הברבור השחור - המלצה לספר.

Kayben

New member
הברבור השחור - המלצה לספר.

אני קורא אותו עכשיו, ספר מצויין ומשנה מחשבה. הברבור השחור - נסים ניקולאס טאלב. נראה לי שהוא במבצעים בכל מיני חנויות. קניתי במגה בול ב30 ש"ח. תיאור על הספר: http://www.getit.co.il/BN_Direct/47672/

Kayben

New member
תיאור שלי

הספר בעצם מדבר על "אקראיות" ו"אי ודאות" והקושי האנושי לתפוס את אותם. מזה נובעים הרבה מאוד פעולות ומחשבות מוטות שאנחנו עושים. המוח האנושי בנוי לבנות מסקנות בצורה אינדוקטיבית. כלומר עושים הכללה ממס' רב של דוגמאות, זה מוביל להרבה טעויות שלנו. בנוסף המוח האנושי זוכר דברים בצורה של הקשרים, של סיבה ותוצאה. לכן אנחנו תמיד נחפש סיבה ותוצאה, גם שהם לא תמיד שם. זה כמו שכרגע אנחנו לא יכולים לצפות מה יוליד יום. אבל בדיעבד תמיד נסביר את מה שקרה. זו הטיה מוכרת. איך זה שיום לפני לא ידענו מה יהיה ובדיעבד אנחנו כן?! אז זהו, שאנחנו לא - אנחנו פשוט יוצרים הקשר על מנת שנוכל להסביר. זה הכרח אנושי. אם הצלחנו במשהו, זה בגלל הכישורים שלנו. אם לא הצלחנו, הנסיבות הובילו אותנו לזה. כאשר אי-אפשר לבטל את זה שיש אקראיות בחיינו שמובילה ולא סיבתיות. "ללא סיבה". הוא מביא בספר מלא דוג' טובות. הוא לא טוען שאין במציאות סיבה-ותוצאה. אלא שאנחנו רואים אותם גם היכן שהן לא קיימים. הוא גם מדבר על כל שאנחנו לרוב חושבים שאנחנו יודעים את כל התמונה. במקרה הטוב, מחלקים את התמונה לדברים שאנחנו יודעים והדברים שאנחנו לא יודעים. (שזאת בעצם ידיעה מסוימת) אבל אנחנו כמעט אף פעם מתחשבים בזה שיש דברים שאנחנו אפילו לא-יודעים שאנחנו לא יודעים. כלומר אי ידיעה מוחלט. שוב פעם, עיניינים של אי-ודאות שהם בעצם לא נתפסים אצלנו במחשבה. לדעתי זה ספר מאוד משנה מחשבה והוא מאוד רלוונטי למשקיעים שמתעסקים הרבה עם אי-ודאות ואקראיות.

למעלה