הבעל...

Nizzan Cohen

New member
הבעל...

רציתי לבקש מכם, בבקשה, אם יש לכם במיקרה חומר על האל בעל.... תודה מראש. ורציתי גם לפתוח דיון באותה נשימה, על התחרות (בתנ"ך) בין אליהוא הנביא ונביאי הבעל. למיטב הבנתי בעל היה אל גשם... והתחרות היתה על הדלקת אש... ופירוטכניקה זה אחד הדברים שאלוהי היהודים מיצטיין בו בתנ"ך (רק לשם דוגמה: עמוד האש ועמוד העשן. ותאורים של שרפים.). לכן עולה התהייה, יכול להיות שהיה פה מישחק מכור ?! רק עוד נקודה אחת למחשבה, לא כתוב בפרק שנביאי הבעל היתפללו לבעל כדי שידליק אש - כתוב שהם היתפללו לבעל. אה..... וגם איזה פרק והכל. רק דקה.... מלכים א', פרק י"ח. בעיקר פס' כ' והלאה. יש לינק לפרק.

אין כאן משחק מכור

התנ"ך בא כאן להדגים תפישה שמתפרשת לאורך הנ"ך (נביאים וכתובים) כי אין אלים אחרים ושאר האלים הם אלי שקר (דהיינו, לא קיימים והמצאתם של בני האדם). אין כאן התמודדות בין כוחותיהם של אלים, כפי שהתנ"ך מציג זאת. הסיפור פשוט בא להדגים כי אין טעם להאמין באלים אחרים, לא רק מפני שאלוהים אמר זאת, אלא מפני שהם פשוט לא קיימים. תפיסה זו מעט סותרת את הגישה הסמויה שבתורה, שכן מאפשרת קיומם של אלים אחרים ("לא יהיו לכם אלהים אחרים על פני" - אין שלילת אלים אחרים, אלא הכוונת הפולחן לאל אחד ויחיד), אם כי חלשים אולי מהאל העברי (כשם שהחרטומים אומרים לפרעה כי האל העברי חזק מאלי מצרים). לגבי הבעל, בתחתית העמוד הזה תמצא קישורים לאתרים באנגלית העוסקים באמונות הכנעניות.

ואיך יכולתי לשכוח?

לוחות אוגרית, כאן אצלנו במאמרי הפורום, באדיבותו של Dia Leoghann.

gwizard

New member
לא יודע על בעל, אבל

אם אתה רוצה לבקר במקום שלכאורה התחרות התרחשה, אז ישנו מנזר של נזירים כרמלטים הנקרא "מנזר המוחרקה". זה נמצא על ראש הכרמל (ליד דאלית על-כרמל, כפר דרוזי). הכניסה עולה עולה 2 שקל (תרומה) ואסור להיכנס בלבוש לא הולם (מכנס ארוך וחולצה ארוכה לגבר ומכנס ארוך או חצאית ארוכה לאישה), אין כניסה ביום ראשון (אך שישי/שבת זה פתוח), ושעות הפתיחה הם מהבוקר עד 16:00. מקום באמת יפה ועוצמתי כי המקום הוא צומת של 2 קווי דרך(Ley Lines) ומומלץ לכולם. כמו כן, יש שם פסל גדול של אליהו הנביא המכה בנביאי הבעל.

הנוף, שכחת את הנוף

אחד המהממים ביותר. ביום בהיר אפשר לראות למרחקים עצומים. ד"א, בחורף יכול להיות קר שם מאוד וישנן רוחות חזקות מאוד.

gwizard

New member
אוי, נכון, הנוף

מ-ה-מ-ם ! מהחרמון ועד חדרה
ונכון, עכשיו די קריר שם ויש באמת רוחות מאוד חזקות. במיוחד אם עולים לראש המנזר (שמשם נשקף הנוף)

מוחרקה

כנסיית- נוצרים אוהבי ישראל, הייתי שם ליד באחת מהתפילות שלהם... איזה חביב זה לשמוע אותם שרים שירים מן היהדות

ואם אנחנו בענייני בעל.

אני אוחז בידיי כרגע את "האלה ענת" של קאסוטו (מושאל, אבל בכל זאת). נה נה לכם (זה היה מרושע, נכון? אני מצטער). בכל מקרה - אני זקוק לתיאורים של בעל, ענת, אשרה, מות, שר-ים-שופט-נהר-מדד-אל-ים (אני נ-ו-ר-א אוהב את השם שלו!), אל וכושר-חסס (בקיצור, כל המופיעים בעלילות בעל וענת) באמנות (רצוי הפלסטית), העתיקה אבל בעיקר המודרנית. אם ילך מה שאני מתכנן - תהיה לכם הפתעה מגניבה בעוד כמה חודשים.

מאוד!

הוא מתאר את הטקסטים שנמצאו בעיר הכנענית אוגרית, את הפנתיאון הכנעני, את הקשר לעם ישראל ולשירת המקרא, את השפה האוגריתית בקיצור נמרץ ואת עלילות בעל כפי שנשתמרו בלוחות אוגרית. מומלץ!

משחק מכור!

ואפלו כתבתי על כך.. נבואת כנבעל מתוך אחוי טלי.. אם לא היו שוללים ממני את העֹתק האחרון (!!) אולי הייתי מצטט כאן את הקטע

למעלה