הבתים של הסוסים.

החווה שלי...

החווה שלי יפה! יש 12 תאים כל אחד 4X4 עם נסורת וקש. יש שני מגרשי דרסז' 20X60. מלמדים דרסז' וווסטרן(אבל ווסטרן עם דגש על הישיבה ועם כל החוקים של אינגליש). יש ראונד פן. טיפול מסור לכל סוס.

טוי בוי

New member
שלי....

יש שני ביתני אורוות אחד גדול בצורתת מרובע ואחד קטן יותר עם רק סוסים פרטיים וסטליונים.... יש 4 שטיפות, שירותים מזכירות שולחנות מקום לקשירת סוסים בחוץ לייבוש.. 4 מנג'ים מוגדרים בנתיים...בונים עכשיו... יש מנג' קפיצות, מנג' דרסאג' ומנג' קטן של בצפאר עם מכשול אחד במרכז, יש ליד המנג' שבצפר משתמשים בו בעיקר חול כי היה שם מנג' פשוט הורידו תגדר אז עושים שם לונג'ים כשאין מנג', יש ליד המנג' קפיצות בונים מכונת הליכה שלידה מאחור יש מנג' שבו משחררים סוסים או עושים לונג'ים ושיעורים אחרי הלונג' זה ממש מנג' פיצי!!!!!!!!!!!!!!! הנה תמונות שציירתי בצייר יש כמה...

GrEeNwOmAn

New member
חוות עמק זוהר, ביתם של הסוסים../images/Emo82.gif

המקום- החווה שוכנת בפינת עמק יזראעל, למרגלות הכרמל וטובלת בירק בין קיבוץ הזורע לשדות העמק. היסטוריה- החווה הוקמה בשנת 1982 ומנוהלת עד היום על ידי משפחת זוהר, המעניקה אווירה חמה וליווי לרוכבים לאורך כל הדרך- לילדים, להורים וגם לסוסים. הסוסים- בחווה כ-30 סוסים. סוסי קפיצות, סוסי דראסז', סוסי פוני להדרכת ילדים, וסוסים פרטיים. כל הסוסים זוכים לטיפול מסור, לפרזול מקצועי ולהשגחה וטרינרית קבועה. סוסים רבים שאומנו וגודלו בחוותנו מתחרים היום בקפיצות, באירופה ובארצות הברית וכמובן בארץ. התלמידים- בין תלמידנו: ילדים מגיל 5 ומבוגרים, יחידים ומשפחות, המגיעים ברובם מישובי ומקיבוצי הסביבה, מחיפה ומטבעון ועד זכרון יעקב. במשך השנים העמדנו מאות תלמידים ובוגרי קורסים, חלקם אף מדריכים היום בארץ ובעולם. קורסי קיץ לרכיבה- הקורס כולל תנאי פנסיון מלא, שני שיעורי רכיבה ביום, שיעורים עיוניים ומעשיים באורווה, רחצה בבריכה, רכיבה על אופניים ופעילות חברתית מודרכת. ניתן להשתלב בקורס למשך שבועיים או שבוע. הקורס מתאים למתחילים ללא שום ניסיון, ולמתקדמים בכל הרמות. שיעורי רכיבה- שיעורי רכיבה ספורטיבית, דראסז' וקפיצות מתקיימים במהלך כל השנה למתחילים ולמתקדמים. השיעורים פרטיים או בקבוצות קטנות. הסוסים מותאמים לכל רוכב על ידי מדריכים מקצועיים. תלמידים רבים משתתפים מטעם החווה בתחרויות ארציות. רכיבה טיפולית- לילדים בכל הגילים. הרכיבה הטיפולית תורמת לשיפור שיווי המשקל, הריכוז, ההקשבה והקואורדינציה ומעניקה שלווה וביטחון עצמי. פנסיון לסוסים- כולל: תאים מרווחים באורווה סגורה עם מצע נסורת על גבי בטון, מאוורר אישי, מזון משובח וניקיון יומיומי, או תנאים אחרים לפי העדפה. כמו כן: מרעה בשטח של 20 דונם, מגרש רכיבה מיושר עם מצע חול וממטרות להידוק, תאורה לרכיבה בלילה, הובלת סוסים וכן אימון בסיסי או אימון לדראסז' ולקפיצות. הסעות לתלמידים- מחיפה ומטבעון- על ידי נהג קבוע העובד בחווה. עמק זוהר, ביתם החם לסוסים.
בתמונה האורוה- עמק זוהר.

