הגבלה בקארטינג

satrug

New member
הגבלה בקארטינג

מהי ההגבלה במהירות לקארטים במסלול של מיני ישראל? תודה

בנקלה

New member
ההגבלה

לא, ההגבלה לא עובדת ע"י מערכת עם מד מהירות שלא מרשה לקארט לעבור מהירות מסויימת. שהמרשלים מבריגים משהו במנוע לפני שאתה נוסע הם מגבילים פיזית את שסתום הדלק ובגלל זה המנוע מספק פחות כוח. ההגבלה היא לא מדוויקת ולא נקבעה למהירות מסויימת.

satrug

New member
אפשר הערכה גסה?

אני בטוח שמי שמתעסק בקארטים נסע פעם במסלולים שלא במרוץ עם קארטים מוגבלים ויכול להעריך לדוגמה ש"לא יותר מ-X קמ"ש" פשוט במסלול במיני ישראל עשיתי הקפה ב50 שניות לדוגמה לפי מה שכתוב באינטרנט המסלול הוא 600 מטר אורך חישוב פשוט נותן לי שהמהירות הממוצעת הייתה בסביבות ה45 קמ"ש מן הסתם זה אומר שגם נסעתי יותר מ45 קמ"ש בשלב כלשהו (בישורת ככל הנראה) עכשיו השאלה אם המהירויות הללו הגיוניות?

סער ניב

New member
ממוצע של 45 קמ"ש זה הגיוני

למה כל כך חשוב לך לדעת מה המהירות? זה הנתון אולי הכי לא חשוב בקארטינג (למרות שהוא מעניין). אפילו בשעוני מדידת זמנים מקצועיים של קארטינג אין תמיד את נתון המהירות כי הדבר לא ממש קריטי. אבל בלי שום קשר משהו בסביבות ה-45 קמ"ש לממוצע הקפה זה הגיוני.

condason

New member
תשובה

התחושה של מהירות שמקבלים מנהיגה על קארט קצת מבלבלת את החושים מכיוון שאתה יושב קרוב לרצפה בכלי פתוח. בכל אופן, אם נתון אורך המסלול הוא מדויק (600 מטר), אז לפי זמן הקפה של 50 שניות בדיוק, תקבל מהירות ממוצעת של 43.2 קמ"ש. (חלק את נתון אורך המסלול בזמן ההקפה, את התשובה שקיבלת (מטר בשנייה) תכפיל ב-3.6 כדי לקבל את התשובה בקמ"ש). למען הסר הספק - לא נהגתי בלטרון, את החישוב עשיתי בעזרת הנתונים שרשם satrug.

בנקלה

New member
אבל

satrug רוצה לדעת את המהירות המקסימלית שעליו מגיע הקארט לא המהירות הממוצעת.

סער ניב

New member
יש מצב שהוא נסע גם 60 בישורת הארוכה

בכל מקרה גם מהירות של 60-50 קמ"ש יכולה להרגיש די מהירה במיוחד למי שמתנסה בקארטינג בפעמים הראשונות וגם כמו שקונדסון אמר בגלל הקרבה לריצפה ומבנה הקארט (ללא מתלים וכו'). כעיקרון קארט סגור מסוגל להגיע לכאלה מהירויות.

satrug

New member
אם ככה למה מגבילים?

אם קארט מוגבל מגיע ל60 קמ"ש איזו מין הגבלה זו כמה סוגר קארט לא מוגבל, לא מקצועי (4 פעימות אני חושב)?

satrug

New member
חחח הלוואי...

הנקודה שלי היא האם יש ממש בזה שהם אומרים שאורך המסלול הוא 600מ או שזה עיגול אופטימי של 520מ וכו' כי אם מחשבים את המהירות לפי אורך מסלול וזמן הקפה נראה לי שיוצא קצת מהיר מדי אתם לא חושבים?! (יחסית לקארט מוגבל כמובן)

בנקלה

New member
צודק,באמת אין זמן להעריך את הנוף =)

50-50 קמ"ש זה אולי מהיר מדי למסלול indoor כמו בחיפה או רחובות בגלל שהמסלול יותר צפוף והוא דורש הרבה שליטה ונהיגה יותר טכנית. למסלול חיצוני כמו בלטרון יש יחסית הרבה מרווחי בריחה למקרה של איבוד שליטה והנהיגה הנדרשת היא פחות טכנית אז במסלול כזה 50-60 קמ"ש נשמע כמו מהירות הגיונית לקארט סגור.

למעלה