הגבול שבין הפרנסה לבין הרצון לעזור:

pumiki8

New member
הגבול שבין הפרנסה לבין הרצון לעזור:

זו שאלה שרציתי להעלות לדיון, לא משום טעמי ביקורת, אלא מתוך סקרנות. כמטפלים וכרוקחים עליכם להתפרנס. ובכל זאת - יש פורומים באינטרנט דרכם אפשר לעזור לאנשים אחרים, ואולי אפילו לחשוף כמה סודות. היכן עובר הגבול בין הרצון לעזור, לבין הרצון לשמור על הפרנסה (באם אדם מתלונן על X, ולכם יש נוסחה מעולה ל-X, אך היא פרי המצאתכם, ולא הייתם רוצים שאחרים יתחילו לרקוח אותה גם)? והאם יש דיסוננסים למיניהם, כאשר אתם נורא רוצים לעזור למישהו, אך מרגישים צורך לשמור על הפורמולה בסוד? איך מצליחים לתעל את שני הצרכים\הרצונות לדרך אחת? הרגישו חופשיים לדון.

הי עמית

אני לא חושבת שצריך לשים גבול בין הרצון לעזור להין הרצון להתפרנס - ובכבוד. כשאני (ואני כמובן יכולה לדבר בשמי בלבד) עונה על שאלות בפורומים שונים, מייעצת לחברים ולחברים של חברים ואפילו לזרים שמגיעים אליי בדרך כזו או אחרת, אני נהנית לסייע, לחלוק את הידע שלי ולתת טיפים (בעיקר לשימוש ביתי שגם לא יהיו יקרים). מאידך, כשמדובר במוצר שבמשך זמן לא מבוטל, השקעתי שנים של לימודים, מחשבה ולא מעט ניסיונות רקיחה בכדי שיהיה מדוייק, מוצלח ויעשה את העבודה, אני לא חושבת שעליי לפרסם את הפורמולה המדוייקת שלו. זוהי פרנסתי, ועמלתי רבות (וגם השקעתי לא מעט כסף ) על מנת להגיע למה שיש לי היום - הייעוץ נעשה תמיד במקביל ובאמת עם הרבה אהבה. לדעתי מאד חשוב שכל אחד ידע מה הוא מורח או מכניס לגופו (הכוונה גם לנשים כמובן...) לכן אני מרבה לפרט ולהסביר - ועל מוצריי מופיעים המרכיבים במלואם. דבר נוסף שחשוב מאד לקחת בחשבון הוא, שגם אם אתן לצורך הענין פורמולה מדוייקת של מוצר כזה או אחר, מניין לי לדעת היכן ירכוש אותו גולש את חומרי הגלם ? ואולי יקבל סחורה באיכות לא טובה ? עד כמה תהיה תשומת ליבו נתונה לרקיחה והוא לא יתבלבל בין שמות הצמחים, שמנים וכו' . אולי יתבלבל במינונים, בחישוב האחוזים וכו... אני חלילה לא מתכוונת לפגוע באף אחד, אבל ראיתי דברים כאלו בעבר. בנוגע לשאלתך האחרונה, אם אני רוצה לעזור למישהו (דרך האתר או בכל דרך) אני אפרט ואסביר כל שביכולתי, ואם הוא מעוניין הוא תמיד יכול לרכוש ממני את המוצר המוגמר. זה אינו דיסוננס, זהו פירגון הדדי. אשמח לשמוע דעתם של מטפלים אחרים. יום נפלא

0 אור 0

New member
אני חושבת שיש פה מצב של תועלת הדדית

אני חושבת שאני דוגמא מצויינת בשבילך. אני מתמצאת בצמחי מרפא הרבה יותר מאשר בשמנים, אך לא כאן ולא כאן אני לא מגדירה את עצמי כמומחית, ולא עוסקת במכירה. כתוצאה מזה, אני גם מחזיקה בבית כמות מוגבלת מאד של שמנים, וכמובן שאין לי את כל הציוד הנדרש להפקה של תערובת מורכבת או קרם משובח. כבר קרה לי לא פעם שרציתי להכין תערובת מסויימת, והגעתי למסקנה שלרכוש מוכן הרבה יותר זול מאשר לרכוש את השמן המסויים שאני צריכה ממנו רק 3 טיפות באופן חד פעמי ... מהצד שני, אם אני כבר קונה ממישהו , אני רוצה לדעת שיש לו את הידע, ובודקת בדיוק מה התערובת ומה היא מכילה, ואיך זה נעשה ... והפן החשוב ביותר, על פי הידע והמומחיות שאת מפגינה בפורום, אני יודעת אם כדאי לי להיות לקוחה שלך בעצמי, או להפנות אליך אחרים (לעומת פרסום מודעה שבה אין לי אלא להאמין לשבחים העצמיים שלך) - כך שהרווח יכול להיות גדול מאד. ועל כן, אם יש לך מתכון סודי במיוחד שעמלת עליו רבות, אין צורך לפרסמו כאן בפורום, אבל כן לסייע ולעזור כמיטב יכולתך, ועל סמך ידע הפתוח לכולם.

pumiki8

New member
אני לא בטוח אם הפסקה האחרונה

שלך הייתה מיועדת אליי, אבל בכל מקרה: אני זכר
ואני גם לא מטפל ולא רוקח (התחלתי את הקורס בארומתרפיה [מירב] רק לפני שלושה שבועות). זו סתם שאלה שעניינה אותי.

0 אור 0

New member
אכן אליך ועמך הסליחה על שינוי המין

כנראה שהגיע הזמן לשרשור משתתפים בפורום - מזמן לא עשינו
ובכל מקרה אני די סנילית, אז לא תמיד אני זוכרת מה מישהו כתב על עצמו בעבר ...

למעלה