הבריחה מדאנמורה/גלבוע

דקל נור*

Well-known member
למרות היותם רוצחים, חלק גדול בי מצטער על תפיסתם. התנצלותי למשפחות הקורבנות. אם היה לי קשר ישיר וכואב למעשי המרצחים, הייתי בודאי מרגישה אחרת.
הפרשה הזכירה לי את המיני סדרה "הבריחה מדנמורה". מאמינה שיש את זה בנטפליקס או ביס. גם שם שני אסירים שיושבים על רצח, גילו שהכלא יושב על חלל.
גם שם הם נמלטו. לא אספיילר.

רוצחים או לא, גורלו של אדם נכתב בחלק גדול ע"י נתוני הפתיחה שלו. אם זכריה זביידי היה נולד כמה קילומטרים צפונה מג'נין, היום הוא היה אולי סא"ל בקבע בחטיבת חי"ר, יזם מצליח או שחקן כדורגל מצליח.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
למרות היותם רוצחים, חלק גדול בי מצטער על תפיסתם. התנצלותי למשפחות הקורבנות. אם היה לי קשר ישיר וכואב למעשי המרצחים, הייתי בודאי מרגישה אחרת.
הפרשה הזכירה לי את המיני סדרה "הבריחה מדנמורה". מאמינה שיש את זה בנטפליקס או ביס. גם שם שני אסירים שיושבים על רצח, גילו שהכלא יושב על חלל.

רוצחים או לא, גורלו של אדם נכתב בחלק גדול ע"י נתוני הפתיחה שלו. אם זכריה זביידי היה נולד כמה קילומטרים צפונה מג'נין, היום הוא היה אולי סא"ל בקבע בחטיבת חי"ר, יזם מצליח או שחקן כדורגל מצליח.
דיברנו על זה בארוחת החג, איך כולנו מוצאים עצמנו בצד של הבורחים, מורידים כובעים על המבצע, ומקווים שלא יתפסו (זה היה בערב החג).
אבל, לו אחד מהם היה דופק אצלי על הדלת ומבקש קפה קטן ומגבת נקיה למקלחת הייתי אומרת לא! (וקודם מתה מפחד)

כשאני חוזרת רגע לעולם האמיתי אני מאוד מקווה שה 2 יתפסו במהרה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל

שמעתי שיש בג'נין גם כמה שחקני כדורגל שאינם רוצחים למרות שלא נולדו כמה קילומטרים צפונה.

אבל אולי אני טועה.

Harrington

Well-known member
מנהל

כמו סיפורים רבים מהמציאות, אפשר להפוך כל דבר למשהו רומנטי ויפה יחסית, או לכל הפחות מעניין. תסתכלי למשל על אירועי ה11/09 שבדיוק מאוזכרים בימים אלו. הרי אלמלא הייתה זאת מציאות, כולנו היינו דבוקים למסכים לא בגלל שזאת המציאות, אלא פשוט בגלל שזה נראה מהמם ומדהים כשאנשים קופצים אל מותם במקום להישרף למוות, וכו'.

אבל...
עלינו חלה החובה לזכור את המציאות. זביידי, כלב נבלה בן נבלה, הינו רוצח נתעב, שונא יהודים בשל היותם יהודים, ומוכן לפגוע בחפים מפשע סתם כי הוא יכול. מה היה אילו? חסר כל משמעות לעובדות אלו. אז נכון, בצילומים מסוימים הוא נראה חתיך ואפילו הייתה לו ישראלית שהתאהבה בו. ובכלל, גם התשקורת הישראלית הרדודה, בשנים שהוא היה פעיל, ליטפה לו את האגו כאילו היה המשיח לפחות. אבל אל לנו, לעולם, להוריד את העיניים מהאמת והמציאות, מפתה וקל ככל שזה יהיה. מתוך כך, עלינו לשמוח ולברך על תפיסתם ולקוות שיירקבו בכלא, לכל הפחות עד שלא יהיו מסוגלים עוד או לא ירצו עוד לפגוע בישראלים ו/או יהודים רק בשל היותם כאלה. כל מחשבה אחרת, היא סוג של סנדרום שטוקהולם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה שטוף מוח כמו הרבה קיצונים, שלא מסוגלים לראות את האחר.
אולי. אולי גם לא. דבר אחד בטוח, תגובה שמתחילה כך, הסיכוי שהמשכה יעניין אותי, נא סביב נקודת הקפאון. על כן לא אטריח את עצמי לבזבז זמן ואנרגיה בלקרוא את המשך תגובתך. אם וכאשר תחשוק נפשך להתדיין בצורה בוגרת ועניינית, תרגיש חופשי לעדכן ונתחיל מחדש.

