ירדן 41

New member
הבנים שלי רוצים לישון רק איתי/אמא

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם. הבן שלי בן ה-7+ מגיע אליי כל לילה למיטתי (אני גרושה טרייה) ולא תמיד אני מרגישה שהוא נכנס, אולם כעבור מס` שעות מצטרף גם הבן הקטן ,5, כי הוא רואה שאחיו לא איתו. וכששניהם במיטתי, אני כבר מתעוררת מהצפיפות ולא יכולה לחזור לישון, לרוב, במיוחד אם אני מוטרדת מנושאים שונים בחיי, ואז בעיקר לא אוכל לחזור לישון. הנושא הזה מאוד מפריע לי ונמשך זמן רב מידיי, גם לפני גירושינו היו תופעות כאלו. לא הועילו שיחות, לא הועילו הפתעות מתחת לכרית, שילמתי 800 ש"ח ל-4 מפגשים, ליועצת משפחתית, גם זה לא הועיל. כבר יומיים ששלושתינו ישנים לאורך המיטה, עם תוספת של כסא לרגליים שלי, ביוזמה שלי וכנסיון לראות אם הדברים ישתפרו וישתנו, ואם יהיה לי רצף בשינה שכידוע חשובים מאוד לבריאות. לאחרונה התגלו אצלי, חוסר ברזל, ואף תופעת וורטיגו-סחרחורת וטינטון באוזן.. אני לא אומרת שהכל קשור לשינה, אבל בכ"ז.... בעבר היה לי מזרון נוסף, ישנתי על מזרון בחדרם על הרצפה, לאחר חודש זרקתי אותו, לא היה לי נוח. לא נוח לנו כ"כ להביא מזרון מהחדר שלהם לחדר שלי, כיוון שאף ילד לא רוצה לישון על הרצפה. מה אעשה ? אני נואשת כבר. האם נגזר עליי לישון רק עם קימות ויקיצות? (ד.א., חדרם מואר מאוורור, לא חם להם ולא קר להם, ובכ"ז הוא מפחד, מחלום או משהו בדומה, הגדול מתעורר ובא אליי בריצה ובפניקה למיטתי.) אני גם מרחמת עליהם ולא תמיד נוזפת בהם על כך, אלא בכ"ז עוטפת בחום ומנסה להרגיע, אבל אין לי חיים... הם גם נרדמים מאוחר לטעמי.. 21:30, בערך. ומתעוררים לקראת 7:30 דבר שגורם לי לפעמים לאחר לעבודה. אמש נתתי להם לישון במיטתי, לבד, מראש בצורה מתואמת. ואני הלכתי לישון בחדרם במיטתם. לפנות בוקר שניהם היו בחזרה במיטה לידי (מיטת אחד מהם) היה להם כמובן צפוף, אבל דבר לא מפריע להם, העיקר לדעת שאני לידם. הנוכחות של שניהם לידי, והקימה שלהם, גרמה לי להתעורר שעה לפני הזמן, להפסיד שעת שינה, הם כמובן המשיכו לישון ואף איחרו בקימה שלהם. הדלקתי אור, טלויזיה, פתחתי חלון, נענענתי, והיה מאוד קשה להעיר אותם, הם נרדמו, הקטן 21:30 והגדול 10:00+... בקיצור, לא מרוצה כלל וכלל ממה שקורה אצלנו וקצרה ידי מלשנות משהו בנושא הזה. הלילה אני רוצה שהם יישנו שוב במיטתם ואני במיטתי, ומן הסתם הם גם יבואו אליי לפנות בוקר, או בלילה. אף נסיון שלי איתם לא מצליח ולכן שיחזרו למיטתם, בין כה וכה שום פתרון אינו יעיל.. אז כבר אין הבדל...פ פעם הציעו לי לנעול את הדלת שלי, אין סיכוי שיהיה לי אומץ. אתמול קניתי לבן הגדול רסקיו, פרחי באך, מס' 20. אבל כמובן צריך לחכות להשפעה שתחול בגוף ,זה כנראה לא מיידי. מה לעשות? אני מדברת איתם על זה בבוקר, מדוע באתם? מה הפריע לכם? התשובה המגומגמת היא "רצינו להיות איתך" ואני איתם, כל יום מ-16:30, עד שנרדמים, חוץ מיום ביקור של אבא שאז הם רואים אותי ב-19:00 וחוץ מיום שהם אצל חברים, אחת ל.. לקנות מיטה נפתחת נוספת? לצרף אותה לחדרם? ולישון לידם? זה נשמע לי כ"כ לא הגיוני לישון על מזרון לא נוח בזמן שיש לי בחדר מזרון מעולה וגבוה....

