קצת תוצאות ושאלות רבות
אני שמח שסוף סוף מישהו מכיר בהישגים של יעל גרמן בחמש השנים האחרונות - כדבריך, בחינוך, בתרבות, בבטיחות בכבישים, במעמד האישה. אך אתה מציע דוגמאות לחסרונות וכולם חסרי תוכן ואף מנותקים מהמציאות. עיריית הרצליה פועלת על פי חוק חופש המידע וכל אזרח רשאי לקבל מידע בהתאם - כל מידע. גם אם קיימות דוגמאות לכך שזה לא פועל הכי חלק שאפשר, זה לא אומר שזה לא פועל - למעשה, שום דבר לא עובד בצורה מושלמת, אבל יעל גרמן עבדה מאוד קשה על מנת לשפר את השירות לתושב ועל כך הרצליה היא אחת משלוש ערים יחידות בישראל בעלות תו תקן איכות שירות ISO 9000. בכל אופן, מכאן ועד השוואת כהונתה של יעל גרמן עם זו של סטאלין המרחק רחוק לפחות כמו המרחק מכאן ועד מוסקבה. העירייה אינה שולחת מכתבי איום לעיתונים - העיתונים פועלים ללא כל קשר לעירייה ובוודאי שאינם מקבלים ממנה כל הוראה. לצערי, העיתונים גם מתעלמים ממידע שמגיע מן העירייה (בצורה לגיטימית כמובן) והתוצאה היא כי לא מתפרסמות עובדות בנוגע לאנטנות הסלולריות למשל, בנוגע למרבית העשייה בתחום החינוך, בנוגע לאמת לגבי הספורטק, בנוגע לדו"ח מבקר העירייה ועוד (אותי אישית התעלמות העיתונות מהקורה כל כך מתסכלת שזו חגיגה קטנה כאשר עיתון אחד טורח לפרסם משהו מן הדברים האלו - ראה קול הרצליה מיום שישי האחרון שלצד הכתבות הרגילות שמחסירות חלקים חשובים מהקורה ותוקפות את יעל גרמן גם כשאין צורך, כללו שתי כתבות בנוגע לפרס החינוך ובנוגע לספורטק). למרות כל זאת, אל תגיב לכך בבקשה שאני מבקש לצנזר או לשלוט בעיתונות כיוון שאין כך הדבר. אני אלחם בכל יום על חופש העיתונות וחופש הביטוי - אלה הם מבחינתי ערכים ברמת ערכי יסוד ואני מצטער שאין חוק יסוד המגן עליהם ברמה של התוספת הראשונה לחוקה האמריקאית. לצערי, המקומונים באזור השרון (איני יודע לגבי אחרים), כותבים לרוב בצורה חד צדדית, לעתים בצורה בלתי מקצועית וברמה עיתונאים ירודה ובמסגרת זו לא בודקים את כל העובדות ולא מפרסמים אותן. הסיבות לכך הן פוליטיות בלבד. מועצת העיר עושה את תפקידה - אבל אולי תרצה להסביר כיצד היא סורסה ואיזה יועצים מונו במקומה? יש, כאמור, לראש העיר יועץ אחד בשכר. אילו מורות פוטרו? כמה? מאיזה סיבה? - בלי תשובות לשאלות אלו אי אפשר להתייחס. האלימות המילולית האיומים והקללות מופנים רק נגד יעל גרמן ולא מכיוונה - והסיבה לכך, היא כיוון שיעל גרמן פועלת בדדרך של מנהל תקין וללא איפה לאיפה - אנשים שמצפים להטבות מתאכזבים, מתעצבנים ומקללים - אי אפשר להביא טיעון שכזה כנגדה. אין מינויים פוליטיים של חברים וחברות וניגודי עניינים - אבל אולי אני לא יודע הכל - תסביר, תן דוגמאות. כל שינוי תכניות שנערך נעשה בשיתוף עם התושבים בצורה שהיא מעל ומעבר לפרסום הנדרש כחוק. השינויים שנעשים הם מקצועיים על מנת להעלות את רמת החיים ולטובת כלל התושבים. יעל גרמן האמינה, בנוגע לחניה, כי עליה לקחת קנס מסויים על פי פרשנות החוק - כיוון שהמכוניות שחונות על המדרכה מפריעות בעיקר לאנשים שיותר קשה להם לעבור - נכים, הורים עם עגלות, קשישים, ילדים, וכן הלאה. לאחר פסיקת בית המשפט, למרות שיעל גרמן לא הסכימה לה, היא דאגה כי כל הכספים שנגבו יוחזרו. בכל מקרה, הסיכום מנותק מכל האמור כיוון שכל המפורט חסר תימוכין. למעשה, כל זאת מחייב בחירתה מחדש של יעל גרמן - הישגיה בקדנציה הראשונה רבים, אבל חייבים קדנציה נוספת על מנת להשלימם ולהעלות את הרצליה סופית לרמה הראויה לה - עיר אטקרטיבית, צעירה, עם איכות חיים גבוהה, חינוך מצויין וכן הלאה.