הבעת עמדה סמוייה

effigy

New member
הבעת עמדה סמוייה

אני כרגע מחזיק על רגליי את ספיידי קמינג הום ואני לא אגלה איך אבל ג´יי מייקל סטרויינצקי מביעה עמדה על בתי הספר בצורה מאוד בוטה... אבי יודע שכבר אין קומיקס קוד אז מותר לעשות את זה.. אבל עדיין האם זה אתי להשפיע על מוחם של ילידים קטנים (שהם בדר"כ קהל היעד) בצורה כזאת
אישית אני לא חושב.. אבל מה אתם חושבים

alro

New member
לא קראתי אבל...

השאלה אם זה נאמר בצורה שילדים יבינו את האמירה

row

New member
האמת שיש שם את הסמל של בקומיקס קוד

אבל לא נחזור לדיון של האפקט וההתחשבות האמיתית בו אבל למה אתה מתכוון לזה שהמורים לא עשו שום דבר כדי לעזור לזה שירה? אם כן אז האמת שאתה צודק אבל מצד שני גם הוא צודק באמת באמת אסור היה לעשות את זה בחוברת שמופיעה בה הקומיקס קוד אבל אני חושב שהוא עשה את זה בשביל המורים שילמדו מהטעות הזאת כי הוא בעצם רצה למנוע עוד מקרה שכזה בעולם האמיתי אז התכוונת למ שאני אומר או לא?

effigy

New member
../images/Emo58.gif

יש בחור אחד שהילדים בבצפר שלו הרביצו לו והוא סנאפט (התחרפן|?) והתחיל לירות בכולם

ויאגרה

New member
לא מדובר בהבעת עמדה...

אם יצא לך לקרוא משהו שאין בו תמונות מצויירות של אנשים בטייטס (שזה דבר נחמד, אבל רק בגדר תחביב) בודאי שמעת על מס´ מדאיג של מקרים שבהם ילדים בגילו של הילד שהופיע בקומיקס שפשוט ניכנסו יום אחד לבית הספר עם תת מקלע והתחילו לחורר את החברים והמורים שלהם. הכותב בסך הכל היה אקטואלי...זה הכל.

effigy

New member
לא אמרתי שהוא לא צדק

אמרתי שהוא היה בוטה... ואולי זאת אחת הסיבות שאני באמת לא מרבה לקרוא מרוול ועשיתי יוצא דופן בגלל סטרוינצקי... אבל למשל כשדודה מאי אומרת מה היא הייתה עושה עם מערכת החינוך זאת לא הבעת דעה סמוייה

אלעד ר

New member
קראתי גם את החוברת

ולדעתי אין שום בעיה עם מה שהוא מציג שם, זו המציאות.. יש לפעמים פעמים שיש לקומיקס ערך מוסף מעבר לסיפורים הסטנדרטיים, אני לא רואה מה הוא יכול להשפיע כאן על ילדים אחרים? שמה שג´ואי עשה זה לא בסדר? זה חינוכי.. אני מאוד אוהב את הסגנון שסטרויינצקי כותב, הוא כותב בצורה אינטליגנטית והוא יודע מה הוא עושה. אין כאן שום דבר סמוי, הוא מציג בדיוק את מה שהוא חושב.. כן יירבו לעשות!

effigy

New member
אתם מפספסים את הפואנטה

נתתי את קומיקנג הום כדוגמא.. מה אתם חושבים על זה בכללי

row

New member
אםזה ככה אז דעתי בנושא היא

שתמיד חשבתי שסטרז´ינסקי הוא כותב שיותר מתאים למבוגרים ובגלל זה אני כל כך אוהב את הכתיבה שלו, היא תמיד עוקצנית כזאת. וכזכור לי זאת לא הפעם הראשונה (ואני בטוח שגם לא האחרונה) שהוא התייחס לנושא אקטואלי והביע עליו עמדה. ולכן אני חושב שהוא בכלל העלה את הרמה של ספיידי ואני מאוד בעד דברים כאלה, כל עוד הם באים כעקיצות ולא באופן חד משמעי. ובכלל במקרה הזה הוא לא היה סתם הביע עמדה אלא היה ריאלי וניסה לתת לסיפור פרטים כמה שיותר ריאליים ואמיתיים אני לא בטוח אולי יש ספויילר בהמשך אז מי שלא קרא את החוברת אל תמשיכו לקרוא בקשר לחוברת הספציפית הזאת אני חושב שבכלליותה היא דווקא יותר באה למנוע מילדים לעשות דברים כאלה מאשר לא לבטוח בבית הספר והיא באה ללמד את הילד לראות את הכל בבפספקטיבה נכונה. לפחות זה מה שאני הרגשתי כשקראתי את החוברת. בכל אופן זאת דעתי

אלעד ר

New member
נכון מאוד..

מהכתיבה של סטרויינצקי בחוברות הללו מאוד נהנתי, כיוון שהוא באמת מעלה את הרמה של הקומיקס, הוא לא פוסח על נושאים והוא כותב מאוד אינטליגנטי בצורה שאפילו מישהו שאינו חובב קומיקס יכול להתחבר לזה. הוא כותב גם על בני-אדם ועל החברה עצמה באותם ימים וזה נותן לקומיקס יותר ערך. מה שאני אומר לא רק על החוברת הספציפית הזו היא שלדעתי לא צריך להתעלם מהנושאים האלה גם בקומיקסים, זו אינה תרבות שמנותקת מהעולם ומציגה רק עולם של פנטזיה, היא יכולה גם באותו עניין לעסוק בנושאים רציניים וחשובים ולעורר את החשיבה של הקורא, אני לא אומר שכל חוברת תמיד צריכה להיות אקטואלית לזמן שהיא יוצאת לאור, אבל כשמישהו מנסה להראות משהו ולתת מסר, אנחנו צריכים לשמוח על כל, אנחנו יודעים שאנחנו לא חיים בעולם אוטופי ובאמת הצרות של מישהו אחר בקומיקס זה מפלט מהצרות שלנו במציאות, אבל יש דברים שיכולים גם להופיע בקומיקס בנסיון לחנך דור צעיר. ואין יותר טוב מזה מאשר להציג סיטואציה מציאותית.

האם זה בסדר כשדמות מפורסמת

אומרת את דעותיה מפחד שזה עלול להשפיע על הציבור היותר צעיר? על פי החוק כן.

למעלה