הגבלת כמות הנוסעים באוטובוס בינעירוני, לפי בני אדם או מקומות ישיבה?

מוישי67

Active member
נסעתי באוטובוס בינעירוני, באמצע מסלול האיסוף הנהג ספר את הנוסעים והיו מעל 51 בני אדם באוטובוס. חלק מהנוסעים היו תינוקות בני שנה ושנתיים שישבו על ברכי הוריהם. הנהג החליט שלא לאסוף יותר נוסעים בתחנות הבאות עקב המגבלה, וזאת, למרות שהיו כמעט 10 מקומות ישיבה פנויים באוטובוס.
הנהג טען שהמגבלה היא על כמות הנוסעים, ולא על כמות מקומות הישיבה, למרות שאין בזה הגיון, אלו התקנות.
השאלה שלי היא: האם הנהג צודק? איפה אפשר למצוא את נוסח התקנה?

נסעתי באוטובוס בינעירוני, באמצע מסלול האיסוף הנהג ספר את הנוסעים והיו מעל 51 בני אדם באוטובוס. חלק מהנוסעים היו תינוקות בני שנה ושנתיים שישבו על ברכי הוריהם. הנהג החליט שלא לאסוף יותר נוסעים בתחנות הבאות עקב המגבלה, וזאת, למרות שהיו כמעט 10 מקומות ישיבה פנויים באוטובוס.
הנהג טען שהמגבלה היא על כמות הנוסעים, ולא על כמות מקומות הישיבה, למרות שאין בזה הגיון, אלו התקנות.
בין עירוני יש מגבלה של עמידה ועד 20 אם אני לא טועה
בקו עירנוי אין הגבלה כלל

Ccyclist

Well-known member

השאלה - אם תינוקות וטףעל הברכיים אכן נספרים כ"נוסעים".

אני בספק אם זה אכן המצב.

laRio

Active member
לא סיפרת נתון חשוב - מה מספר הכיסאות באוטובוס. בדר"כ יש מדבקה ליד הדלת הקדמית כמה מותר להסיע בישיבה וכמה בעמידה. אם סך הכך באוטובוס היו פחות אנשים ממה שכתוב על המדבקה, הנהג עבריין.

למעלה