הגבלה על הסעת שני נוסעים

הגבלה על הסעת שני נוסעים../images/Emo19.gif

יכול להיות שאני חוזר על נושא שכבר היה בו דיון בפורום, אם כן אז אני מצטער. לא הבנתי את העניין של החוק שמגביל על הסעה של יותר משני נוסעים עד גיל 21. לשון החוק: נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה. עכשיו, החוק לא ברור, כי עולה השאלה אם אחרי שנהג כבר לא מוגדר כ"נהג חדש" הוא עדיין לא יוכל להסיע יותר משני נוסעים עד גיל 21, או שההגבלה היא רק על נהגים חדשים?

אהובה.א

New member
הסעת נוסעים בהגבלה

תאמין לי שזה כל כך מוצדק. המטרה שהיא שבמידה ויש תאונה - לא ייפגעו יותר משני אנשים. תראה מה קרה לפני כשבועיים כשחמישה חבר'ה נהגו ברכב אחד. כולם נהרגו. ועל מה? על כי הנהג היה שיכור לגמרי ולא חשב על נוסעיו. לדעתי ההגבלה היא בגיל. זה גם פחות או יותר באותו זמן. אם נהג חדש מתחיל לנהוג בגיל 17-18 ויש לו שנתיים נהג חדש, אזי בגיל 19-20 הוא עדיין נחשב חדש. ולכן התקנה היא לטובת הנוסעים עם נהג עד גיל 21. חג שמח וגמר חתימה טובה

be_roo

New member
נהג חדש מסתיים אחרי שנתיים

השאלה היא האם התקנה תקפה למי שאינו נהג חדש אבל עדיין לא בן 21. את לשון התקנה ניתן לפרש מילולית בשתי דרכים, ולכן העניין לא ברור

NewUser4

New member
ממש לא.

אני לא מדבר על העניין של תוקף החוק. מטרת החוק היא ממש (אבל ממש) לא שבמידה ויש תאונה לא יפגעו יותר משני אנשים. מטרת החוק מגיעה ממחקרים פסיכולוגים המראים כי אנשים עד גיל 21 מושפעים הרבה יותר משאר הנוסעים ברכב ומגחמותיהם מאשר נהג מבוגר יותר. לדוגמה, 5 חבר'ה חוזרים מהצבא עולים לרכב רק מחכים לתדלק עצמם באלכוהול ו4 חבריו של הנהג כאשר הינם מעט שתויים לוחצים עליו לעשות שטויות בכביש כדי שייצא "גבר". לעומת זאת כאשר אותו נהג נמצא עם עוד 2 נוסעים בלבד, היתרון הוא כי הלחץ המופעל עליו קטן בהרבה ובכך הוא יכול להשאר מרוכז בנהיגתו ולא להתחיל לעשות שטויות על הכביש כדי "לרצות" את חבריו.

be_roo

New member
הדעות על פרשנות לשון החוק חלוקות

בנובמבר הקרוב יעברו שנתיים מאז שהחוק נכנס לתוקף ואז כולנו נדע, כי יהיו נהגים בדיוק במצב הביניים, כאלה שכבר אינם נהגים חדשים אבל מתחת לגיל 21, והם יצטרכו לברר האם התקנה תקפה לגביהם עדיין או שכבר לא.

השאלה היא איפה מבררים?../images/Emo19.gif

ובקשר לעניין האם החוק מוצדק (למרות שאני לא העלתי את זה): עד עכשיו לא חשבתי על הפן הפסיכולוגי שבעניין, וזה באמת אולי מוסיף הגיון מסויים לחוק. אבל העניין שבעזרת החוק קטן מספר הנפגעים מתאונות הוא טיפשי, כי בגלל החוק יש הרבה יותר רכבים על הכביש (של צעירים) ובמקום שעל כל 4 חבר'ה יהיה אחד שלא שותה, ככה יש אחד שלא שותה על כל שניים. וזה סתם גורם לסיבוכים ובעיות כשאני רוצה לנסוע עם יותר משני חברים לאנשהו. ובקשר למה שנאמר על הגיל, אם הוצאתי את הרישיון סמוך לגיל 17, ככה שאם ההגבלה היא עד לסיום תקופת הנהג חדש, אז נשארה לי עוד שנה וחצי. לעומת זאת אם ההגבלה היא עד גיל 21, אז יש לי עוד 3 וחצי שנים לסבול אותה, וזה הבדל משמעותי.

