הגאונות של היהודים, מה ההסבר לזה?

הגאונות של היהודים, מה ההסבר לזה?

בטח שמעתם על מספרם הרב של זוכי פרס נובל יהודיים שכלל אינו פרופורציוני לאחוזם באוכלוסיה...

הנה כמה ציטוטים מתוך כתבה באתר הידען: "24% לערך מכלל הזוכים בעולם הם יהודים, יותר מפי מאה מחלקם באוכלוסיה... לא פחות מ 38% מזוכי המדליה הלאומית למדעים של ארה"ב היו יהודים, כך גם 42% מזוכי פרס בושר למתמטיקה..."

וכמובן אלברט אינשטיין שנחשב לגדול הגאונים בתקופתנו...

כיצד אתם מסבירים זאת? האם זו גנטיקה? האם יתכן שליהודים בכל העולם למרות כל שנות ההתבוללות יש עדיין משהו גנטי משותף שאחראי להישגים יוצאי הדופן האלו, ומבדיל אותם משאר אוכלוסיית העולם?

מה דעתכם?

BigBadWolf

Member
קשה לומר לגבי גנטיקה, אבל בטוח יש פה גורם סביבתי גדול

היסטורית היהודים בארופה נדחפו לכיוון מקצועות חופשיים, פשוט כי לא נתנו להם לעבוד בשום דבר אחר. מקצועות חופשיים הם כאלו שמצריכים יותר מחשבה וידע ובכך נוצרה אצל היהודים תרבות של מחשבה וידע. נוצרה גם ציפייה שהילדים ילכו למקצועות האלו. זה ידוע שהאמא היהודיה רוצה שהילדים ילכו לאוניברסיטה, יהפכו לרופאים או מדענים וכו'.

reader tapuz

New member
תשובתך קצת תמוהה, דווקא המקצועות החופשיים (מדעים, רפואה

וכדומה) נחשבים למקצועות "יוקרתיים", הייתי מצפה שדווקא במקצועות האלו לא יאפשרו להם לעבוד אלא יתנו להם להיות רק מלצרים, עובדי נקיון ופועלי ייצור. איזה היגיון יש בזה שאיפשרו להם לעבוד דווקא במקצועות הכי נחשבים?

זה נראה לי בדיוק ההיפך מקיפוח, לא?

uzi2

Active member
זה לא רק עניין של הגיון. יש גם עניין של היסטוריה.

מה שהיום נחשב ליוקרתי לא בהכרח נחשב אז כיוקרתי. היו תקופות שלהיות לוחם, נחשב הכי יוקרתי, מדענים לא היו כפי שהם קיימים כיום, אבל תמיד היה אפשר ללמוד ולהשכיל, ולהיות סוחר, נחשב ליחסית יוקרתי.
מהמעט שאני זוכר מהיסטוריה, היתה תקופה שהיה קשה ליהודים להיות סוחרים, אבל הם יכלו להלוות כספים לסוחרים, אז הם היו מעין בנקאים, מה שגרם לאנשים עוד יותר לשנוא אותם. רק להזהיר שזה לא תחום שאני בקיא בו יותר מדי, אז יש לקחת בערבון מוגבל את הזכרון שלי.

guprnds

Active member
יתכן שזה גנטי

אבל בעידן ה-PC עוד עלולים לבצע בך חיסול ממוקד על הבעת דעה שכזו.

למעלה