הבעיה (בשבילי) בלהיות ג'נדרקוויר....

ליזי133

New member
הבעיה (בשבילי) בלהיות ג'נדרקוויר....

רק קצת, לשתף טיפה אולי...
בכל מקרה...
אני מרגיש/ה שכאילו אני מרגיש/ה ג'נדרקוויר, אבל הייתי רוצה להיוולד זכר. כנראה כזכר גם אל הייתי שלמ/ה לגמרי עם הגוף הזה אבל יותר שלמ/ה מלהיות נקבה.
אני מרגיש/ה ג'נסדרקוויר, אבל עם 'נטיות' לצד הטרנסג'נדרי- FTM כזה...
אבל, הבעיה היא בזה שהורמונים וניתוח לא יעזרו. הם רק יסבו לי הרבה כאב, כי בכל זאת, ניתוחים וכו', אבל יעזרו אולי קצת.. חלקית...
יש ניתוח כלשהו שאני בכל מקרה בונה עליו בעתיד, שאני מקווה מאוד שישפר את איכות החיים שלי, שהוא לא קשור לFTM אלא ניתוח שדווקא נשים עושות (אם עושות).
וקראתי על ההשפעות של T (טסטוסטרון, לקחת טסטוסטרון בהורמונים לFTM) ואני אוהב/ת את רוב ההשפעות שלו, אבל לא את כולן. יש השפעות שאני רוצה (הרוב) ויש כאלה שלא...
אני לא רוצה ניתוח 'להפוך' לזכר וזה... אבל אני כן רוצה דברים מסויימים, אבל אי אפשר להפריד רק חלק מהשפעות ההורמונים ולבטל את החלק האחר...
ובכלל... אפילו שדברים מסויימים לא רלווניטיים עכשיו,ף גם כשהם יהיו רלוונטיים אני לא יודע/ת לאן לפנטות. כלומר, ברצינות- לאיזה רופאט פונים אח"כ? רופא משפחה?
אני כן בסדר עם דיי הרבה דברים עם הגוף וכו' וכל זה.. ולרוב אין לי הרגשה של 'אני גבר' או 'אני אישה', בד"כ פשוט יש לי הרגשה של 'אני אני'... ולא משהו ספציפי כזה...
וכו'.... נראה לי שכגי כתבתי דיי פשוט בלי לחשוב בסוף ההודעה אולי זה יצא קצת לא מובן וכמו סתם מחשבות מפוזרות/מבולבלות... אולי אנ אחזור לתקן דברים בהודעה אח"כ...
זה היה רק לפרוק עכשיו.. כזאת פריקה ראשונית של כל מה שאני חושב/ת עליו בדיי הרגה זמן האחרון, רק בגלל שאני לרוב פשוט רגיש/ה מידי אלך הנושא אני לא העליתי את זה על הכתב עד עכשיו וכו'....
....
.......

both

New member
אני כמוך

בזה שאני מרגיש יותר נטיה לצד של FTM, אבל אני מודע לזה שיש בי גם צד נשי ואפילו אם לרוב הוא לא יוצא החוצה, הוא פועל מבפנים לא מעט. כלומר, אני הרבה יותר רגיש מאשר גבר רגיל, יותר אמוציונלי, יש בי חלק אימהי שאני אוהב מאד וכו'. אני תמיד אותו דבר בעצם, כפי שאמרת "אני אני". אולי הדרך היותר טובה להבהיר תהיה לנסות תת לזה אחוזים- אני מרגיש שאני בסביבות 70% גבר ו-30% אישה . העניין הוא שבגלל ה-30% האלה, ברור לי שכל שינוי פיסי שהייתי מחליט לעשות, משהו בתוכי ישנא את הגוף שלי ויתנגד בתוקף. כמו שהצד הגברי שבי שונא ומתנגד לגוף הנשי איתו נולדתי (למרות שהיום כבר פחות מכיוון שאני עובר כגבר גם עם הגוף הנשי), כך החלק הנשי שבי יוצא נגד כל מחשבה לשינוי פיסי לצד הגברי. זו הסיבה שאני לא חושב שאי פעם אקח הורמונים (כמובן שבנוסף לסיבה זו יש מספיק סיבות נוספות הקשורות בתופעות להן טסטוסטרון גורם) או אעבור איזשהו ניתוח כלשהו. כשהייתי ילד תמיד רציתי להפוך לבן אמיתי. אני שמח שבעצם הדחקתי במשך השנים ולא עשיתי דבר בלתי הפיך כי היום טוב לי כפי שאני ואני יודע שגם אם הייתי משנה משהו בגוף שלי, חלק ממני לא היה אוהב את זה, אז למה לעבור את העינויים של הניתוחים וההורמונים?! מה שאני יודע זה שתמיד אחיה כפי שאני היום!
לדעתי את/ה צעיר/ה ויש לך זמן להחליט ולראות מה תרגיש במשך השנים. אם כשתהיי/ה מבוגר/ת תחליט/י שכן לשנות, תמיד תוכל/י להצטרף בעתיד לפורום של טרנסג'נדרים (גם פה בתפוז יש קומונה של גברים טרנסים) ולשאול שם לאיזה רופאים פונים ועל מי הם ממליצים.

