הבת של - האם יש לך מתכון לסינבון?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מבצק שמרים שהוא בין טויזר לבין

יפנית, מלית קינמון, חותכת לשושנים, יוצקת סירופ (סוכר-מים 1:1+ טיפה תמצית וניל) ומזגגת בזיגוג שמנת חמוצה של ביזול.

הנה רוב מרכיבי המתכון, תגידי מה חסר לך:

לזיגוג שמנת חמוצה של ביזול.

החצי ואני נהננו מכל ביס מעוגת השמרים קינמון שנדגמה הבוקר. גם כי ראשונה לאחר הפסח, אך באמת יצאה נהדרת וזה המקום להמליץ על זיגוג שמנת חמוצה ל ביזול:

לא אוהבים אצלי גבינות ולכן תמיד נמנעת מזיגוג גבינת שמנת על עוגות בחושות (גזר ועוד) ושמרים, כמנהג יוצאי אמעריקע, ובמקום משתמשת בזיגוג חלב/מים ואבקת סוכר.

אממה, לפני פורים ביזול הזכירה זיגוג שהיא מכינה, דמוי גבינת שמנת, מחמאה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומיד ידעתי שחייבת לנסות אחרי פסח.

וכך הכנתי:

כשלוש כפות חמאה רכה

חצי כוס אבקת סוכר

2 כפות גדושות שמנת חמוצה.

ערבבתי, הוספתי טיפה א. סוכר כדי שיהיה יותר מוצק וזיגגתי.

טעמנו הבוקר - נהדר! החצי לא התלונן! ויותר זול מלקנות גבינת שמנת שאח"כ שוכבת במקרר חודשים.

ביזול - תודה רבה לך על רעיון נהדר!

לעוגות בתמונה השתמשתי בבצק טויזר "מרוכך" - פחות קמח (ארבע כוסות) על אותה כמות נוזלים. רך מאד בהתחלה אך מתמצק לאחר התפיחה.

מילויים:

קינמון (חמאה, סוכר חום+לבן, קינמון, מוסקט, מלח)

שוקולד: מהספר Jerusalem של אוטולנגי ושות', טרם נטעם.

לימון - לפי Flo Braker שיעלה הכירה לי, עם שינויים (בגדול: חמאה, קליפת לימון+תפוז, סוכר, מיץ לימון).

 

חנהפ

Active member
ממליצה על אלה של אמירה

הכנתי כבר כמה פעמים ואין עליהם!!
"CINNABON"-"סינרול'ס" - שבלולי קינמון


לבצק:
1/2 4 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס סוכר +1 כפית
1 כוס חלב פושר
150 גר'חמאה
1 כפית מלח
2 ביצים טרופות קלות
7-8 כוסות קמח

מילוי:
150 גר' חמאה מרוככת
1 כוס סוכר
3 כפות קינמון

לציפוי לפני האפיה: ביצה טרופה

לציפוי לאחר האפיה: אבקת סוכר וחלב (כפי שניתן במתכון של אמירה)

- לערבב היטב עד למרקם משחתי מעט.

ציפוי לאחר האפיה - קרם גבינה
1/2 חפיסה גבינת שמנת
50 גר' חמאה מרוככת
2 כפיות תמצית וניל
3 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס חלב

- בקערת המיקסר לערבל יחדיו את הכל למחית חלקה ומעט נוזלית.

הכנה:
הבצק:
- לערבב מים +ש מרים + כפית סוכר ולהניח בצד.
- בקערה גדולה לערבב החלב, הסוכר, החמאה המרוככת, המלח והביצים.
- להוסיף את תערובת השמרים התוססת ולהתחיל להוסיף קמח עד שנוצר בצק רך, גמיש ולא יבש.
- ללוש על משטח עבודה מספר דקות.
- להניח בקערה משומנת היטב, לכסות ולתת לנוח עד שמכפיל את ניפחו.
- לאחר ההתפחה, לחלק ל-2חלקים, לרדד למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ - לא פחות - הבצק צריך להיות עבה. למרוח במחית החמאה והקינמון, לגלגל לגלילה, לחתוך לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ.
- להניח בתבנית מצופה בניר אפיה, עם החתך כלפי מטה, במרווחים של 2 ס"מ, ולהתפיח שוב כ-45 דקות.
- לצפות בביצה טרופה.

- לחמם התנור ל-180 מעלות, לאפות כחצי שעה, או עד שהשבלולים זהובים-חומים.
לקרר.
- לצפות בציפוי הקרם גבינה ו/או בציפוי אבקת הסוכר המדולל במעט חלב ולזלול בלי הפסקה.
 
למעלה