הבעיה עם אבולוציה

Lancelot19

New member
הבעיה עם אבולוציה

אל תתנפלו על העברית - אני עולה (ארהב"ב) - אבל השאלה רצינית: כל כך הרבה התווכחתי עם אנשים (בעיקר דתים) על נושא האבולוציה, שכבר מצאתי בעצמי חולשה עם התיאוריה וחשוב לי לשאול את ה"מומחים" לפני שמישהו מצד השני יעלה על זה: בתיאוריה, מוטציות קטנות שונות הופכים להיות הכלל לאחר שמסתבר לטבע שהן מתאימות יותר לסביבה מהמצב הקודם. עד כאן, הכל בסדר. הבעיה שלי היא כשכמה שינויים בו זמניים ולא מקושרים צריכים לקראות כדי שכל אחד בנפרד יהיה שימושי. לדוגמה: עטלף, כדי שאוכל להשתמש ברדר שלו, צריך לדעת לשלוח גלי קול, לקלוט אותם חזרה ולהבין מה המשמעות של מה שהוא "שומע". כל חלק מהמערכת הכללית הזאת לא עובד ולא שימושי - בכלל - בלי השני. בהמשך לזה, אין שום תועלת ביכולת לשלוח גלי קול מהסוג המיוחד הזה בלי שיהיה מנגנון לקליטה ובהחלט אין צורך לפתח את היכולת להבחין במרחקים על בסיס גלי הקול בלי שיהיה ניתן לשלוח ולקלוט אותם... איזה הסבר יש - אם בכלל - לפיתוח כאלו מנגנונים משולבים?

ald1357

New member
מפנה אותך לתגובה

אצטט תגובה קודמת שמתייחסת בדיוק לשאלה שלך נהוג לחשוב היום על אבולוציה כמעין משהו אקראי שקורה תוך כדי מוטציות, מעין משהו טכני שקורה ברמה לא מודעת של כרומוזמים, וזו היא טעות מוחלטת ורק מטעות כזאת יכולה להשאל שאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת, לפיכך אטען כמה טענות לגבי האבולציה ולהעמדת המצב בכלל 1 המודעות אינה רק מנת חלקנו "היצורים הנעלים" אלא המודעות נמצאת בכל שלב גם בשלב הכרומוזומים, גם הם מצייתים למעין מהלכים בעלי חוקיות הרמונית ומתמתטית, 2 האבולוציה היא אינה מקרית לחלוטין אלא מהווה התממשות של חתירה למטרה, חתירה בה ישנם מודלים פנימים מוקטנים והרמונים המנסים למצוא לו ביטוי בעולם החיצוני, מעין מודל בעל איכות קיום וריבוי כבר בשלב הרעיוני שלו, שמצא לו מספר פתרונות כגון ביצה ותרנגולת או עובר ורחם, את הדוגמא לסוג מהלכים כאלה אתם יכולים לחפש בעולם המודעות שלכם המסוגל לדמיין מהלך לבחון עתידים שלו ולמצא פתרונות או קווי פעולה אפשרים ולנסות לצעוד בהם במעין קפיצת דרך שלמה מול תוואי פעולה קודם. 3 העולם שלנו אינו שטוח לחלוטין כמו שאחנו רואים אותו , יש בו רובדים שלמים של התהוויות שהמציאות ה "חיצונית" כפי שאנחנו מכירים אותה מהווה רק הלוח בה אנחנו רואים את הדברים נכתבים, יש שם עוד הרבה יותר כמובן אני יכול להוסיף עוד ועוד אבל נמצה את זה בזאת

Charles Darwin

New member
עולה מארה"ב? הממממ

למה שמישהו יעלה מארה"ב לישראל?? אלא אם כן הוא.................דתי? בכל אופן, ניתן לך ליהנות מהספק. נתחיל מזה שאין כזה דבר "מסתבר לטבע שהן מתאימות יותר לסביבה מהמצב הקודם". לטבע לא מסתבר כלום, כי הטבע הוא לא ישות חושבת (זה מזכיר את התפיסה של כמה מהחברים החדשים כאן בפורום ע"ע פילוסופים למיניהם). לגבי מה שאמרת עם העטלפים, דווקא הדוגמה הזו לא נראית לי כ"כ בעייתית. אולי יש לך דוגמה אחרת? קודם כל זה 'סונאר' לא 'רדאר'. רדאר זו המצאה אנושית שמשתמשת בגלי רדיו. סונאר זה מנגנון שמשתמש בגלי קול (ומדובר במילים לועזיות, אז מותר להתנפל, נכון?
). מה בסה"כ יש לעטלפים שאין לנו? חושים יותר חדים -- שמיעה יותר טובה, ויכולת ניתוח מרחק/כיוון של מקור הרעש. זה הכל. ככה שאפשר לראות בהתפתחות הסונאר שלהם פשוט חידוד של חושים קיימים. ואני לא רואה כל בעיה עם זה. הידעת? גם לבני אדם יש יכולת כלשהי בתחום. מחקרים הראו שעיוורים הצליחו להימנע מהתנגשות בעצמים בזכות מנגנון דומה (הם הלכו במסלול מיוחד, תוך כדי דיבור, והצליחו "לנחש" אם יש עצם גדול מולם). יש דוגמאות אחרות, יותר קשות לדעתי, של מערכות שבאמת מצריכות כמה מוטציות בלתי תלויות. התשובה באותם מקרים היא בד"כ שאותם איברים התפתחו תחילה למטרות שונות ובהמשך התאחדו לכדי אותה פונקציה חדשה..

בדיוק בנושא זה

ראה את ספרו של דוקינס השען העיוור, הוא בדיוק מדבר שם על התפתחות הסונאר אצל העטלפים וכיצד יכל להתפתח.

למעלה