הגבלת ילודה, בעד או נגד?

gogi000

New member
הגבלת ילודה, בעד או נגד?

אני אישית חושב שישראל כמדינה צריכה לשמור על רוב יהודי, אך אני נגד לעשות זאת דרך חוקים גזעניים כמו שהציעו כמה מלומדים כאן, או דרך חילופי אוכלוסיה אלא דרך אי עידוד ילודה. בזמנו כשבנימין נתניהו היה שר אוצר הוא הוריד את הקצבאות ילדים, והפסיק עם שיטת הקצבאות הפרוגרסיביות כלומר שעל הילד העשירי יקבלו כמו על הילד הראשון. אני אישית תמכתי במהלך הזה כמו שתמכתי ברוב הצעדים של בנימין נתניהו כשר אוצר, לפי דעתי ביבי נתניהו היה אדם צבוע ובלתי אנושי, אך בתור אחד שלמד כמה קורסים בכלכלה בחיים שלו אני חושב שהוא היה אחד משרי האוצר הטובים שיש שהיו כאן, כמו שבזמנו אמר לנו מרצה לכלכלה: "בואו נקווה שהוא ישאר שר אוצר ולא ראש ממשלה"
. אך לצערי המדינה התקפלה שוב כנגד לחץ החרדים והם חזרו שוב לשיטת הקצבאות הפרוגרסיביות, משמעו שהמדינה מעודדת ילודה. 3 המגזרים שנמצאים בבעיית ריבוי ילודה הם הערבים(בעיקר הבדווים), האתיופים והחרדים, אין ספק שאי עידוד ילודה לא רק שימנע רוב ערבי במדינה אלא גם יוריד את הפשע ב2 המגזרים הראשונים ואת העוני בכל שלושת המגזרים. אך לצערי המדינה לא קוראת לילד בשמו, בעוד שלילד קוראים מוישה הם מתעקשים לקרוא לו אחמד. המדינה שמה את כל מרצה ומחשבתה באיך למנוע מערבים להתרבות אך מתעלמים מאיום לא פחות מסוכן אלא לפי דעתי יותר מסוכן מרוב ערבי והוא הרוב החרדי, החרדים מתרבים באופן מטורף והנטל מתחיל להיות יותר כבד. כבר עכשיו אפשר לראות רחובות בירושלים, בבית שמש ובבני ברק שנשים חייבות לכסות את ראשן, בנוסף בעוד שהערבים הם אוכלוסיה יצרנית ולאחרונה אנחנו רואים שגם נשים ערביות פונות לשוק העבודה, החרדים הם אוכלוסיה לא יצרנית והם בעצם נטל כלכלי כבד על המדינה. כבר עכשיו אפשר לראות כמה החרדים עושים בעיות וכמה הם כוחניים, מה יקרה כשהם יהפכו למיעוט גדול של כ 40% או אפילו יהפכו לרוב, האם נראה את סעודיה בישראל, האם בשבת יסגרו את המדינה ולא יפתחו פאבים בת"א בשישי, האם תהיה כאן משמרת צניעות בלב ת"א, מה עם הנטל הכלכלי, האם המדינה תוכל לעמוד בזה ש40% יממנו 60%. לכן אני חושב שסופה של המדינה יהיה כשהחרדים יהפכו לרוב. מה אתם אומרים, האם המדינה צריכה להגביל ילודה כמו בסין דרך הטלת מס על ריבוי ילודה, נגיד שהמדינה תקח מס החל מהילד החמישי והמס ילך ויגדל?

gogi000

New member
כי ברגע שיהיה מיעוט של 40-50%

אין ספק שתהיה מלחמת אזרחים, אין שתי אוכלוסיות שיכולות לחיות בשלום כשהן שוות במספרן, תמיד חייב להיות רוב ומיעוט, זה לא רק ערבים ויהודים, תראה את לבנון, את הרשות הפלשתינית... כל מדינה שמגיעה למצב של שתי אוכלוסיות שוות בגודלן חייב שתהיה מלחמת אזרחים, לצערי ככה ההיסטוריה מלמדת.

השאלה היא..

