הגבלת הילוכים עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!

בויקו

New member
הגבלת הילוכים עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי מישהו יודע כמה הילוכים אני צריך להגביל? יש לי מערכת אולטגרה 25 מאחורה ו53 מקדימה אני בקטגוריה נוער עלית אז אולי מישהו יודע כמה הילוכים אני צריך להוריד? תודה מראש דן

Infin1ty

New member
ההגבלה היא 7.92

תעשה חישוב מהיר למשל אצלי היקף הגלגל הוא 2.086 מטר, כלומר שהגלגל עובר סיבוב שלם הוא עובר 2.086 מטר! אני מוגבל על 14 הכי נמוך כרגע 53 לחלק ל 14 כפול 2.086 = 7.897 שזה הכי קרוב שהצלחתי להגיע להגבלה. אם אני משתמש בצמיג האימונים שלי שאז ההיקף גלגל הוא 2.096 מטר (כמו בכל אופניים) אז יוצא בדיוק 7.93 שזה ההגבלה. בהצלחה.

בויקו

New member
תודה על התשובה אבל אני עדיין ממש

לא מבין תסביר לי כמה הילוכים אצלי ספציפית אני צריך להוריד! כי פשוט עם כל החישובים אני לא טוב.

Infin1ty

New member
אני לא מכיר את הקטסה שיש לך של

אולטגרה אבל בקסטה רגילה הכי נמוך זה 12(יש גם 11) , אחריו 13 ואחריו 14, כלומר אתה צריך להנעל על הגלגל"ש השלישי הקטן אם כך זה אצלך (ההילוך הכי נמוך שלך והכי קשה יהיה 53X14) רצוי שתספור את הגלגלי שיניים או אם רשום זה הרבה יותר טוב. אצלי למשל (9 SPEED) זה 12/13/14/15/16/18/20/22/24 אני משאר שיש לך 10 SPEED ויש לך גם 25. אם תביא את הנתונים בדיוק כמו היקף גלגל + גלגל"שים אגיד לך על מה אתה צריך להנעל, אבל קשה לנעול בלי הנתונים הנ"ל. אפשר גם פשוט לבדוק כמה מטרים האופניים עוברות (במצב של ההילוך הכי קשה שאתה יכול להשים) על כל סיבוב פדל אחד. וזה אמור לצאת בסביביות ה 7.92~ אם ההילוך נעול כמו שצריך.

בויקו

New member
הנה הפרטים

יש לי 9 הילוכים מאחורה כמו אצלך עיקף הגלגל הוא 23*700 הקסטה היא 25\23\21\19\17\15\14\13\12

Infin1ty

New member
היקף של 700X23 זה 2.096 מטר

אז אתה צריך להנעל על הגלגל"ש השלישי הקטן, כלומר על 14. 53 לחלק ל 14 כפול 2.096 7.93. אחרי שאתה נועל תעבור להילוך הכי קשה שאתה יכול, אם נעלת טוב אז זה יהיה 53X14, ותבדוק כמה מטרים האופניים עוברות על סיבוב פדל אחד (רצוי לבדוק למטה), התוצאה צריכה לצאת 7.92 פחות או יותר. בהצלחה.

super caliber

New member
הגבלת נוער!!!

ההגבלת נוער הכי מקצועית נעשית על ידי גלגל אחורי הכי קטן של 14 וגלגל קדמי של 52 זאת הדרך הכי טובה בשביל לעשות הגבלת הילוכים לנוער

Infin1ty

New member
אני עם דאבל

ומוגבל ל 53X14 חישוב פשוט: 53 לחלק ל 14 כפול 2.086 (היקף הגלגל שלי במטרים, רגיל זה 2.096 פשוט יש לי צמיגי IRIS של GOMMAITALIA וזה שונה) = 7.896 (ההגבלה היא 7.92)

Infin1ty

New member
הדרך הכי טובה לבדוק

ואיך שבודקים בתחרות, רד לרחוב, רצוי לרחוב עם לבנים שיש בהם פס ישר שתוכל ללכת עם האופניים בצורה ישרה ומדויקת תיהיה על ההילוך הכי קשה שאתה יכול, אצלי שאני נעול הכי קשה זה 53X14 תעביר את הפדל למצב שהוא מקביל לריצפה, תסמן איפה הפדל מקביל בדיוק!!!, כל ס"מ זה קריטי. תלך עם האופניים אחורה (שהפדל זז) ותסמן עוד נקודה כאשר הפדל עובר סיבוב שלם והוא מקביל שוב לריצפה כמו פעם שעברה (אתה חייב ללכת עם האופניים בצורה ישרה ומדויקת! כמו שאמרתי כל ס"מ קובע) תבדוק כמה מטרים יש בין הנקודה הראשונה לשניה בצורה מדויקת. לי יצא בדיוק 7.92 (5 מטר + 2.92 מטר בגלל שהמד מטר שלי יכול רק עד 5 מטרים, אז סימנתי 3 מקומות) בהצלחה.

ido mazor

New member
חייבים לפי חוקי ה- UCI

לפי חוקי ה-UCI, שאיגוד האופניים הישראלי מחויב בהם, רוכבי נוער ומטה מחויבים בנעילת הילוכים בתחרויות כך שלא יוכלו להשתמש בהילוכים "קשים" מעל רמה מוגדרת. המטרה מניעת נזקים לגוף הרוכבים הצעירים (בעיקר לברכיים אם אני לא טועה).

למעלה