הבת שלי, בת 4 בעוד 3 חודשים...

x פ ר ת

New member
הבת שלי, בת 4 בעוד 3 חודשים...

מאובחנת כסובלת מדיספרקסיה. היא בטיפול אצל קלינאית תקשורת פרטית כשנה - והשיפור הוא מדהים. כיום היא מדברת מצויין, אוצר המילים שלה ואורך המשפטים והמורכבות שלהם תואם לגילה לחלוטין. אבל... יש עדיין שיבושים מה שגורם למובנות להיות לא מי יודע מה. פה ושם מחליפה אותיות ופה ושם מחליפה סדר מילים אבל לא זה מה שמטריד אותי כי היא ילדה פקחית ומשעשעת שפשוט תענוג לשוחח איתה. מה שמעניין אותי לדעת זה מדוע דווקא אותיות כמו "נ" ו"מ" הן הבעייתיות??? ה"נ" נשמעת כמעט כמו "ג" או יותר נכון "נג" שכזו וה"מ" תמיד נשמעת "מנוזלת". כמו "ב". כשהיא אומרת את שמה, "נועם", הזה נשמע כמו "גואב". יש הרי אותיות שלכאורה הן יותר מסובכות להגייה אצל ילדים בגילה, והיא, אומרת אותן בסדר ("ל" או "ש" שהיא הוגה בלי בעיה). מה דעתך? זה קשור לדיספרקסיה? למה דווקא האותיות הללו? תודה

לאפרת,

לא ציינת את הגיל של בתך- וזה מאוד חשוב לי כדי לענות לך. לגבי האותיות שהיא משבשת- יש הרבה סוגי שיבושים, יש ילדים שאומרים בקלות צלילים שלאחרים קשים יותר, ולהפך. ככה זה... שיבוש של הגאים אלו קשור למערכת א.א.ג.- לפעמים שקד שלישי מוגדל, אף סתום, אפילו אם הבעיה חלפה כבר. (אך לא בהכרח)

x פ ר ת

New member
דווקא כתבתי בכותרת של ההודעה ../images/Emo9.gif

שהיא תהיה בת 4 בעוד 3 חודשים

אני מתנצלת על הטעות ../images/Emo12.gif

האם הייתם בבירור א.א.ג. ? האם היא סובלת ממחלות כלשהן בתחום זה- אוזנים, צינון, הפרעה בנשימה?

x פ ר ת

New member
שום דבר מיוחד...../images/Emo57.gif

למרות שאני אתחיל בבירור מקיף יותר, כמובן, אם את ממליצה על כך. לעומת זאת... כשאני חושבת על זה, לאבא שלה יש "מ" קצת מצונן. האם זה יכול להיות מבנה תורשתי כלשהו (לא יודעת... מערות האף? השקדים?) לבעלי אפילו הורידו פרופיל בצבא בגלל משהו מולד שנוגע למחיצה באף (?)...

כדאי להיבדק אצל רופא א.א.ג.

ודרך אגב, נראה לי שבגיל זה יהיה קשה לעבוד על צלילים אלו, אם אכן מדובר באנפוף, אך זה לא אומר שבעתיד לא יהיה ניתן לשפר את הבעיה הנ"ל.(בעוד שנה שנתיים)

למעלה