הבעל

הבעל ../images/Emo46.gif../images/Emo10.gif../images/Emo122.gif

בפני מי אני יכולה להתלונן עליו אם לא בפניכן? הוא מעצבן אותי בהריון הזה. שום דבר לא מעניין אותו. כל מה שאני אומרת הוא עושה לי "כן" עם הראש ופוטר אותי ב"מה שאת מחליטה זה בסדר מבחינתי". נתתי לו לקרוא את הספר של אילנה והוא קרא שניים שלושה פרקים ראשונים, אמר לי "אני לא צריך להמשיך, השתכנעתי", וגמרנו. אז אני בתמימותי חשבתי שהוא אכן השתכנע, אבל מיום ליום אני נוכחת שזה לא מהשתכנעות, זה כנראה מעצלות. או מחוסר חשק להתעמק בדברים. כל יומיים למשל, יש כתבה חדשה על לידת בית שהסתבכה איכשהוא בעיתונות (בעיקר בעיתונות הישראלית). אז או שהוא משאיר לי את זה פתוח על המסך ומחכה שאני אבוא לצעוק עליו, ואז אני באה ומנסה להסביר לו כל מיני דברים והוא שוב עושה לי "כן, כן" והולך לדרכו, או שהוא מצלצל אליי כמו עכשיו מהעבודה להגיד לי שאפתח בדחיפות את דף הבית של מעריב ואקרא את הכתבה הזו. והוא לא מרחיב - מצלצל, אומר לי "תקראי", ומנתק. קיבינימט איתו, כל מה שדיברתי איתו וחשבתי שהוא מקשיב, כל המאמרים והמחקרים שציטטתי, כל הסטטיסטיקות שדקלמתי בערבי החורף על הספה - הכל נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה. וזה לא שהוא מתעמק חלילה יותר מידי בכתבות האלה, הוא פשוט ניזון מהתשקורת ומאמין לכל מה שאזה נאד כותב בתגובות למטה. למה להקשיב לאשתו, או למדע ולסטטיסטיקה הקיימת, אם אפשר לקרוא צהובונים? מיותר לי לציין, שלפגישה אחת עם המיילדת הוא לא בא איתי. אחת! אם יש לך חששות, תעלה אותם בפניי בגלוי, אל תשלח אותי לקרוא כתבות צהובות ותעשה לי אח"כ עם הראש. תבוא למיילדת, תגיד ממה אתה חושש, דבר איתי לעזאזל! את כל הרוח הוא הוציא לי עכשיו. וזה לא שהוא מתגד ללידת בית, הוא פשוט הרבה פחות תומך ממה שציפיתי וחשבתי. אז התקשרתי אליו מיד בחזרה ואמרתי לו שאני צריכה לדבר איתו 10 דקות ושלא יענה לטלפונים. אמר לי "דברי". שטפתי אותו קצת, אמרתי לו את כל מה שכתבתי פה פחות או יותר, וביקשתי שהערב אם לא אכפת לו, במקום לשבת מול הטמבלויזיה שעתיים ולאכול פירות, אנחנו נדבר. רציני. לא מספיק לי יותר החפיף הזה של "תעשי מה שאת רוצה". כי אם הוא לא מוכן ומסוגל לתמוך בי באמת, אני אדאג שיהיה איתי מישהו שבאמת יכול לתמוך. חברה טובה, או שאני אטיס את אחותי לפה במיידי שתהיה איתי. אוף אוף ושוב - אוף.

אגב, זה לא רק הוא...

אחותו, למשל, אוהבת לשלוח לי לינקים לכתבות סטייל "פלונית ילדה בבית והתינוק מת" ואין לי כמעט ספק שלכתבה הזו הוא הגיע כי היא צלצלה אליו ואמרה לו לפתוח ולקרוא. אני אוהבת את גיסתי, שלא יובן לא נכון, היא בחורה אינטליגנטית ומשכילה ומקסימה. אבל בקטע הזה, אני רק רוצה שיעזבו אותי. מה הם חושבים, שאני איזו עז? שהולכת אחרי איזה עדר בלי לקרוא ולהבין ולדעת לאן אני נכנסת? אולי עשיתי טעות שלא השתדלתי להכניס גם אותו קצת יותר לכל הקטע הזה מראש וסמכתי עליו שהוא באמת קורא ומבין. מה שהסתבר לי שלא ממש.

הנה הוא צלצל והזמין אותי לצהריים

במסעדה
ממש סיפור בהמשכים נהיה לי פה... מתכוונת לשבת ולדבר איתו במהלך הארוחה על כל מה שמציק לי, מקווה שגם הוא יספר לי מה מציק לו כי הוא אלוף ההתכנסות בתוך עצמו בלי להגיד מה מפריע. אני אעדכן
בינתיים אלך לחפש לי כדור פיזיו כדי לעשות לעצמי קצת שמח.

צימעס

New member
אוי ../images/Emo24.gif

כן, זו באמת צורה די מלחיצה לומר את דעתו. סלחי לי אם אני הולכת להשמע רוחניקית מדי, אבל, לדעתי (ולדעת אחרים), בעלך חייב לשתף אתך פעולה, או לפחות לא לפזר אנרגיות שליליות כדי שהלידה בבית תהיה טובה. בבקשה. בבקשה שיפגש עם המילדת לפני שאת יולדת.

