הגבלות גישה לתיקייה וhtaccess

הגבלות גישה לתיקייה וhtaccess

האם מישהו יודע בעזרת htaccess כיצד להגביל גישה לupload כך שרק למשתמש מסויים (או לקבוצת משתמשים) תהיה הרשאה להעלות קבצים?
אני יודע כיצד להגדיר שרק משתמש מסויים רשאי לגשת:
require user danny
או קבוצת משתמשים
require group readers
לא מצאתי מה לגגל כדי להגדיר שרק למשתמש (או קבוצה) יהיו הרשאות להעלאת קבצים (מפני שמדובר במימוש ספציפי, הרשאות ברמת מערכת הקבצים לא יעזרו לי).

לא ממש הבנתי.

אני רוצה שמשתמש השייך לקבוצה א' יוכל לקרוא את כל הקבצים בתיקיה.
אני רוצה שמשתמש השייך לקבוצה ב' (ואם צריך גם לא') יוכל גם להעלות לשם קבצים.
&nbsp
מה שאני רואה זה שאתה מאפשר למשתמש רק לקרוא, אבל אין לי משתמש "כותב".
&nbsp

הופאק

New member
הסבר

אני מניח שבכתיבה אתה מתכוון ל־POST.
הכללים שיצרתי מאפשרים GET (קריאה) לכולם ו־POST (כתיבה) למשתמש מסוים. שנה אותם בהתאם לצרכים שלך.

זה מעט יותר מסובך

גם פניות "רגילות" (קריאות json) מתבצעות בpost. בכתיבה אני מתכוון הרשאה לשמירה של קובץ על הכונן הקשיח של השרת, בתיקייה המדוברת.
השרת הוא כתיבה מקומית שלנו, אבל אני מנסה לשמור על תאימות עד כמה שאפשר לקבצי הגדרות "סטנדרטיים".
&nbsp

הופאק

New member
אז אני לא חושב שאפאצ׳י קשור לזה

זה כבר מעבר לשימוש שלו ותצטרך קוד צד שרת שיעשה את זה.

אין לי כל בעיה בקוד צד שרת (אני כותב אותו).

השאלה שלי היתה כי אני מנסה לשמור על תאימות לקבצי ה.htaccess כך שאם יוחלט "לנדוד" לשרת "אמיתי", לא יהיה צורך ביותר מדי שכתוב קוד, לפחות בקונפיגורציות.

IT goldman

New member
לדעתי "הכי טוב" פשוט למקם את הספרייה מחוץ לספריית ה WEB

וכך לאף אחד לא תיהיה גישה אליה, אלא רק דרך הקוד PHP שלך, שהוא בשליטתך.
כל מה שאתה צריך זה להגדיר:
zzz $UPLOAD_PATH = "/var/uploads" zzz
כאשר ספרייה uploads לא נמצאת תחת ה ה- www
&nbsp
&nbsp

אין קוד PHP.

השרת הוא cusom made. אני מנסה לשמור אותו פשוט ככל האפשר, ואם אפשר לשמור על תאימות קבצי התצורה לשרתים נפוצים אחרים (אפצ'י, lighttp ואחרים). כמובן שאם מה שאני מחפש לא קיים (נניח כי אפצ'י לא תומך בהעלאת קבצים ללא CGI כלשהו), אז אין אפשרות לשמור על תאימות.

ומשהו נוסף שאני מחפש - "באגזילה" לתפעול קל

האם למישהו יש המלצה על כלי למעקב באגים ודרישות פיתוח, שיותר קל להתקין אותו מאשר באגזילה?
אשמח אם הוא מגיע במאגרי ברירת המחדל של אובונטו.
מעדיף קוד פתוח, אבל זו לא דרישת מערכת.
אין צורך בתמיכה בVCS כלשהו, אין צורך בשדות מותאמים אישית וניהול המשתמשים יכול להיות "רופף" (KISS). במקרה זה פשטות (גם בהתקנה וגם בתפעול) היא הקריטריון העקרי.
אם אין "ניהול מספר פרויקטים", אז קריטריון סינון נוח כלשהו יהיה חביב. לצורך הנושא "עומד לרשותי" שרת אובונטו או שרת דביאן "מקוסטם" (לבחירתי, מעדיף את האובונטו כי הוא מותקן "סטנדרטי" ו"בלי הפתעות"), אם זה עובד מול שרת אפצ'י על חלונות (פוסטגרס זמין) - אפשר גם.
&nbsp

rj111

New member
לפני שנים השתמשתי בבאגזילה

לא היו מרוצים ממנו והחליפו אותו ל-JIRA שהיה די מוצלח מבחינת הממשק.
לא הייתי מעורב בפרטי ההתקנה שלו.
השימוש בו הוא בתשלום.
בנוסף חפש בגוגל bugzilla vs ו-jira vs ותראה איזה תוכנות נוספות הוא ישלים בשורת החיפוש.

תודה. המלצות טובות (מפורומים אחרים) יש לredmine ולmantis

המלצה (הכי פשוט) - fossil. בודק אפשרויות ...

למעלה