חוות גליל ים!!

יש 16 תאים בחווה.. כל תא 4X4.. יש הרבה יוצר מ16 סוסים בחווה.. אבל הם נמצאים בשדה ליד... ממ יש מנג' אחד... ויש עוד רחבה גדולה שאפשר לרכב בה אבל בלי גדרות.. וזהו..

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif אצלנו.........

אם מישהו לא יבין משהו או רוצה לשאול אז שיגיד.......

Shai Felton

New member
../images/Emo174.gif

אורוות משמר העמק! 10 תאים 5X5 בערך(ממש גדולים) 5 סוסות ו-4 סוסים! 2 מתקני שטיפה, אורווה ממש משמ קטנה יחסית. חצר ענקית בשביל הסוסים, הם יוצאים אליה כל בוקר - כולם! מנז' לדראסז' (חימום בתחרויות) עם אותיות והכל. ומנז' לקפיצות גדול מאד. מעט מאד תלמידים רוכבים בחווה, ומתחילים לרכב שם מכיתה ו' ומעלה. שיעורים - בדרך כלל 45 ש"ח לשעה עד שעה וחצי, שיעור דראסז' או קפיצות או שניהם ביחד.

אחרי השקעה רבה בצייר אני מביאה...

לכם את הדגם המוקטן של החווה שלי.. למרות שאני חושבת שטעיתי בחלק מהמקומות של הסוסים.. ואת שוקו הפוני לא כתבתי באף אורווה כי אין לו
... בכול אופן אני חושבת שהתבלבלתי קצת באורוות של הבית ספר.. כי כל פעם משנים לסוסים בחווה שלנו את האורוות אז אני כבר לא עוקבת...

gal616

New member
יש לכם סוסה בשם צ'יקיטה?

איזה צבע היא? היא חדשה אצלכם?

כן.. היא יחסית חדשה.. יש אותה בערך-

חודש וחצי... זה נקרא חדש.. אולי קצת פחות.. היא די קטנה... והיא בצבע אפור-לבן!! ויש לה אף כזה שבקצה שלו יש לבן.. אני יצלם אותה היום וישים תמונה שלה בערב..

gal616

New member
יו אני לא מאמינה

חחח יכול להיות שזו הסוסה שמכרנו לא מזמן... נראית סוס ערבי קצת? טוב תשמי לי תמונה ואני יגיד לך אם זו היא-כי אני לא יודעת לאן מכרו אותה): ועוד שאלה יש לכם אולי סוסה לבנה שקוראים לה בג'ה (גם נראת ערבי)?

כןן צ'יקיטה נראת משהו עם ערבי.. אני

חושבת שזאת אותה סוסה.. אני יצלם תמונה שלה היום.. וקיבלנו עוד סוסה לבנה-אפורה שהרעמה שלה ממש לא הייתה מדוייקת החלק העליון ברעמה ארוך ואז קצר ושוב ארוך.. וקראנו לה שאנטי.. היא גם באה אלינו עם צמות..

gal616

New member
לאא

לבג'ה או שאנטי (חח ככה קראנו לסייח שלה-שהוא אצלנו דרך אגב-איזה צירוף מקרים) אז יש לה רעמה לבנה מדהימה וישרה וארוכה-אבל היא לבנה לבנה-ולא לבן אפור.. אבל נראה לי שמכרנו לכם את צ'יקיטה-סוסה מדהימה-שקטה, חמודה, אחלה סוסה! יש לה רעמה שחורה אפורה?

למעלה