ליזי133

New member
כן, אני מבינ/ה את העניין וכו'...

דווקא אני לא מתכוונת לשנות, לא ניתוח לשינוי מין, כי אני יודע/ת שאני לא אוהב את זה, שזה לא יהיה לי טוב, ושזה לא יעזור לי. אני מתכננת רק על דבר אחד, שהוא דווקא לא כזה דרסטי, לא חיצוני, בכל אופן, אבל יכול לעזור לי לחיו בשבלום...
אני תמיד מחפשת פתרונות. כיל מי שצריך פתרון, מוצא אותו. ונשבעתי לעצמי שאני אעשה הכל כדי שיהיה לי טוב. כדי שאני לא אסבול. ואני בטוח/ה שבאמת יהיה לי טוב.
כנראה שאני לא אקח הורמונים, ולא אעשה ניתוח לשינוי מין, אבל יש דברים אחרים שאני יכול/ה לעשות, ואם הם יעזרו לי- אז מה טוב.
סה"כ, כמו שאת/ה אומרת. אני אחליט בעתיד כנראה, ונראה..
אני בהחלט מתכננ/ת תוכניות עכשיו, אבל מי יודע מה יהיה אח"כ... אז נראה...
אבל בהחלט עזר לי לומר, לדבר ולפרוק. זה עזר מאוד. אני מרגיש/ה עכשיו כ"כ טוב. בצורה שלא דמיינתי שאני ארגיש. אני רק מתכננ/ת על ניתוח אחד, אבל לא משהו רציני מידי, ולא משהו חיצוני,, אבל אם אני אמשיך להרגיש ככה בעתיד, אז כנראה שזה יעזור לי וכל זה..
בכל מקרה, תודה על התשובה

lily kane

New member
הפנייה הראשונה בארץ

היא לפסיכיאטר שיכול לתת לך מרשם לT אם הבנתי נכון או לתת לך המלצה אתה פונים לגורמים הרלוונטיים

לפעמים גם אני הייתי רוצה להיוולד זכר אבל בטח הייתי זכר מאוד נשי והייתי חוטף מכות על זה:(

סוג של

מה שקרה לי...זכר נשי שחוטף מכות (בעיקר מכות רגשיות) לכן אני הייתי רוצה להיוולד נקבה. למרות שעדיין יש בי איכויות גבריות מסויימות שאני די שמחה איתם אז אולי בכל זאת היה כדאי, למרות שאת הגברים בכלל כמגדר, אני די מתעבת

lily kane

New member
אני חייב לציין

אני לא מאמינה שיש מגדר שהוא "לא נכון"
אני מבינה את הכעס שלך על גברים
תחת המכות הרגשיות שעברת
אבל אני מבקשת להזכיר שיש גם גברים אחרים
וחבל להכליל מגדר שלם

כן די נסחפתי...

התרגשות של רגע, כשנזכרתי בכמה דברים מהעבר... לא התכוונתי להכליל את כל הגברים, ובאמת יש גברים מדהימים, אבל אלו בעיקר גברים שיודעים לפתח גם את הצד הרגשי באישיותם שזה די נדיר לצערי (ולצערן של הרבה בנות גנטיות הטרוסקסואליות)

lily kane

New member
זה קורה

דברת מכאבים רגשיים וזה קורה לכולנו
יחד עם זאת אני חייבת לציין שאני רואה שינוי לטובה
שמתחיל לאט לאט
לחלחל גם לגברים הטרוסקסואלים
לא מזמן יצא לי פעם ראשונה לשאול גבר סטרייט שואל על הסכמה
ואני חושבת ואוו הנה צעדת השרמוטות כן עשתה משהו