ע.משולם

Active member
אולי. אולי גם לא. דבר אחד בטוח, תגובה שמתחילה כך, הסיכוי שהמשכה יעניין אותי, נא סביב נקודת הקפאון. על כן לא אטריח את עצמי לבזבז זמן ואנרגיה בלקרוא את המשך תגובתך. אם וכאשר תחשוק נפשך להתדיין בצורה בוגרת ועניינית, תרגיש חופשי לעדכן ונתחיל מחדש.
לא מרגיש צורך להתדיין איתך מן הסיבה שאתה רץ למנהל הפורום לבכות שהעלבתי אותך. הדברים שכתבתי חשפו את הקיצוניות הגזענית שלך. מציע לך ללמוד מה היא אהבת אדם. יש לך את יום הכיפורים לפניך, הרהר בדברים.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מרגיש צורך להתדיין איתך
מצוין, אז פתרנו את הבעיה הזאת :).
מן הסיבה שאתה רץ למנהל הפורום לבכות שהעלבתי אותך.
לא יודע איך לספר לך את זה, אבל מעודי לא פניתי למנהל הפורום בטענה כלשהי על גולש אחר. אין לי כוונה להתחיל איתך.
לא יודע איך לספר לך את זה 2, אבל הסיכוי שתצליח להעליב אותי, נמוך מהסיכוי שממשלת ישראל הנוכחית תתחיל להילחם בקורונה מתישהו.
הדברים שכתבתי חשפו את הקיצוניות הגזענית שלך.
כאמור, לא טרחתי לקרוא אותם. טרם אעשה זאת ארצה לדעת שאני בדיון רציני ובוגר. אחרת זה סתם בזבוז זמן ואנרגיה מבחינתי. כפי שכבר כתבתי למעלה, נכון לתחילת דבריך שם (ובינתיים בתגובתך זו לא ראיתי כל שינוי), אין לי סיבה מיוחדת להניח שבאפשרותך להתדיין כך.
מציע לך ללמוד מה היא אהבת אדם.
אשקול זאת. תזכיר לי מתישהו בבקשה.
יש לך את יום הכיפורים לפניך, הרהר בדברים.
סתם להשכלה כללית, אמירה כזאת לא תואמת את היהדות (ומלמדת על בורות בהבנת היום הקדוש והחשוב הזה). אבל זה כבר דיון אחר :).

אבח"י

Well-known member
כמו סיפורים רבים מהמציאות, אפשר להפוך כל דבר למשהו רומנטי ויפה יחסית, או לכל הפחות מעניין. תסתכלי למשל על אירועי ה11/09 שבדיוק מאוזכרים בימים אלו. הרי אלמלא הייתה זאת מציאות, כולנו היינו דבוקים למסכים לא בגלל שזאת המציאות, אלא פשוט בגלל שזה נראה מהמם ומדהים כשאנשים קופצים אל מותם במקום להישרף למוות, וכו'.

אבל...
עלינו חלה החובה לזכור את המציאות. זביידי, כלב נבלה בן נבלה, הינו רוצח נתעב, שונא יהודים בשל היותם יהודים, ומוכן לפגוע בחפים מפשע סתם כי הוא יכול. מה היה אילו? חסר כל משמעות לעובדות אלו. אז נכון, בצילומים מסוימים הוא נראה חתיך ואפילו הייתה לו ישראלית שהתאהבה בו. ובכלל, גם התשקורת הישראלית הרדודה, בשנים שהוא היה פעיל, ליטפה לו את האגו כאילו היה המשיח לפחות. אבל אל לנו, לעולם, להוריד את העיניים מהאמת והמציאות, מפתה וקל ככל שזה יהיה. מתוך כך, עלינו לשמוח ולברך על תפיסתם ולקוות שיירקבו בכלא, לכל הפחות עד שלא יהיו מסוגלים עוד או לא ירצו עוד לפגוע בישראלים ו/או יהודים רק בשל היותם כאלה. כל מחשבה אחרת, היא סוג של סנדרום שטוקהולם.
אבל הוא "מת" על טלח פחימה, יהודיה באשר היא יהודיה.

למעלה