הגאיה...

moon dancer

New member
הגאיה...

שלום לכל אנשי הפורום! כיוון שרוב הדיונים האחרונים בפורום עוסקים בכישורי האנגלית למיניהם של חברי הפורום, ולא בנושא של ההודעות והפורום, החלטתי שהגיע הזמן שגם אני אתרום קצת ואעלה נושא חדש שחשבתי עליו כבר כמה זמן!- הגאיה רוב אנשים יגידו שגאיה היא האדמה כשישאלו אותם מה פירוש המילה, אבל יש סברה שהגאיה היא יצור חי בפני עצמו. פעם ראשונה ששמעתי על התיאוריה הזאת (ובעצם גם אחרונה
) הייתה בסרט "פיינל פנטסי"(final fantasy בשביל ג´סטין
). אז סברות ,תיאוריות ,דעות וסתם תגובות יתקבלו בברכה!!
moondancer

itai90

New member
סרט יפה

גם לפי דעתי זה ככה זה לא שהאדמה עצמה מקודשת אלה שכול "נשמה" שמצטרפת אל הגאיה מקדשת אותה זה דעתי לפחות בברכת האור פם

תאוריית גאיה

ובכן, השם גאיה שאול מתוך המיתולוגיה היוונית. גאיה, או גֶאַה, הייתה אלת האדמה, האדמה עצמה, במיתולוגיה היוונית, ממנה החלו כל החיים. היא נולדה מתוך הכאוס וילדה את השמיים, ההרים והים. אם תרצו, אשמח להרחיב יותר בהודעה אחרת. תאוריית גאיה טוענת כי העולם הוא בעצם אורגניזם סופר אורגניזם. התאוריה פותחה ע"י ד"ר ג´יימס לאבלוק, בעל Ph.D במדעי הרפואה (דהיינו, לא רופא MD, אלא מדען). לתאוריה הזו הגיע ד"ר לאבלוק לאחר שהתבקש לסייע לנאס"א בתכנון אמצעים לגילוי חיים על מאדים בשנות ה-60. בעקבות מחקרו, הגיע לתאוריה לפיה כדוה"א עצמו הוא מעין אורגניזם חי בעוד מאדים למשל אינו כזה. בדיקת תהליכים כימיים המתרחשים באטמוספירה, השתנותה לאורך קיום הפלנטה (מאטמוספירה חסרת חמצן לאטמוספירה רוויית חמצן עקב פעילותם של בקטריות אנארוביות, אורגניזמים חד תאיים אשר פולטים חמצן כפסולת), תהליכים כימיים בקליפת כדוה"א ובשכבות עמוקות יותר, האינטראקציה עם אורגניזמים חיים אחרים על גבי הפלנטה וכיו"ב הם שהובילוהו למסקנה הזו. התאוריה אינה שלו במקור, וחשבו על כך לפני זה מדענים ואנשי רוח. לאבלוק הוא הראשון שממש התעמק בנושא האופן מדעי ומוגדר. הרעיון כי קיים "גניוס לוקי" (Genius Loci, "רוח המקום", ברבים Genii Loci) הוא רעיון קדום, המתבטא במיתולוגיות רבות, כגון אלי נהרות והרים במיתוסים השונים. גם הרעיון כי האדמה עצמה היא אלוהות כזו או אחרת, חוזרת על עצמה בדתות רבות. ברבות מאמונות אלה, האדמה היא אלוהות נקבית. לפי דעתם של חוקרי מיתולוגיה רבים, מייצגת האדמה את ה"אלה האם" הקדומה, אשר במיתולוגיות השונות הובסה בידי ילדיה שלה (האלים) - כדוגמה להפיכה הדתית, אשר גרמה להשתלטות דתות פטריפוקאליות (בהן הזכר הוא השליט) על הדתות המטריפוקאליות המוקדמות יותר. אני נוטה לתמוך ברעיון כי באופן כלשהו, כדוה"א הוא אכן יצור חי. בתור מי שמאמין בקיומה של "נשמה" שקיימת בכל יצור חי ואפילו בדברים אחרים (עד כדי אנימיזם צרוף) - הרי שגם לכדוה"א ישנה נשמה.

moondancer, שאלה קטנה

האם את מוכנה שאעביר את הדיון גם לפורומים "מדע פופלרי" ו"תאולוגיה ודתות שונות"? הרעיון לדיון הוא שלך, ואשמח גם לראות את דעתם של חברי הפורומים הנ"ל - כך שאם תוכלי לפרסם את השאלה המקורית שם, אודה לך מאוד.

moon dancer

New member
למה לא?

גם אני אשמח לראות את דעתם וגם דעות נוספות של אנשי הפורום (hint hint
) ואם אתה רוצה אתה יכול לפרסם את השאלה המקורית בעצמך ולהתחיל שם דיון...

מוזמנים להעביר לפורום תיאולוגיה

וגם את הדיונים בטריאדות. אני חושבת שיש בהם עניין רב לחברי הפורום, ולא כולם נכנסים לכאן כמוני ומתעשרים בתכנים שיש לכם להציע כאן...

Recursive

New member
אז האדם

הוא בעצם תא סרטני..
סליחה על ההתפרצות לפורום , אבל זה התבקש

אני דווקא לא רואה את זה כבדיחה

אני לא אתפלא אם אנחנו באמת תא סרטני, וירוס או חיידק של אותו אורגניזם גאיה
זה אפילו עצוב, במחשבה שניה

mara jade

New member
כן...

במאטריקס יש ציטוט כזה שאנחנו נגיפים וברגע שאנחנו משטלטים על מקום אחד ומנצלים את כל מה שאנחנו צריכים אנחנו עוברים למקום אחר והורסים אותו גם...משהו בסגנון...עצוב כמה שזה נכון....

מי אגם

New member
אני לא זוכרת איפה נתקלתי

בחבורה מאוד גדולה של אנשים שמאמינים בזה, ושבעצם המין האנושי רוצח בדם קר את גאיה.

amethist

New member
הרעיון בפיינל פנטסי...

הוא שכל נשמה שחוזרת לאדמה עוזרת לרפא אותה... אני לא בטוחה מה אני חושבת על התיאוריה הזאת

למעלה