be_roo

New member
איפה מבררים

זו שאלה טובה. נסיונות פניה לגורמים רשמיים עד עתה לא הביאו תשובה. אולי בירור אישי יעזור. ביום שבו תקבל את הרשיון החדש וכבר לא תהיה נהג חדש, פנה למשרד הרישוי ושאל אם ההגבלה חלה עליך. אל תסתפק בתשובה של פקיד זה או אחר בטלפון, בקש מסמך רשמי.

isra533

New member
לפי החוק

נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה לגביו חובת הליווי האמורה בסעיף 12א1, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שמלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה. פרשנות א. תקופת הליווי לנהג חדש היא שלושה חודשים. ב. נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים אלא אם כן יושב לידו מלווה. ג. מלווה יכול להיות כל אדם שמלאו לו 24 שנים ובידו רשיון בר-תוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות. אם המלווה בגיל 30, מספיק שיהיה לו רשיון בר-תוקף של 3 שנים לאותו סוג רכב. ד. נהג חדש מעל גיל 21, לא מוגבל בהסעת נוסעים אך חובת הליווי חלה גם עליו. על פי תקנות תעבורה באתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים http://pasimlev.mot.gov.il/RoadSafety/TrafficRegulations/

be_roo

New member
זה עדיין לא פותר את הדילמה

האם בהגדרה "נהג חדש שטרם מלאו לו 21" הכוונה היא לקיומם של שני התנאים יחד, כלומר רק מי שהוא גם "נהג חדש" (על פי הרשיון) וגם מתחת לגיל 21 מוגבל לשני נוסעים, או שכל נהג מתחת לגיל 21 מוגבל. לפי העברית שלי האפשרות הראשונה היא הנכונה, אבל היות ולא מעט אנשים טוענים שהכוונה היא להגביל כל נהג מתחת ל-21, גם אם הוא כבר לא "נהג חדש", הויכוח עדיין קיים.

isra533

New member
אתה בהחלט צודק

נהג חדש לפי הגדרת החוק נחשב בשנתיים הראשונות מאז קבלת הרישיון ולכן מדובר רק על נהג חדש מתחת לגיל 21 ואם מישהו קיבל את הרשיון בגיל 17.5, הרי בגיל 19.5 הוא פטור מהוראה זו של הגבלת מספר הנוסעים ברכב למרות היותו מתחת לגיל 21. ההוראה גם לא חלה על נהג שקיבל את הרישיון מעל גיל 21 ותקופת הליווי הסתימה. כמו שכבר צוין, מטרת המחוקק היתה להגביל את מספר הנוסעים כאשר הנהג הוא חדש וצעיר בשנים. למעשה החוק בארץ הוא יבוא חלקי של חוק רחב יותר שנקבע בקנדה ובמספר מדינות בארה"ב המגביל את מספר הנוסעים לנהג החדש והצעיר ל 2 וכמו-כן מגביל את שעות הנסיעה של הנהג החדש והצעיר בין השעות 6 בבוקר עד 11 בערב, כך שלא קיימת בעצם הבעיה של ריבוי רכבים של נהגים חדשים וצעירים המוגבלים להסיע רק 2 נוסעים בצאתם לבלות כפי שטוענים הנהגים החדשים והצעירים בארץ ובצדק.

אלון 58

New member
ואם מקודם היה לך רשיון מתאים...,

אפילו מותר לך בגיל 21 להוציא כבר רשיון-נהיגה לאוטובוס/מונית(רשיון רכב-צבורי),שזה להסעת נוסעים.

למעלה