הבעת דעה

hillelg

New member
הבעת דעה

נראה לי שהמבחן הפסיכומטרי הוא מאוד תלוי-תרבות, ולכן הוא לא משקף הרבה יותר מאשר עד כמה אתה נכנס להקשר התרבותי של יוצרי הבחינה. אני חושב שחוויתי את זה על בשרי. אתם מסכימים?

bluemnm

New member
תראה...

המבחן הפסיכומטרי מתיימר לבדוק עד כמה החשיבה שלך היא אקדמית באופייה ומתאימה ללימודים אקדמיים. במה אתה שונה מבחינה תרבותית מכותבי הבחינה? אלו שטויות. עדיף שתפנים את החתימה.

אותן טענות הועלו כנגד הסאט בארה"ב.

הטענה שקבוצות אתניות מסוימות מצליחות יותר במבחן מפני שהמבחן כתוב בצורה מסוימת היא מגוחכת.

hillelg

New member
מדוע מגוחכת?

היא נראית לי אמיתית מאוד. המבחן הוא באמת תלוי-תרבות במידה רבה.

hillelg

New member
דוגמות:

שאלות בלוגיקה: לוגיקה יוונית, עם כללים שרירותיים מהמאה ה-20 (למשל, שכשאומרים "כל X הוא Y" אין זה מחייב שיש בכלל X, אבל כשאומרים "יש X שהם Y", הרי שודאי יש X. זה כלל שרירותי שפשוט נוח לעבור איתו, ולא יותר). שאלות בלשון: אוצר מילים מסויים מאוד, המתאים לעולם המערבי. וכן הלאה. כל המבחן נבנה לפי ראש מערבי-אקדמי; כמו שציין פה מישהו, ייתכן שזו הבחירה הטובה ביותר לגבי קבלה למוסד מערבי-אקדמי, אבל כבר הערתי את אשר הערתי.

ברור

אתה מצפה שיהיו שאלות בנושא טקס התה הסיני במבחן שהוא למעשה מבחן קבלה לאוניברסיטאות ´מערביות-אקדמיות´?

hillelg

New member
קודם כל, קצת פתיחות לא הזיקה לאיש

ושנית, ייתכן שאתה צודק. אבל זה אם היו מתייחסים בציבור לפסיכומטרי רק בתור מבחן קבלה לאוניברסיטה (אגב, למה באמת שלא יעשו את זה בתור מבחן קבלה, ולא כדבר העומד בפני עצמו?).

hillelg

New member
להיפך

עולמי הוא דוקא דומה, ואני גם התכוננתי מתוך ספרים שהכינו אותי לראש שלהם. לדעתי קיבלתי ציון גבוה מכדי שהייתי צריך לקבל, רק בגלל שאני נמצא בהקשר התרבותי של הבוחנים. אבל יש משהו בדבריך באשר לחשיבה אקדמית-מערבית. ואם כך, צריך להיזהר מלומר על פלוני שהוא חכם יותר מאלמוני מכיון שהוא קיבל ציון גבוה יותר בפסיכומטרי. אבל אולי עדיף לעולם האקדמי לקבל גם מוחות רעננים, שאינם חושבים באותו תלם אקדמי-מערבי ידוע?

למעלה