הברחת זוחלים מתאילנד

barazu

New member
מעצבן!

בלי קשר לחומרה שיש בהברחה, זה פשוט מגעיל. מתייחסים לזוחלים כסחורה ולא כבעלי חיים.

oren666

New member
מה מרגיז בזה?

כמה שיותר יותר טוב. למה לא לפתח את הנושא ? תמיד ישראל מפגרת מאחור ואני שמח שיש אנשים שעושים את זה למרות שזה לא חוקי.

naja

New member
אתה חושב שזה יפתח את הנושא.

אם נתעלם לרגע מההיבט החוקי, אתה באמת מאמין שהברחה של כמה עשרות זוחלים עמוסי טפילים פנימים וחיצוניים,שחלקם עדינים מאוד וההסיכוי שלהם להצליח לשרוד אצל המבריח או הפראייר שיקנה אותם, זה מה שיקדם את ענף הזוחלים? גם אם ההברחה הייתה מצליחה, זה לא מה שענף גידול הזוחלים צריך בשביל להתפתח. בנוסף, כל תפיסה כזו מחזירה אותנו כמה שנים טובות לאחור, לימים בהם "חובב זוחלים" היה שם נרדף לעבריין אצל אנשי הרט"ג. פעולות כאלה הן הסיבה העיקרית ליחס שאנו מקבלים כיום מאנשי הרט"ג.

Itamar Levy12

New member
בכללי אני מסכים איתך

באופן פרטני, הייתי מעדיף שהחיות כן יעברו הכל ויגיעו לשוק-בסופו של דבר יש ביקוש לחיות מעניינות אבל אין כלום, ותמיד אפשר לבקש את החיה(אחרי שלפי מראית עין היא נריאת טוב) לבדיקה וטרינרית, במקרה הכי נורא הפסדת 70 שקל., והכל לפני הקניה. עצם הפעולה היא לא נכונה בבסיסה-זה גורם לרט"ג להתעצבן על מגדלי הזוחלים באופן כללי וסיבות למה ליהיות לא הגונים כלפינו. השאלה האמיתית, מתי מישהו כן יקח את המושכות ויביא משלוח רציני של חיות מעניינות(ויעשה גם את הרווח שלו) אני לא מדבר על דברים מאדו יקרים(אלפי דולרים) אבל יש דברים של כמה מאות שקלים-אלפיים שקל שיש אנשים שמחפשים לקנות.
בנתיים התחום לא מתקדם, ואם מישהו ניסה לקנות לעצמו דברים בתאילנד, אני אישית לא מאשים, רק חבל שזה לא רק בעיה שלו- כי בעצם זה פוגע בכולנו. איתמר.

מישהו לא ניסה לקנות לעצמו

הוא ניסה לעשות עסקים על גבן של החיות מאומללות הללו

Itamar Levy12

New member
ואיך שחנויות חיות

מחזיקות נחשים "פשוטים" זה לא התעללות? ואיך שפינות חי מחזיקות נחשים בהרבה מקרים זה לא התעללות? נקח לדוגמה את החנויות שהם במצב הרבה יותר חמור: אין עיר, שתבררי בכל החנויות חיות שלה ולא תמצאי שם זוחלים(בעיקר נחשים, אבל גם שממיות) שמורעבים בגלל שהבעלים מעדיף למכור עכבר ב5-8 שקל ליח'. עם נשלים תקועים, בלי מים לתקופות ארוכות... בקיצור סבל גדול בהרבה מלטוס בארגז 20 שעות מתאילנד.

טוב אז יש עוד בעיה

זה לא מצדיק להבריח חיות בר אני אישית יותר נחרדת מהשמדה של אוכלוסיות הבר צייד בלתי חוקי וחמיסת קינים כפי שקורה עם תוכים למשל

Itamar Levy12

New member
מיא מר שאלה חיות בר?

את כל הזוחלים האלה ניתן בקלות רבה מאוד לקנות בכל חנות זוחלים בתאילנד.

ובחנויות האלה?

נגיד שהם לא באו מהבר ושאבות אבותיהם גודלו בחוות זוחלים בתאילנד ולא נאספו מהבר - מה שממש לא נראה לי הרגע התלוננת על התנאים המחפירים בחנויות בארץ... והחנויות בתאילנד מה? 5 כוכבים?

Itamar Levy12

New member
תתפלאי אבל חלקם כן!

ומי שחכם יקנה באלה הטובות. יש לי חברים ששלחו לי תמונות מחוות(לא סתם חנות או פינת חי מצ'וקמקת) שמגדלים כמו במערב ברמה מאוד טובה ונקיה. בנוגע לאיזה איכות היו החיות המדוברות-אנחנו יכולים רק לנחש.

naja

New member
איתמר.

לי אישית יש הרגשה שהחיות שמוברחות מתאילנד הן לא CB ואפילו לא CH. אחרת אני מאמין שזה לא היה כלכלי לנסות להבריח לכאן 30 פיתוני עצים בידיעה ברורה שחלקם ימותו כבר במשלוח.

omer356

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך ב100%

שוק הזוחלים הישראלי הוא עגום במיוחד. המבחר פה מגוכך וגם כאשר מגיעה לפה חיה... היא במצב ... ולפעמים יש יוצא מן הכלל ומגיע ל.. או ל.... כמה חיות מעניינות במצב בריאותי סביר. אבל בדבר אחד אני פחות מסכים וזה שאנחנו לפחות מתפתחים טיפה עם הזמן. פעם אפילו לאופארד היה קשה למצוא. שממיות יום נראו כחלום רטוב ולטאות אחרות חוץ מלאופארד ומזוקנים היו ניראות כמשהו בלתי אפשרי להשגה. אז כן-התפתחנו והיום יש קצת יותר אנשים בתחביב. אבל איך אנחנו יחסית לשאר העולם? אני בטח לא אחדש לך כשאני אגיד שאנחנו במצב עגום במיוחד. וכל פעם שניכנסים לאתרים מחו"ל אפשר רק להמשיך לנגב את הריר מהפה ולהזיל עוד דמעה על כך שאי אפשר להשיג את החיה הנ"ל. העניין הוא שהרט"ג מונע מאיתנו להביא חיות כאלו ואחרות ועל חלק מן האיסורים אני מסכים בהחלט. חיות שיכולות לברוח מבית כזה או אחר ומסוגלות(ולא רק אם... יש להם חור בעומק של מטר לפחות באדמה וכ'ו)באמת להתרבות ולהרוס את המבנה האקולוגי בארצינו הקטנה מהווים איום ממשי ואותם לפי דעתי צריך להפקיד בידם של אנשים מוסמכים ובעלי ניסיון רב.ולא למכור אותם 2 ב10 בשביל שכל ילד יוכל לקנות בלי לחשוב פעמיים. עד שמישהו לא יקח את העניינים ליידים ויביא כמה משלוחים רציניים. אנחנו נמשיך להיתקע במצב הזה למשך עוד הרבה זמן.

Omriev

New member
מסכים!

איך שחנויות החיות בארץ מחזיקות את החיות במצב נורא ומוכרות לאופרד גקו בייבי ב250 ש"ח. זה כבר יותר גרוע מלהסיע אותם מתאילנד לישראל.!

למעלה