הברכת אוויר

shelico

New member
הברכת אוויר

את זה שהתחלתי להתלהב מבונסאי - כבר סיפרתי העלתי לקומונת בונסאי את תמונות הצמחים שחשבתי שיכולים להיות פוטנציאלים על הקריסה העתיקה - אמרו לי לוותר... אז הסתכלתי עליה עוד קצת והחלטתי על הברכת אוויר מעל הענף הראשון

shelico

New member
גירוד הגזע

קצת פוצעת את הגזע בסכין במקום האמור להוציא שורשים

עדנה4

New member
שליקו, מה זה הברכת אוויר? כמה דברים חדשים

ששמעתי פה בימים האחרונים, לא יאומן. שיהיה בהצלחה,

shelico

New member
עדנה ,מה עוד שמעת?

הברכה רגילה בטבע זה שענף פוגע באדמה ומפתח שורשים מהמפרק הברכת אוויר נעשית על הצמח עצמו לפעמים, שגוזמים , רואים שהצמרת יכולה להיות צמח שלם ויפיפה לכשעצמו במצב כזה , כדאי,במקום גיזום,לעשות הברכת אוויר - והרווחנו צמח בוגר נוסף יתרון נוסף הוא שהיחור מחובר לצמח האם עד לסוף התהליך זה מדהים בעיני שתאים צימחיים יכולים להתמיין למשהו אחר כשהתנאים משתנים

עדנה4

New member
הנה מקבץ של דברים חדשים ששמעתי בפורום:

ממך שמעתי, בפעם הראשונה בחיים, על הברכת אוויר. מאוד מעניין. והצילומים שהוספתם, את ומשה כרמי, הם שיעור לדוגמא. מברק שמעתי על "שיטת ההטייה", שבה מטים את הצמח ב 45 מעלות הצידה, בעזרת תמיכה, ואז, אחרי כחודש חודשיים הוא פורח. ממייקלה למדתי על הרצוען, שיש לו "ענפים שטוחים עם מפרקים מודגשים", דרך אגב, הרצוען הוא סוג של סוקולנט? כי אם כך הוא יכול להתאים לי. מבל למדתי שיש סוקולנט אדום שנראה מעניין מאוד, בכלל, הסוקולנטים הם מאוד אטרקטיביים. צריכים פחות מים וטיפול, ויש בהם מגוון של צורות וגוונים. רנה סיפרה על הפאלם גראס, ה Senetaria Palmifolia , גם עליו לא שמעתי קודם, וגם הוא נראה מאוד מעניין. לא יודעת איך צריכת המים שלו. נו.... לסוף שבוע אחד זה המון. שבוע טוב.

shelico

New member
הורמון השרשה

מרטיבה את המקום ומורחת במכחול הורמון השרשה מס' 8

shelico

New member
תערובת קוקוס-פרלייט ביחסים שווים

הברכת אוויר היא טכניקת ריבוי על העץ עצמו היתרון עצום מקבלים גזע עבה מושרש (אם זה מצליח..
.)

shelico

New member
עוטפים את מקום ההברכה בתערובת

ומכסים בניילון (השתמשתי בנצמד אבל כל ניילון שיהיה אטום - יעשה את העבודה...) זהו, עכשיו לאישפוז במחלקת צל עד להופעת השורשים - שומרים שהמצע לא יתיבש אני מזריקה לנילון זריקות של מים (עם מחט דקה) מדי פעם

shelico

New member
הורמוריל 8

אבקת השרשה מס' 8 -מכיל 0.8 % חומצה אינדול בוטירית( להשרשת יחורים מעוצים) מס 6 -מכיל 0.6 % - להשרשה של חצי מעוצים מס' 3- 0.3 % להשרשת יחורים ירוקים לדעתי האישית ומניסיוני מה שמשתרש עם מס'3 - ישתרש גם בלעדיו...

shelico

New member
כשהשורשים יראו וימלאו את הנילון

אני אחתוך מתחת לאיזור ההברכה ויתקבלו 2 צמחים בוגרים זהו להיום שבוע טוב

shelico

New member
ואם לא תתיחסו ...

אני אעלב מאד ... הכי חשוב - לשמור על המצע לח

fency

New member
סליקו תודה על ההסבר המעניין

לא שאני הולכת לעשות את זה אבל היה מעניין לקרא.

הברכה ללא "ברוך" ../images/Emo13.gif

שלי בוקר טוב, נראה לי שבהברכת אויר לא "קצת פוצעים את העץ" אלא מסירים את כל השיפה cambium עד לעצה. הויכוח בין המומחים אם להסיר טבעת מלאה או להשאיר פס או פסים לחיבור. התשובה מניסיוני תלויה בסוג העץ המוברך. יש צורך דחוף לעטוף את ההברכה, רצוי בניר כסף, ברוב המקרים שורשים לא אוהבים אור, ובטח לא להתבשל. האמת שנראה לי שלקריסה מה שלא תעשי- תצליחי. ברוכה הבא למודבקי וירוס הבונסאי" "מחלה קשה" ששכרה בצידה. לדעתי מהרבה סיבות שזה לא המקום לפרטן, גם לאחר ההברכה אין סיכוי לבונסאי איכותי מהקריסה. למען גילויי נאות אני ממש לא אוהב קריסות כבונסאי (וגם את זה לא כאן המקום לפרט). ניסיון "פראי" להברכת אויר לדובדבן יפני - הסרת השיפה:

shelico

New member
ניר כסף - רעיון

כרמי , תודה - לא חשבתי על הקטע של האור - יטופל מיידית הצליח ככה גם בבוגונביליה - אבל שתיהן קלות... דובדבן זה סרט אחר לגמרי - הרבה יותר קשה יום יפה ושבוע טוב

למעלה