מוסיפה קצת מכיוון אחר
ילדים, הביולוגיים שלי ואלה שסביבי, יודעים בחוש איך לחרפן אותנו. ובוחנים בוחנים בוחנים אותנו, את אהבתנו אליהם, באמצעות התנהגות גרועה. זה נורא קשה גם כשזה ילד שלך. זה מחרפן וקשה כשזה ילד לא שלך. יש לי ילדה כזאת שבוחנת יותר מילדים אחרים..זה קשה מאד ולקח לי שנים ללמוד לחיות עם זה בלי להתחרפן.
חשוב לי להגיד לך ש(לדעתי.) ילדים בוחנים במיוחד את מי שהם מרגישים שאפשר לסמוך עליו.
נשמע שהילדה הזאת בוחנת אותך ..ובאמצעותך גם את אביה.
ואולי זה דוקא כי היא מרגישה שאפשר לסמוך עלייך, שאת בעדה, שאת טובה.
הילדה הזאת עברה הרבה, היא בעבר ראתה את אבא לזמנים מאד מוגבלים(ומגבילים מבחינת ההורות שלו).
אמא שלה נשמעת לא משהו, אבא מרגיש מרומה על ידי אמא, את שונאת את אמא ומי יודע מה האמא מרגישה כלפי האבא. ילדים הם חכמים, וגם אם אין להם מילים לדברים, הם מרגישים ויודעים שהם במערכת עכורה, אם אפשר או לא לסמוך על המבוגרים שישתפו פעולה לעזור להם, הם מבררים בדרך שלהם אם אפשר או לא לסמוך...
את נכנסת למערכת ואת תרמת לכך שההורות של בן זוגך משתנה *לטובת הילדה* -יותר זמן משותף, יותר מקום לילדה בביתו ובלו"ז שלו ובחייו. זה נהדר!! אבל יתכן שהאמא מאויימת מזה ואולי זה חלק מהסיפור.
יתכן שהאמא אומרת לה כל יום, "או קי, נמאס לשמוע ממך שקסביה פה וקסביה שם, היא לא אמא שלך..."
והילדה באה אליכם ואומרת- את לא אמא שלי, כדי לדעת מה לענות לאמא. או כדי לענות לעצמה, כשהיא אומרת לעצמה -הלוואי שאמא שלי היתה כמו קסביה...ומרגישה בוגדת ואיומה.
כשהיא אומרת שאת לא אמא שלה- אפשר פשוט לענות בשלווה - "נכון. אני קסביה שלך"/"נכון"/ "נו? וזו הפתעה בשבילנו?" (ולהמשיך בנושא אחר- רוצה מיץ פטל?)
ולגבי דברים אחרים, למדתי שככל שאני יותר שלווה מבחינה רגשית, יותר בטוחה בעצמי ובמקום שלי במשפחה (המקום שלי כאמא גרושה; המקום שלך כבת זוג של אבא הוא יותר מורכב, אבל מוצדק וטוב מבחינת הילדה!!)
יותר קל לי להתמודד. פעם הייתי מתרגזת ומגיבה, וזה רק הגדיל את המריבה המיותרת/את ההרגשה הגרועה שלי עם זה.
כשאני עונה בשלוה, יותר קל לי להתמודד . למשל היום אני אומרת, מזכירה לך שאנחנו מדברות יפה אחת לשניה (או - שלי קצת גדולה יותר- בואי נדבר בצורה שמכבדת את שתינו.) ; ואז אני *ממשיכה מייד* ולא מתעכבת על זה.
אם היא ממשיכה- אני אומרת, לא נעים לי הדיבור הזה. ויוצאת לחדר אחר, לא בזעם. פשוט הולכת לענייני.היא באה לחפש אותי אחרי 5, 10, 20, 30 דקות...
בהצלחה.