הבת שלי קיבלה זימון למילואים

סמדר בנ

New member
הבת שלי קיבלה זימון למילואים ../images/Emo10.gif

לאימון גדודי - שבועיים בספטמבר (אני לתומי חשבתי שנותנים להם שקט שנה אחרי השחרור). היא נלחצה מאוד כי זה קצת לפני המבחן הפסיכומטרי שאליו נרשמה (שלא לדבר על הקורס שעולה 5,500 ש"ח והיא תפסיד 4 פגישות). מישהו יודע האם יש סיכוי לשינוי/ביטול המילואים ומה הדרך הכי יעילה לפעול? (הבעיה שזו לא תעסוקה רגילה אלא אימון).

oshiko

New member
בעיקרון יש שתי דרכים

1. לדבר עם מ"פ או משהו מקביל באותה רמה (בתותחנים זה מפקד סוללה?). זאת הדרך המקובלת. חיסרון: זה לא גוף פורמלי שמחוייב לפעול לפי כללים קבועים. ייתרון: הוא יותר גמיש לפעול על-פי שיקול דעתו, ויכול להקדיש יותר תשומת-לב לכל בעייה אישית. זה טוב ככל שרמת ההיכרות והגיבוש במילואים גבוהים יותר. 2. ולת"מ. הייתרונות של 1 הם החסרונות של 2, ולהיפך. ולת"מ בתקופת היותי סטודנט לחוץ היו קמצנים מאד במתן זמן למבחנים, ובהתחשבות בלימודים באופן כללי. אני ממליץ למצות קודם כל את 1.

סמדר בנ

New member
היא עדיין לא מכירה

יש לה ראיון (לא ברור עם המג"ד או מפקד הסוללה רק בסוף החודש) - היא רק השתחררה לפני 4 חודשים, כך שכרגע היא לא יכולה לפעול לפי 1. לפי 2 כבר הבנו שזה יכול להיות בעייתי, אם לא יוותרו לה היא אולי תיאלץ לדחות את הפסיכומטרי וזה כמובן ישבש את הנסיעה הגדולה לחו"ל בגלל תהליכי הקבלה באוניברסיטאות - בקיצור- ברוך הבא למערך המילואים בצה"ל...

למעלה