הבעייתיות כאן

הבעייתיות כאן

איננה בכך שיש נשים שאינן מעוניינות לגדל ילדים. זכותן לעשות מה שהן רוצות עם רחמן,עתידן ,חייהן. הבעיה היא ה"לא" שנושב פה מכל משפט שלישי. "לא"שאין בו סימוני אלטרנטיבות.שאין בו סימון של שמחה אמיתית בחיים שישנם.שאין בו סימון של דרך. בקיצור-יש פה המון "אנטי"-ולא רק אנטי ילדים. כמה זמן אפשר להחזיק בדגלי מחאה,מרד,אנטי,וכו? זה קצת משאיר בגיל ההתבגרות,לא?

מי שרוצה לראות בעייתיות

יודע למצוא אותה בכל מקום. עכשיו סליחה, אבל מי את שתקבעי עבור אחרים שאין להם "סימוני אלטרנטיבות של שמחה אמיתית בחיים שישנם"??????? כאילו, מישהו פה חייב לך הסברים על חייו? וואללה, זו חתיכת קביעה מתנשאת !!!! את יודעת- לא צריך אלטרנטיבות לילדים כדי לממש שמחת חיים. להיפך, עצם זה שהם אינם זו שמחה ענקית למי שלא רוצה בהם. ולראות או לצפות ממאחרים ל להסביר לך מהן האלטרטיבות (שהם לא צריכים) לשמחת חייהם הבלתי קיימת (הנחה ילדותית וחסרת בסיס) אכן נשמעת כמו משהו ששייך לעולם של נערים מתבגרים ולא לעולם של אנשים בוגרים.

gertrude

New member
לדעתי הבעייתיות היא אצלך

פרויד, בזמנו, ראה את הנשיות כחֶסר, כאָין, בגלל חסרונו של איבר מין גברי. הנשים, לתפיסתו, אינן אלא גברים חסרים, וכל חייהן הן תרות אחר הפאלוס האבוד. האמירה שלך דומה מבחינות רבות לתפיסה מקוממת זו של פרויד - העובדה שאיננו רוצות ילדים, אינה אומרת שאין באמתחתנו דבר-מה נוסף (על אף שהלשון (כלומר התרבות) רואה את הלידה כפעולה מובנת מאליה עד כדי כך שהיא לא טרחה להמציא מלה המתארת את הדבר שישנו בתוך מה שנראה חסר). בנוסף לכך, אני לא רואה היכן את מוצאת "מחאה, מרד, אנטי" בבחירתנו האישית לא ללדת, אני לא חושבת שמישהי כאן בחרה בדרך הזו כדי להצהיר הצהרה מול העולם ובעצם את יודעת מה? גם אם כן, גם אם מישהי בוחרת להשתמש ברחמה כמפגן, זוהי זכותה המלאה והמוערכת בעיני. ואגב, לי נדמה שהתפיסה שמחאה ומרד מקומם אך ורק בגיל ההתבגרות, היא תפיסה בורגנית, פשטנית, מוטעית והרת אסון. בקיצור, לא חוכמה להפעיל מלכודת סמנטית ולחכות לצד הדרך, ואת, יש לציין, הפעלת גם מלכודת נוספת: את אומרת שנושב כאן "לא" מכל משפט שלישי - את מעמידה אותנו בעמדת התגוננות, על-אף שלמעשה, לא נושב כאן "לא" מכל משפט שלישי כלל וכלל. את אומרת זאת, לא מעגנת את אמירתך, מן הסתם כי את לא יכולה לעשות זאת, ושמה אותנו להתמודד מול "עובדה" שהיא, אם להודות על האמת, מופרכת מיסודה.

חייכי חיוך ישר

וקראי את הודעתך מחדש. נסי להבחין במשהו... "הבעייתיות כאן תוכן: איננה בכך שיש נשים שאינן מעוניינות לגדל ילדים. זכותן לעשות מה שהן רוצות עם רחמן,עתידן ,חייהן. הבעיה היא ה"לא" שנושב פה מכל משפט שלישי. "לא" שאין בו סימוני אלטרנטיבות.שאין בו סימון של שמחה אמיתית בחיים שישנם.שאין בו סימון של דרך. בקיצור-יש פה המון "אנטי"-ולא רק אנטי ילדים. כמה זמן אפשר להחזיק בדגלי מחאה,מרד,אנטי,וכו? זה קצת משאיר בגיל ההתבגרות,לא?" (סוף ציטוט) שמת לב למשהו ?
מה את רוצה ?

ט ו ש ה

New member
אני מרחמת עלייך

אם כל שמחת החיים שלך נובעת רק מביותך אם לילדים אני חושבת שהחיים שלך הם אולי החיים האומללים ביותר ששמעתי עליהם. אני מניחה שאת הילדים שלך לא עשית בגיל 14 - האם עד שעשית אותם היית אומללה ומחוסרת שמחת חיים? האם ביום שהם יצאו מהבית תפסיקי לחיות? תפסיקי לחייך? מה יקרה ביום שהם יתחתנו? יעשו ילדים משלהם? יעקרו לאלסקה הדומית? הם כבר לא יהיו "הילדים של חייכנית" אלא אנשים עם חיים ואג'נדה משל עצמם. הכל סובב סביבם? תנחומיי הכנים, באמת.

inbal76

New member
../images/Emo18.gif

ה"אנטי" וה"לא" נושבים כאן רק ממך. את לא עובדת על אף אחד עם הכינוי החייכני שלך. רק על עצמך. אבל תמשיכי בניסיונותיך הילדותיים לשכנע את עצמך שאת כל כך מאושרת, ושכל מי שבוחר אחרת מימך נידון לאומללות. אם זה מה שעוזר לך לישון בלילה.

צ פ ו נ ה

New member
הראיה שלך מאוד צרה כנראה

אני חושבת שבשביל הנשים שכותבות כאן, הרצון לא ללדת ילדים דווקא מאוד משחרר ומאפשר להן לקיים אורח חיים מלא וממצה יותר מאשר אם היו להן ילדים. זו אלטרנטיבה בפני עצמה! ילדים יכולים להיות דבר מאוד מגביל, ובלעדיהם החיים יכולים להיות דווקא יותר מלאים. זו ה-דרך- של מי שלא רוצה ילדים. הראיה שלך דווקא יותר אופיינית לגיל ההתבגרות כי את היא זו שלא מצליחה לראות שמוצעת כאן אלטרנטיבה... מתבגרים מתאפיינים בראיה כזו חד משמעית וחסרת אופציות. אם יש כאן מחאה היא דווקא על חוסר האופציות שהחברה מאפשרת לנו בגלל שהבאת ילדים לעולם היא כ"כ מובנת מאליה וסטיה מהתלם הזה מלווה בהרבה הרמות גבה בד"כ. כך שדברייך למעשה קצת חסרי פואנטה... ובאמת כמו שאמרו כאן, ההודעה שלך כולה היא שלילית ושוללת שזה די אירוני!

nili6

New member
אבל למה בעצם

אבל למה בעצם זה כ"כ מעסיק אותך, נניח שזה כך, מה איכפת לך, כל זה? נניח שזה אנטי, מחאה וכו'. למה את מתעקשת להתערב? באמת מעניין אותי לדעת. נילי.

למעלה