תופעת "נדידת הילדים" לחדר השינה

של ההורים מוכרת ,ידועה ומשפחות רבות מתמודדות איתה. במידה ואת רוצה את חייך בחזרה , צריך לנהוג בסבלנות ועקביות להחזרת הילדים לשינה במיטתם. ברגע שהילד מגיע אלייך למיטה את צריכה להחזיר אותו ולא לאפשר לו להשאר לישון במיטתך. התהליך כרוך באיבוד זמן שינה אבל את גם כך לא ממש ישנה ... הדרך היא לא לאפשר לו את השינה אלא במיטתו. תשארי לידו מעט, תאמרי לו שאת בבית ואת שומרת עליו תמיד . אם הוא שוב מגיע, שוב להחזירו. כאשר הילד מתרגל לקום בלילה ולעבור לחדרך אז הוא מקבל מסר שזה בסדר ומתרגל לכך ואינו רוצה יותר לישון במיטתו אבל גם ילדים צעירים צריכים להבין שהמיטה היא שלך והם צריכים לישון רק במיטתם. מקווה שלא תוותרי בעניין, השיטתיות עובדת. בהצלחה!

ירדן 41

New member
אני אכן רוצה לנסות ליישם זאת בשנית.

הלילה אני מתכוונת שירדמו במיטותיהם. אשתדל לשבת לידם ולהקריא סיפור או אפילו שניים. ובמיטתי אני אישן באמצע או באלכסון, ע"מ שארגיש כשהגדול מגיע אליי. אם לא אעשה כן לא ארגיש שהוא יגיע, אלא רק כשהקטן מצטרף אלינו מאוחר יותר (לפנות בוקר) נראה איך זה יילך. אני מבינה שעליי להיות עיקבית מס' רב של לילות, כמו שאני מכירה את הילדים שלי, צפוי לי לפחות חודש כזה של טיילת חזרה למיטתם. דבר שיחייב אותי לישון מוקדם יותר לצורך היערכות.......

עקביות היא אכן המפתח להצלחה. כשהילד

שלך יבין שאת נחושה ולא מוותרת לא תהיה לו ברירה. יהיה משבר זמן מה אבל השינוי יהיה לטובת כולכם. גם כאשר הילדים קמים בלילה ועוברים מיטה הם ישנים פחות ופחות טוב וודאי קמים בקושי בבוקר. שיהיה לכם לילה טוב!

ירדן 41

New member
עדכון

בוקר טוב לכם, אמש, הילדים שלי נרדמו מוקדם, במיטתם, אולם באמצע הלילה הקטן דווקא בכה שהוא רוצה שאבוא ושהוא פוחד. הלכתי אליו פעמיים, ישבתי, אח"כ שכבתי לידו, ובסוף תמיד הוא התעורר מחדש כשקמתי. בסוף כשהייתי במיטתי הוא שוב בכה בכי נוגע ללב, ואמרתי לו לבוא אליי. (אף פעם הוא לא בוכה, ותמיד הגדול היה מתעורר לפניו, וכעת התהפכו היוצרות, לא יכולתי שלא להביא אותו אליי ולהרגיע אותו) כמובן שבהמשך הלילה, הגדול הגיע אלינו ובבוקר מצאתי את שלושתנו באותה מיטה. הפעם ישנתי דווקא רצוף עד הבוקר, אולי בגלל שהם שכבו צפופים זה לזה..... בסוף שבוע זה אני מביאה מזרון שיתמקם בחדרם, שם יש יותר מקום, ואני או אחד הבנים יצטרך לישון עליו, נראה איך יהיה.....

למעלה