הברירה הטבעית, והאבולוציה.

הברירה הטבעית, והאבולוציה.

שלום לכם, חכמי האבולוציה. אני פונה אליכם כיוון שנושא האבולוציה והברירה הטבעית הוא נושא שמעניין אותי, אבל .. יש לי איזה חוסר גדול בהבנה. הבעיה שלי היא המנגנון . למה אני מתכוון ? ניקח לדוגמא את שרשור השיער. כל פרט שאני כותב אולי מופרך במקרה השיער. אל תתקנו לי פרטים. נצא מנקודת הנחה שיש יתרון משמעותי לבעלי שיער חלק באירופה. לכן, על פי עקרון ברירה טבעית הסיכוי של בעל שיער חלק לשרוד את ימי החורף גדול יותר, הוא יעמיד יותר צאצאים, שיהיו בעלי (או לפחות נשאים של) שיער חלק, וכך לאט לאט השיער החלק ישתלט על אירופה. אבל זה עדיין לא מסביר למה נוצר שם הראשון עם שיער חלק ? אגב, אפשר להמציא הסבר הגיוני למה יש שיער חלק באירופה גם אם אין יתרון אבולוציוני. לדוגמא אפשר לתאר מצב, שבעקבות הרעב באפריקה, אברהם ספיאנס, ( שהוא,כידוע, אחד מפרטים בודדים באפריקה בעלי שיער חלק) ואשתו חלקת השיער נודד עם משפחתו ומגיעים לאירופה, ונפוצים שם. והם מאוד משגשגים שם עקב התנאים הטובים באירופה . טוב, יצא ארוך...
 
כן, אבל

מוטציות אקראיות זאת לא תשובה מספיק טובה. אני מתחיל משאלות קטנות שמציקות לי. בעיה קטנה 1 )שמעתי טיעון שבעתיד הציפרניים של בני האדם יעלמו. כי הן לא "נחוצות". ואני שואל "אז?" נניח שאחד ל30 אנשים נולד בלי ציפורניים. איזה יתרון יש לו עליי? למה הסיכוי שלו להעמיד צאצאים, וצאצאים טובים יותר גדול משלי?( ונניח שלא יהיו התערבויות מלאכותיות... ). בעיה קטנה 2) עד כמה שידוע לי אין עוד יצור שמס' זוגות הכרומוזומים שלו 23. נניח שבתהליך של מוטציה אקראית נולדה לוסי- הראשונה בעלת 23. מי נענע אותה ? מי עשה לה גורים ? זאת בכלל שאלה כללית, איך קורה מעבר במס' כרומוזומים? (טכנית) בנוסף: היום אוכלוסיית האדם גדולה בהרבה הרבה הרבה ממה שהיתה כשהאדם הגיע לאירופה למשל. כלומר הסיכוי ל"דפקטים" גדול הרבה יותר. על כמה כושים שנולד להם בן אשכנזי ידוע במדע ? (לא לבקן!) או ההיפך ? דור של בנאדם זה בערך 20 שנה שזה אומר שעברו בערך מיליון דורות, ובדורות האלה נוצרו כוווול הגזעים? איך הגזע האבוריג'יני נוצר בסהכ ב 10000 דורות, כשסביר שהאוכלוסיה הראשונית שיצרה אותו היתה קטנה.
 

Charles Darwin

New member
לגבי 1...

אתה צודק, האדם כבר לא נתון ללחץ סלקטיבי במובן הרגיל ולכן הוא לא עובר אבולוציה במובן הרגיל...עם כל הכבוד (ויש כבוד), מי שאמר לך שציפורני האדם יעלמו כנראה לא מבין באבולוציה (והיה על זה כבר שרשור).
 
יופי

ככה חשבתי. שאין סיבה מיוחדת להאמין שציפורנינו יעלמו. מה לגבי 2? זאת בעיה הרבה יותר מהותית... בעיה שגורמת לי להבין שיש חור בתורת האבולוציה כמו שאני מכיר אותה.
 

demoloc

New member
השינוי לא נעשה בדור אחד

נוצר התא הראשון והבן שלו היה פיל!? אותו דבר,זה שינוי של דורות על דורות
 
בקיצור,אינך יודע ליישב את הסתירה?

תראה, לא ענית לעיניין. תקרא מה ששאלתי, ואם אתה יודע אשמח לתשובה. אני לא חושב שזה מעבר הדרגתי מ21 כרומוזומים אחרי דור 21.00001 כרומוזומים, וב"הדרגתיות" הגיע ל23. אני מקווה שאני לא נשמע כמנסה לנגח את תורת האבולוציה. היא בטח יותר הגיונית מכל תאוריה אחרת ששמעתי, אבל אני מנסה "לסתום חורים".
 

Charles Darwin

New member
יש רצפי דנ"א שמשכפלים את עצמם

ויש לנו אלפי עותקים שלהם בגנום. לפעמים קורה שכרומוזום שלם משתכפל בתוך הגנום (בד"כ זה לא דבר טוב, כפי שקורה בדאון סינדרום כשיש 47 כרומוזומים במקום 46). קורה גם שכל הגנום משתכפל וידוע על מינים של בע"ח שהם מאוד דומים רק שלאחד יש פי 2 כמות הכרומוזומים מלשני.
 
אבל

האם הלוקים בדאוןסינדרום אינם עקרים? ובכל מקרה, כרומוזומים "באים בזוגות", לא? אז מה קורה עם ה-כרומוזום ה-47? הוא בלי זוג או שהוא יחד עם XוY מצטרף לשלישיה?
 

yanshoof26

New member
בתסמונת דאון

מתרחשת סגרגציה לא תקינה באחד משלבי המיוזה כלומר בתא המין יש כרומוזום מיותר. שגיאות מסוג זה קורות כל הזמן (אי היפרדות של כרומטידות אחיות ועוד ). מנגנונים נוספים היכולם ליצור שינוי במספרי כרומוזומים: שבירת כרומוזום, הכפלות,מעברי מקטעים בין כרומוזומים ברקומבינציה ועוד, במידה ושינוי כזה נותן יתרון אבולוציוני (ובהחלט יכול לתת) הוא ישתמר. מספר לא זהה של כרומוזומים אינו מפריע להתפתחות תקינה ויעידו על כך מקרים רבים של אנשים להם יש טריזומיה בכרומוזומי המין, ובמינים אחרים גם הכפלות של כרומוזומים אחרים.
 

Benjamin Turner

New member
לנמלים יש 23 זוגות כרומוזומים

סתם לידע כללי
 
למעלה