הוא חייב להפגש איתה. חייב.

את הפגישה הבאה קבעתי הכי מוקדם שאפשר (9 וחצי בבוקר) כי הוא אמר שזו שעה שהוא יכול לפני העבודה. אז אם הוא לא בא, אני חונקת אותו. ואם הוא מפזר לי את האנרגיות השליליות בבית, אני פשוט אשים אותו כאחראי על הילדות בלידה ואדאג לי לתומכת אחרת
עד כמה שלא הייתי רוצה שככה זה יהיה.

צימעס

New member
בהצלחה בפגישה!

שיפסיק לפזר. גם אם האו לא בלידה אלא עם הילדות (אפילו מחוץ לבית) הוא חייב להיות מלא אמון.

tookmy

New member
מסכימה עם מה שצימעס אמרה

אני חושבת שהגעתי לבית חולים גם בגלל שהייתי עם המלווים הלא נכונים. מסתבר שכולם סביבי חשבו שיותר טוב ללדת בבית חולים (טוב, חוץ מהמיילדת), אני בטוחה שהרגשתי את זה ושיותר אמונה ותמיכה פנימית בי וביכולת שלי, היתה עוזרת לי. לא שלא קיבתי תמיכה, קיבלתי תמיכה מדהימה, אבל אם אחותי אמרה לי אחרי הלידה שהיא עוד יותר השתכנעה למה ללדת בבית חולים עם אפידורל (כשלי לכל אורך הדרך, גם כשבסוף ילדתי בבית חולים עם אפידורל, היה ברור שבבית עדיף) אז כנראה שהיא לא היתה המלווה הנכונה בשבילי למרות שהיא היתה מקסימה.

אשכר ש

New member
אוי איזו באסה../images/Emo70.gif

זה מאוד מעצבן מה שאת מתארת. פתאום לגלות שאולי הוא לא באמת בעניין כמו שחשבת. יכול להיות שהוא מאוד לחוץ בעבודה ואין לו אנרגיות פנויות בשביל להתחיל להתעמק בכל הנושא? טוב מאוד שאתם עושים שיחה רצינית, זה נדרש. גם לדעתי, חיוני שהוא יפגש עם המיילדת לפני הלידה. תעדכני מה קורה

אוי אשכר, איך קלטת אותו בול...

הוא באמת מאד טרוד בעבודה. גבי הוא בעל עסק פרטי, ויש המון טרדות ולחצים ועניינים עם העסק לאחרונה. אנרגיות - נראה לי שבאמת אין לו. אז הוא משאיר את זה לי, כאילו זה קטע "שלי" שאני צריכה לטפל בו (כמו שלקחת את הילדות לחוגים או לקפל כביסה זה קטע שלי למשל, ובישול ארוחות וטיפול בחצר זה קטע שלו... כל אחד ותפקידיו הוא
) לא חשבתי על זה שכל האנרגיות שלו מופנות עכשיו לעבודה ולפרנסת המשפחה, ובגלל זה הוא לא מתפנה לחשוב על הלידה. הוא כל כך תשוש מזה פיזית ונפשית, איך לא ראיתי את זה? טוב, תקראי למטה מה כתבתי
היום הוא התפנה דווקא לדבר על זה ועכשיו הכל יותר ברור. ואני מסכימה שזה חיוני שיבוא איתי אל המיילדת, לא רק פעם אחת אלא כמה פעמים שאוכל לגרור אותו לשם...

mise

New member
צהוב זו לא מילה.

אם הייתי צריכה להשתמש בכתבה לדוגמא כדי להגדיר "צהוב", הייתי בהחלט משתמשת בזו. שימו לב להפניה בכתבה למאמר הזה שבו כתוב בפסקה האחרונה: הוא הוסיף ואמר "לצערי הרב, לפעמים מיילדות עושות נזק ליולדות במקרים שאין ספק שיש צורך בבית חולים. למשל, בלידת עכוז". על מה, פור קרייסט סייק, הוא מדבר?! כלומר, סתם לשחרר מילים לחלל האויר כדי להשמע בעל חשיבות? רוני, אני מצטערת על התחושות שלך לגבי ההתנהלות של בעלך, זה באמת מבאס ולא תומך בעליל, כולי תקוה שמהשיחה היום יצאו רק דברים מועילים, בכל אופן, שיהיה בסבלנות.