both

New member
בחיים שלי

עברתי הרבה התעללות. רגשית וגם גופנית כשרובה באה מצד הבנות למרות שגם מהצד השני לא נחסך ממני, אבל עדיין אני לא שונא מגדרים שלמים, אחרת הייתי שונא את כולם מלבד חסרי המגדר. למרות מה שעברתי מידי הבנות והנשים בחיי, אני עדיין אוהב נשים ולמרות מה שעברתי מידי הגברים, עדיין אני יודע שיש גברים שחושבים ומתנהגים אחרת ולכן אני לא משתדל לא להכליל. סביר להניח שגם בגלל שיש בי את השניים ואני יודע שאני בחיים לא התעללתי רגשית או פיסית באף אחד ולעולם לא אעשה זאת, אני יודע שיש גם אחרים שהם כמוני (אם הם ג'נדרקוויר או סיסג'נדר זה לא משנה)

lily kane

New member

תמיד עצוב לי לראות כמה עדיין אלימה (ללא הסכמה) החברה שלנו
זה מאוד קשה לעכל.

אני שמחה שלמרות הכול אתה לא בחרת לשנוא א/נשים רק בגלל המגדר שלהם אחרי הכול, זה מה שכולנו רוצים

Apikachu L

New member
אולי כדאי שתרשום/מי איזה השפעות את/ה רוצה

ואיזה לא. ואז תוכלי לחשוב מה יותר בא לך.
ישנן השפעות מסויימות שאפשר להשיג בדרכים "טבעיות" יחסית, או סתם עם חוסר טיפוח. לא חובה גם את כל הניתוחים, אפשר רק חלק, אפשר רק חלקית.
נניח, לא להפטר לגמרי מהחזה אבל כן לעשות הקטנה...למשל.

אני מאוד מבינה את התחושה שלך, בנוסף לפחד שלי מניתוחים. הייתי מאוד רוצה לפעמים חלק מהתכונות. איזה כפתור שיאפשר לי לשנות את הגוף שלי לפי הצורך. אבל אין לי אפשרות כזו.
אז...אני בעיקר נותנת לעצמי זמן לחשוב מה אני רוצה.

שווה גם לברר בפורום טרנסג'נדרס, יש שם המון חומר על הממסד הרפואי בנושא, ואלונה יודעת הכל בערך בנושא הזה.

snoopytush

New member

חבל ישר לפנות לניתוחים אם יש דרך
טבעית אז עדיף אותה.
תברר טוב לפני שאתה הולך על זה

ליזי133

New member
אני גם נותנת לעצמי דיי זמן לחשוב על מה שאני ר

רוצה...
סה"כ יש לי תכנון על ניתוח אחד, לא משהו קשה, אפילו לא קשור מגדר (טכנית) וגם לא חיצוני

והורמונים- זה נראה טוב (חלק מההשפעות) אבל כנראה שלא... וחוץ מזה, יש לי זמן לחשוב על זה בכל מקרה....

ו...כן, לשנות ברגעים מסויימים וכו', היה יכול הליות מאוד נחמד...

אני לא אמשיך לכתוב את ההודעה כרגע כי אני מרגיש/ה שאני לא במצב טוב להמשיך לכוב על זה עכשיו, אני אמשיך אח"כ, יש לי עוד דברים להגיד

purpleyaler

New member
זה נושא ממש מעניין ובעיה קשה

שאני לא חושבת שיש לטרנסג'נדרים.
טרנסג'נדרים כל כך בטוחים במגדר שלהם שהניתוח הוא מובן מאליו ולא מעורר שאלות בכלל.
איך אפשר לעשות ניתוח כשאתה ג'נדרקוויר? יום ראשון תקום בבוקר מרוצה וביום שני תרצה לחזור למגדר הקודם.
חבל שאין ניתוח ביניים, שמאפשר אנדרוגינוסיות מוחלטת.
בעצם, גם לא כל הג'נדרקווירים הם אנדרוגינוס.
בקיצור, זאת בעיה, וקשה לי להאמין שהיא נדירה.

lily kane

New member
מסכים

אני לא חושב שיש ניתוח שיהפוך אותי למאושר או שלם עם הגוף שלי
וזו מחשבה קשה :(

למעלה