הברקות

הברקות

לבן זוגי עולה חדש לשעבר שגיאות מגניבות ממש הברקות בעברית.לפעמים הוא גם ממציא משחקי מלים או מלים חדשות. דוגמאות הוא קדוש מעונה והיא קדושה מאוננת. מסכסכת שניים שמים מאוננים ארוחה בגדרה עור של דוקטור פיל אם תרצו אשלח עוד כנ"ל

מוגג

New member
ברוכהבאה../images/Emo140.gif!

אל תשלחי ותברחי. בואי להשתתף עמנו בשיחות המאלפות. מותר להביא בני זוג.

אוי אוי.. וסליחה על הנצל"ש

איך אומרים הבחורה מתלוננת על השירות הגרוע או הבחורה מתאוננת על השירות הגרוע היא התלוננה , או היא התלוננה. או . הוא התלונן או התאונן. נזכרתי שכבר מזמן רציתי לשאול ושכחתי

גנגי

New member
זה מעניין. אני אחדד, ברשותך,

בעזרת ציטוט של המקור: "היא התלוננה , או היא התלוננה. או . הוא התלונן או התאונן" אני מבינה מדברייך שאת חושבת שבשורש א.נ.נ. רק גברים יכולים להשתמש (שימוש ידני בלבד, אגב). מעניין. התאונן - כמו שכבר נועהל'ה רמזה ממקודם - אונן את עצמו לגעת.

מספר6

New member
מה שמזכיר לי

פקודה ישנה של בן גוריון או משהו כזה שאומרת בערך כך: יש לזיין את החיילים (בנשק כמובן. למה מה חשבתם?). אם חייל מסרב להזדיין, יש לאנוס אותו.

ואי אפשר שלא להזכיר

את התיאור של עמוס עוז בספרו הנפלא "סיפור על אהבה וחושך", איך הוא נכח בהרצאה של בגין, ואיך בגין השתמש בפועל הזה שוב ושוב, ואיך עמוס עוז הילד לא הצליח להתאפק ופרץ בצחוק.

נא להזדיין בסבלנות

ביטוי נחמד שמשמעותו לחכות/להמתין, להצטייד בסבלנות, בעל קונוטציה משעשעת בגלל אותו העניין בדיוק... איך הפך ה"זין" לכינוי החביב על בני המין הגברי לתיאור איבר מינם? יש סברה שמוצא ה"זין" מה"זרג" בעבר נטו לכנות את איבר המין הזכרי בוולגאריות "זרג" ומזה נגזרו פעלים וולגאריים כמו לזרגג להזדרגג... ובמשך הזמן אנשים החלו להתייחס ל"זרג" כאל מילת הז' ולאט לאט זה התקצר ל"זין" שנקלט די מהר יכול להיות דווקא בגלל השימוש בכלי זין ולהזדיין בייחס לכלי נשק והתחמשות ובמיוחד בתקופה ההיא.

צימעס

New member
הוא ישב במיטה שלו, ואמר/חשב:

"כמה עצוב לי..." [כך מהזכרון של אבאגזר]

גוואלד

New member
אולי זה אותו אחד

אחת הטראומות הרציניות שאני זוכר מילדותי, הוא הציור של שמוליקיפוד האומלל, מסתבך עם כל התותים שננעצו בו.

למעלה