האם אי אפשר למצוא עד אז בסיס משותף מספיק רחב בין שתי האוכלוסיות, כך שהן לא ירגישו כ"כ "מנוגדות"? הרי לפי מה שאני קורא "תיאוריית כוכבה", האשכנזים והמזרחיים הם בעצם שתי אוכלוסיות עם תרבות שונה ואינטרסים שלעיתים מתנגשים - ובכל זאת יש ביניהן מספיק מן המשותף כדי שיהיה מצחיק לחשוב על מלחמת אזרחים ביניהן...

gogi000

New member
לצערי האוכלוסיה מחולקת בצורה גזעית

אם תסתכל לפי התרשים אזי האוכלוסיה בישראל מחולקת בצורה גזעית, הקבוצה הראשונה הם האשכנזים שצריכים היו לכלול את יהודי אמריקה גם, המזרחיים בקבוצה השניה, יהודי מזרח אירופה בקבוצה השלישית, יהודי אתיופיה בקבוצה הרביעית והערבים בקבוצה החמישית, כשהערבים גם מחולקים ל3 קבוצות. המשותף בין 4 הקבוצות היהודיות הוא שנאתם לערבים, אני בטוח שאם לא היו הערבים אז היתה שנאה עזה וגזענות יותר גדולה בין הקבות היהודיות, אך לא נראה לי שזה היה מגיע עד מלחמת אזרחים מכיוון שבתוך הקבוצות יש תתי קבוצות כמו אצל המזרחיים יש מרוקאים, תימנים, מצריים... ולכן גם בתוך הקבוצה יש פילוג. מה שמעניין שהגזענות גדלה יותר כאשר הקבוצות יותר צמודות, לדוג' האתיופים הכי שונאים ערבים, אחר כך הרוסים וכך הלאה. הרוסים יותר שונאים אתיופים ואחר כך המזרחיים...

האוכלוסייה בישראל אכן הטרוגנית

ואם תתבונן לעומק, תגלה שהמכנה המשותף התרבותי בין כל עדות המזרח לבין הערבים, אמור להיות הרבה יותר גדול מאשר בין הספרדים לאשכנזים.. ובכל זאת בני עדות המזרח התחברו עם האשכנזים כנגד הערבים - כשלמעשה המכנה המשותף הוא ה...דת. שהרעיון הציוני הפך אותה בהצלחה ללאום. ואתה אכן צודק שהפירוד הכי גדול הוא דווקא בין אוכלוסיות שאמור להיות להם מכנה משותף רחב מבחינת מוצא אתני ותרבותי... הפאשלה הגדולה של הציונות היא בכך שלא הצליחה (או אולי אפילו לא ניסתה) להכניס את הערבים כשותפים. זה אולי לא היה מונע את העימותים עם השכנים - אבל היינו מרגישים יותר ביחד בתוך הבית....

fifanowftw

New member
רק אני שמתי לב לטמטום?

מזה "יהודיי מערב אירופה ויהודי מזרח אירופה" ? למה לחיות בסרט, למה? היום? הפרדה בין יהודי מזרח אירופה למערב? אין אני יודע על מה אתה מדבר-רוב דמי מגיע מפולין, לעולם לא חשבתי "אפליה" ביני לבין מישהו שסבו הגיע מגרמניה, זה הדבר הכי דפוק ששמעתי בחיי הקצרים, והאמן לי, שמעתי הרבה.לגבי המזרחיים, אולי יש הפרדה בין פריפרייה למרכז, אך אין היום אפליה בין "מזרחיים" ל"אשכנזים", אין הפליה ממסדית, אולי יש גזענות של הפרט, כמו בכל חברה, אך היא ממש לא נפוצה, במיוחד עם כל התערבבות האוכלוסיה. יהודי אתיופיה-טוב, הם שחורים..הראה לי מקום אחד בו אוכלוסיה שצבע עורה הוא שחור אינה מופלית. וערבים-אני מסכים איתך, אך לזה יש הרבה סיבות.

