הבנתי משהו!!!

הבנתי משהו!!! ../images/Emo57.gif ../images/Emo63.gif ../images/Emo77.gif

...בעקבות התנסות מסויימת. ובכן, הבנתי מה פירוש ההנחיה: "לוחם יודע שמה שהוא עושה חסר-תועלת... ובכל זאת הוא עושה הזאת, כאילו יש בכך תועלת". פעם חשבתי שאני מבין זאת בהקשר של מעין איזון בין תובנת-המוות לבין המעשים, בהקשר של היכולת לפעול מבלי לצפות לתמורה ועוד. אבל הפעם... הפעם הבנתי את זה בעקבות חוויה עוצמתית!!! כאשר אני עושה משהו, אני מתבונן במה שאני עושה ואני רואה מה היה קורה אם לא הייתי עושה זאת. ברגע הראשון, זה נראה לא כיף מה שהיה קורה, אבל אם אני לוקח את זה בפרופורציות אמיתיות של שנים קדימה, אני רואה שהעשיה הזאת היא בסופו של דבר חסרת משמעות... בסופו של דבר אני רואה אותה כחלק מה"מילוי" חסר החשיבות של היומיום שלי... אני רואה כמה שפעולותי ריקות, כמה שחיי חסרי-תוכן אמיתי, לבד מהתוכן שמחשבותי נותנות לדברים... זה מדהים! זה עוצמתי!! וזה נותן כל כך הרבה תקווה וכוח!!! ואז, כשאני רואה את העשיה הנוכחית שלי ומבין את חוסר-הטעם שבה (לא בצורה שכלתנית, אלא ממשית: אני רואה את חוסר הטעם שבה) - ובכל זאת אני עושה אותה לצורך אותה תוצאה מקומית שכן תיתן לי בסופו של דבר הרגשה טובה לעת עתה - אז - נאגרת עוצמה. פשוט נאגרת אנרגיה חדשה. זה מדהים! זוהי עוד הנחיית-לוחם שמביאה לחסכון באנרגיה ובעקבות כך לאגירת עוצמה אישית... מדהים! אני יודע שקל יהיה לפספס את הכוונה שלי. יהיו שיחשבו: "מה, אבל להרגיש טוב זה אחלה, זה הכי טוב - זה הכי משמעותי שיש!" אבל אמירה כזאת תנבע מחוסר הבנה של הכוונה העומדת מאחורי האמירה: "לוחם יודע שמה שהוא עושה חסר-תועלת... ובכל זאת הוא עושה הזאת, כאילו יש בכך תועלת". יודע שלא הסברתי מי-יודע מה, אבל תמיד אפשר לשפר ולהבהיר, לא? שלכם באהבה בן

star d

New member
אני חושב...

שבהנחיית לוחם: "לוחם יודע שמה שהוא עושה חסר-תועלת... ובכל זאת הוא עושה הזאת, כאילו יש בכך תועלת" אין הכוונה לערך הפעולה. כלומר אין הכוונה לכך שהפעולה שלוחם מבצע היא חסרת ערך מפני שערך הוא עניין סובייקטיבי ותלוי במערכת ההגדרות של הלוחם עצמו. הכוונה לדעתי הינה שכל פעולה שהלוחם עושה נכונה בשבילו ואין צורך להפליג במחשבות ולנתח את הפעולה כי ברגע שהיא הסתיימה, הסתיימה גם המשמעות שלה. פעולה מתוך מקום נקי כזה תביא לחיסכון אנרגטי וצבירת עוצמה כי לא מתלווה אליה מערכת ביזבוז האנרגיה בניתוח תוצאות הפעולה והשלכותיה.

~דויד~

New member
אני חושב שהבנתי

אתה מבצע פעולה נכונה מבחינת היקום, אולם אינך רואה למה זה טוב... לפעמים מה שנכון עבורנו לבצע ברגע מסוים יכול להיתפש כלא הגיוני עבור שכלנו. למשל כאשר הכביש רטוב ועלינו לבלום בלימת חירום, האינסטינקט הטבעי שלנו הוא ללחוץ על דוושת הברקס עד הסוף, כאשר הדבר הנכון לעשותו הוא לפמפם...

eliii

New member
או קיי בן...אבל רק כדי לבדוק

אם הבנתי אותך נכון...בשורה התחתונה יש לך שתי אפשרויות: א) לבדוק כל מעשה שאתה רוצה לעשות בפרופורציות אמיתיות של שנים קדימה.. מה שבהכרח יגרום לך לא לעשות הרבה מהדברים שאתה עושה לצורך תוצאות מקומיות....מה שיותיר אותך ללא ההרגשות הטובות של "לעת עתה"...(משהו שמזכיר את מה שהייתי בשנים האחרונות
).... ב) האפשרות השנייה היא "כן" לעשות את ה"דברים" חסרי התוכן לכאורה האלה ולו בגלל שאנו אלה שנותנים תוכן לדברים על ידי מחשבותינו עליהם...מה שממלא אותנו בהרגשות טובות של "לעת עתה" המצטברות לאורך השנים..ומגבשות מאתנו אדם ש"מרגיש טוב D-:...מצב שנותן לנו את הכלים להפיק מעצמנו הרבה יותר לכאורה מאשר אילו לא נעשה אלא דברים "מהותיים" ובשאר זממנו "נדפוק את הראש בקיר"
... אם הבנתי אותך טוב לא התייחסת לשאלה אם לעשות או לא התייחסת ספציפית אל ה"מודעות" לתהליכים הנדונים...

eliii

New member
המשך: אך למרות שהתייחסת

רק אל עצם המודעות לעובדה שאנו עושים דברים חסרי משמעות כדי להרגיש טוב (מודעות שמשום מה[עדיין לא הבנתי לעומק למה,אלא אם כן זה בגלל העובדה שמודעות זו כרוכה בהכרח בידיעה ש"אנו אלה שנותנים תוכן לדברים"] אתה טוען שהיא ממלאת באנרגיות) אני אנצל את ההזדמנות לשאול אותך מה עדיף על מה מבין שתי הבחירות שהגדרתי(בהודעה הקודמת) א) או ב) ? או שמא ג)...שהיא??? ואם ההודעה שלי מדי מבלבלת זה בסדר
אני אבין

מה? ../images/Emo2.gif מי? ../images/Emo12.gif מו? ../images/Emo3.gif אה... נכון ../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

למעלה