סטיוויה

New member
אני מאמינה שיהיה בסדר

אז נשימה אירוני שדווקא אמך שבהתחלה הצטיירה כ"בעייתית" השתכנעה לגמרי ובסוף בעלך משמיע קולות של ספק. אבל הי,יש לכם 10 שבועות(וזה הרבה) לדבר ולעבוד על הספקות שלו. מזלו שיש לך המון סבלנות

אז חזרנו מארוחת הצהריים ../images/Emo13.gif

קודם כל, עם חיוך. דבר שני, באמת הסתבר לי שכל מה שאני מדברת נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה, אבל הפעם ישבנו ודיברנו בצורה רצינית, ושוב חזרתי (בפעם המיליון, תאמינו לי...) על כ------ל הסטטיסטיקות והפרטים ולמה גם בבית חולים לא נכנסים מלידה פיזיולוגית לחדר ניתוח תוך 30 שניות... שזה נראה לי מה שהציק לו. שעאלק יש עזרה מידית במקרה חירום. הוא לא חשב על זה שהכנה לניתוח (של יולדת ללא הכנה מוקדמת כמו פתיחת וריד או הרדמה אפידורלית) לוקחת במקרה הטוב רבע שעה או עשרים דקות, שזה יותר מהזמן שיקח לנו להגיע לבית החולים אם יהיה צורך (ובזמן הזה המיילדת תכין אותי ותיידע אותם שיארגנו עזרה חירומית). ושלא יהיה צורך כמובן
. אז שוב הסברתי, לא משנה שכבר דיברנו על זה עשרות פעמים בעבר. ועל כמה חשובה בעיניי ההתכוננות מראש, ולמה לידות בית בטוחות כמו (אם לא יותר) מלידות בבית חולים. ואיך מסננים ועושים הערכת סיכונים. אשכרה קורס מזורז העברתי לו
והוא הקשיב לי סוף סוף בשקט, בלי שיצלצל הפלאפון 20 פעם, בלי לקפוץ לנושאים אחרים (הוא קצת ADHD, הבעל הזה שלי), והקשיב לי למה אני ממש לא זקוקה להפניות האלו ולכתבות האלו, ושאת ההחלטה שלי אני עשיתי. ובסוף הוא אמר לי שלפגישה הבאה עם המיילדת הוא יבוא איתי
ושזה חשוב גם לו, ושזה רק נראה לי שזה לא חשוב לו (כי הוא עסוק וטרוד ובלה בלה בלה). ומה שהכי היה מעניין לי לשמוע זה שעצם התרחשות הלידה בבית זה לא מה שגורם לו לחשוש. הלידה עצמה, באופן כללי, מפחידה אותו. והוא דואג לי ולבייבי, ושהכל יהיה בסדר איתנו. ושגם בתי חולים מפחידים אותו, ושהוא שונא בתי חולים. אז עכשיו נראה לי שבעיקר צריך לעבוד על זה שהלידה זה לא מאורע מפחיד, ושיהיה טוב. כי אני יודעת שיהיה טוב. מתחילת ההריון הזה אני יודעת את זה. עכשיו רק נשאר שהוא ידע את זה, והכל באמת יהיה טוב.
ים לכולכן על ההקשבה וההבנה, וסליחה על בלבול המוח

וחוצמזה קניתי כדור!!

כזה, מאורך כמו שרציתי, מצאתי בסוף בוולמארט במחיר מצחיק (13 ומשהו דולר, כולל משאבת ניפוח).

../images/Emo6.gif ../images/Emo3.gif מסתבר שהוא סותרתצמו ../images/Emo41.gif

לא רק מתימטית, אלא גם מעשית... אחרי ששעה ישבתי וניפחתי וניפחתי וניפחתי, מסתבר שיש לו כמה מעלות אבל גם הרבה חסרונות. הבעיה העיקרית שלי איתו הוא שהוא נמוך מידי. באתר כתוב 54 ס"מ - אני לא מדדתי, אבל לדעתי 54 הוא ממש לא. וחוצמזה, לפי הגובה שלי אני צריכה בכלל 65
ככה זה שבודקים דברים רק לאחר מעשה (או רכישה)... אז אני צריכה לשלוח רגליים קדימה או לשבת כמעט על הברכיים כשאני יושבת מעליו. ועוד בעיה - עם כדור אפשר להתנועע קדימה ואחורה ולצדדים ובאלכסונים בו זמנית. עם זה, או שאני נעה קדימה ואחורה בלבד (אם אני יושבת עם הרגליים מלפנים) או שאני נעה מצד לצד בלבד (אם אני עם שתי הרגליים מסביב), פשוט בגלל המבנה שלו. יתרונות: הוא מעולה להשענות אחורה או אם אני רוצה לכרוע ולקבל תמיכה מלמטה. הוא גם מצויין להשתוללות של הילדות, שמצאו להן אתמול שעשוע חדש שהעסיק אותן שעה וחצי
והוא אחלה אם רוצים למתוח את הגב קצת ולקשת לאחור, וגם בול בגובה המתאים לשים עליו רגליים כשיושבים על הספה (והוא גם מספיק מאורך שיהיה מקום גם לרגליים שלי וגם לרגליים שלו
מסקנה: אני הולכת היום לקנות עוד כדור
עגול לחלוטין, של 65 ס"מ. הבית שלי מתחיל להיראות כמו חדר כושר מאולתר, או לחילופין - בית יולדות

debby12

New member
מנהל
נשמע טוב ../images/Emo45.gif

נשמע שהתחתנת טוב! חוצמזה מה מותר הכדור המוארך על פני העגול? זה אמור להיות יותר נוח? או שזה זוגי לשניים? סתם סקרנית

למעלה