גם אני לא ידעתי על האבחנה הזו

פולנים (שזה מזרח אירופה) לא נחשבים אשכנזים לכל דבר ועניין?? (אף על פי שאשכנז במקור זה גרמניה)

gogi000

New member
פולין נמצאת במרכז אירופה

ולפי החלוקה כאן היא נכללת בהגדרה אשכנזים. הכוונה ליהודי מזרח אירופה זה תושבי ברית המועצות לשעבר, יעני רוסיה, בוכריה, אוקראינה, גרוזיה...

fifanowftw

New member
אם כך

גם זה תלוי. אתה מבין, יש הבדל בין רוסים שנולדו ברוסיה, לבין "רוסים" שנולדו בישראל. אני בטוח שאתה מבין את ההבדל

fifanowftw

New member
ברור שזה נחשב

זה סתם שטויות מה שגיגית אמר. אל תקח את כל מה שאומרים פה ברצינות, יש פהאנשים שמשתמשים בסמים רוב הזמן. כמו גיגית

THE WIZARD 55

New member
אהלן גוגי, אחלה נושא../images/Emo3.gif

חחחח לקחת מס על ילדים
אולי יותר פשוט לקצץ את כל הקצבאות וזהו... אני בעד משפחות קטנות, ילד אחד עד שלושה ילדים, מספיק בהחלט. ולמה דווקא חרדים, חחח יהיו חמישים אחוז חרדים וחמישים ערבים.. בכלל תהיה כאן קטסטרופה.. אני דווקא נגד משפחות ברוכות ילדים, מהסיבה הכלכלית, הם נטל על המדינה רבים מהילדים האלה חיים מתחת לקו העוני, והרבה אגודות נרתמות לעזרת המשפחות.. אם את לא יכול לחנך ילד כמו שצריך, ולתת לו הכל, אל תביאו ילדים בכמויות!!

fifanowftw

New member
מסכים איתך

והעתיד לא רחוק כל כך... כבר היום הם 1/4 מאוכלוסיות הילדים(החרדים), הם רק נטל, חבורת עצלנים, פרימיטיווים שחיים במאה השלישית. סופה של המדינה? אולי...תכינו דרכונים

הגבלת ילודה מוצדק

והאמת גם לא משום בעיית דמוגרפיה..בגלל שזה נטל על הכלכלה..הרי מי מרבה ילדים..לא העשיריון העליון זה בטוח אלא המגזרים היותר בעייתים שיש אצלם הרבה יותר עוני..כל אחד מהם בעקבות הטמטמום שלו..אני לא מסוגל להבין מישהו שלא מסוגל לפרנס 2 ילדים והוא מביא עוד 6..יעני בשביל מה שיסבלו?על גבול האוטיזם מה שקורה בזה ולא בקשר למה שאמרת חרדים לא יהיו יותר עול על החברה מאשר ערבים, שיש בתוכם לא מעט שהיו בכיף מעלימים את החברה

מוחמד5

New member
חופש

החופש להביא ילדים לעולם . אסור בשום פנים ואפן לדון בסוגיה הזאת, הזכות הראשונה של האדם היא על הגוף שלו בראש וראשונה.מי שרוצה להיות הורה !! זכותו ,

fifanowftw

New member
מוחמד

האם אתה מודע לכך שהאוכלוסיה הערבית, כמעט בכל המזרח התיכון, מכפילה עצמה כל 20-25 שנה? וזה למה ? בגלל מסורת של פעם-יאללה, אודרוב, נעשה עוד ילד-בשילוב של רמת חיים משתפרת. אתה מבין, ראה את מצרים למשל-המדינה המפגרת הזו תקרוס בסופו של דבר. כל 25 שנים האוכלוסיה שם מכפילה עמה, ובכך יוצרת מעמסה אדירה על הכלכלה שלה. בסופו של דבר, מיח שמפסיד מיזה הוא העם-יותר ילדים->פחות כסף->יותר מדי רעש שמעיר אותך בבוקר(כמו היום
)->אתה משתגע אז תעשה את המשוואה בעצמך, יוצר מדי ילדים-אסון לעולם. תחשוב על זה ככה, לקח לנו 100 אלף שנה(פ+-, איני יודע מתי האדם נוצר) כדי להגיע ל-7 מליארד איש. עכשיו, תוך 50 שנה אנחנו נגיע ל-7 מיליארד. האם אינך רואה את האסון מתקרב?

למעלה