הבנתי לפי התוכנית של מרטה סטיורט בטלוויזיה

הבנתי לפי התוכנית של מרטה סטיורט בטלוויזיה

שירקות קפואים או סגורים הרמטית, יותר בריאים כול הלקט ירקות למניהם ככה הם שומרים על טריותם ועל ערך תזונתי יותר גבוה מירקות טריים שחשופים לאור הסופר לחום וקור וכול מיני תופעות על טבעיות, שהירקות חשופים להם מישהו שמע על זה, זה באמת נכון?
 

TheFinalCut

New member
לא, זה לא ממש מדויק

ירקות קפואים שומרים על חלק מהרכיבים ביעילות, רכיבים מסוימים באמת נשמרים אפילו יותר טוב מבתוצרת טרייה, אבל אחרים אובדים בכל זאת גם בהקפאה. המצב האופטימלי הוא לאכול תוצרת טרייה כמה שיותר (אידיאלי - מיד לאחר הקטיף). כמובן שזה בלתי אפשרי עבור רובנו, ולכן יש שיטות שונות לשימור מזון, שלכולן יתרונות וחסרונות רבים. הקפאה שומרת על רוב הנוטריינטים (מינרלים, רבים מהויטמינים, ויתר הרכיבים), אבל ויטמינים מסוימים נפגעים ונהרסים, כפי שניתן לראות בטבלה המצורפת(1). 1. המקור, ספר הלימוד: Fellow PJ. 2000. Food Processing Technology: Principles and Practice, 2nd Ed. CRC Press, Cambridge, UK.
 
למעלה