שפירא מאיר
New member
הבריאות בידנו - נתרן
משך כשנה וחצי היו לי בעיות בריאות, החל מבעיות ברגליים (לא אתאר) מה שהצריך אמצעי חבישה במאות רבות של שקלים, בעיות נשימה שהצריכו מחולל חמצן, ובעיות בלב מה שאילץ אותי בערך פעם בחודש לערך להוסיף כדור מסויים לשלושה ימים
אחרי שהתייאשתי כבר מהמצב, הרופאה שביקשתי ממנה פתרון, שאלה אם אמרה לי להפחית מלח ?
מסתבר שלא אמרה (אולי משכחה), ואז אמרה לי להמעיט במלח ולא לאכול ירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד וכדומה) .
הפסקתי לחלוטין עם מלח (יש מלח רק בבישולים, וגם אז במשורה כיוון שהגוף זקוק למלח ונתרן) תוך שבוע, הבעיות של שנה וחצי ברגליים נעלמו לחלוטין !!!
תוך מספר שבועות הנשימה שלי חזרה להיות תקינה ואני לא משתמש יותר במחולל חמצן, וגם הפסקתי לקחת את הכדור הנוסף ללב.
גם הרופאה הנפרולוגית וגם הדיאטנית קלינית, הבהירו את החסרון של אי שימוש במלח במינימום הדרוש.
כמו כן הזהירו מפני "מלח דל מלח" או "מלח דל נתרן" שזה פשוט רעל מזוקק.
מאז כבר כמה חודשים לא נגעתי יותר במילחיה.
את הסלט אני מתבל בשמן חמניות, מיץ לימון אמיתי (יש בבקבוקוני פלסטיק צהובים תוצרת שוויץ) וזעתר בלי מלח שחביב עלי במיוחד.
משהו שמציק לי בנסיעות בכרתים. כאשר אני נכנס למרכול אני רוצה לקנות פריטים אבל שם אין סימון של נתרן אלא של מלח בגרמים.
היום בדקתי ומצאתי:
א. מלח מכיל 60% כלור, 40% נתרן (מלח דל נתרן מכיל 50% נתרן...)
ב. בגרם אחד של מלח יש 400 מיליגרם נתרן.
ג. צריכה ממוצעת למבוגר 1500-2200 מיליגרם נתרן ביממה, לא פחות ולא יותר..
יש לקחת בחשבון שבמאכלים רבים יש מלח (אבקת מרק עוף 12.500 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר...)
גם בשימורים אפשר לבחור, למשל
תירס מכיל כ-370 מיליגרם נתרן,
תירס ללא מלח 180-220 מיליגרם והטעם אותו טעם.
אמנם לא צריך להגזים אבל בהחלט לשמור, ובוודאי בגיל מבוגר.
משך כשנה וחצי היו לי בעיות בריאות, החל מבעיות ברגליים (לא אתאר) מה שהצריך אמצעי חבישה במאות רבות של שקלים, בעיות נשימה שהצריכו מחולל חמצן, ובעיות בלב מה שאילץ אותי בערך פעם בחודש לערך להוסיף כדור מסויים לשלושה ימים
אחרי שהתייאשתי כבר מהמצב, הרופאה שביקשתי ממנה פתרון, שאלה אם אמרה לי להפחית מלח ?
מסתבר שלא אמרה (אולי משכחה), ואז אמרה לי להמעיט במלח ולא לאכול ירקות עלים ירוקים (תרד, מנגולד וכדומה) .
הפסקתי לחלוטין עם מלח (יש מלח רק בבישולים, וגם אז במשורה כיוון שהגוף זקוק למלח ונתרן) תוך שבוע, הבעיות של שנה וחצי ברגליים נעלמו לחלוטין !!!
תוך מספר שבועות הנשימה שלי חזרה להיות תקינה ואני לא משתמש יותר במחולל חמצן, וגם הפסקתי לקחת את הכדור הנוסף ללב.
גם הרופאה הנפרולוגית וגם הדיאטנית קלינית, הבהירו את החסרון של אי שימוש במלח במינימום הדרוש.
כמו כן הזהירו מפני "מלח דל מלח" או "מלח דל נתרן" שזה פשוט רעל מזוקק.
מאז כבר כמה חודשים לא נגעתי יותר במילחיה.
את הסלט אני מתבל בשמן חמניות, מיץ לימון אמיתי (יש בבקבוקוני פלסטיק צהובים תוצרת שוויץ) וזעתר בלי מלח שחביב עלי במיוחד.
משהו שמציק לי בנסיעות בכרתים. כאשר אני נכנס למרכול אני רוצה לקנות פריטים אבל שם אין סימון של נתרן אלא של מלח בגרמים.
היום בדקתי ומצאתי:
א. מלח מכיל 60% כלור, 40% נתרן (מלח דל נתרן מכיל 50% נתרן...)
ב. בגרם אחד של מלח יש 400 מיליגרם נתרן.
ג. צריכה ממוצעת למבוגר 1500-2200 מיליגרם נתרן ביממה, לא פחות ולא יותר..
יש לקחת בחשבון שבמאכלים רבים יש מלח (אבקת מרק עוף 12.500 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר...)
גם בשימורים אפשר לבחור, למשל
תירס מכיל כ-370 מיליגרם נתרן,
תירס ללא מלח 180-220 מיליגרם והטעם אותו טעם.
אמנם לא צריך להגזים אבל בהחלט לשמור, ובוודאי בגיל מבוגר.