הגבלת מהירות בAIRPORT EXTREME

• פותח הנושא idovv
  • פורסם בתאריך

idovv

New member
הגבלת מהירות בAIRPORT EXTREME

היי,
ברשותי ראוטר של אפל AIRPORT EXTREME. על העטיפה, חוברת ההסבר ואפילו באתר הישראלי של אפל כתוב שהמהירות המירבית בתדר 5 GHZ מגיע מקסימום לקישוריות במכשירים ל-1.3GBPS (בתקן 801.11ac).

לפני כמה ימים הייתי אצל חבר שקיבל מחו"ל (ארה"ב) את אותו ראוטר - רק שם, אפילו במרחק של 20 מטר, הגעתי למהירות חיבור מעל ל-500MBPS.

מצאתי איזה מאמר שפורסם באחד העיתונים בארץ, שלפי דרישות משרד התקשורת אפל עשתה שינויים בראוטר... מניח, שזה השינוי, ובטח זה קשור איכשהו להגבלת תוכנה ולא חומרה... רק מה, FIRMWARE לפי אפל הוא בגרסה העדכנית ביותר..

יש רעיונות איך להסיר את המגבלה הכפוייה?

http://www.apple.com/il/airport-extreme/

תודה.

idovv

New member
לא הבנת כנראה...

בכל ההסברים בחוברת (בעברית!!) וכן באתרי האינטרנט השונים, מהירות הקישור המירבית בין מכשירים אלחוטיים לרטואר, אשר תומכים בתקן AC, יכולה להגיע עד ל:1.3GBPS. בפועל המהירות המירבית שאני מצליח להתחבר היא 400MBPS.

אצל חבר, אותו ראוטר, שנרכש במקור בארה"ב, מגיע למהירות חיבור מעל 500MBPS לאותו מכשיר שאני מתחבר בבית (הטלפון הנייד).

שאלתי היתה אם אפשר איכשהו להסיר את המגבלה של חיבור עד 400MBPS.

eladts

New member
לא הזכרת 400M בשאלה המקורית

וכייון שכישורי הטלפתיה שלי חלודים, אכן לא הבנתי.

cheif

Member
מנהל
"מהירות מקסימאלית"

המהירות של 1.3GBS היא בכל מקרה מהירות תאורטית שמתרגמת בפועל למהירות אפקטיבית הרבה יותר נמוכה. בנוסף, על מנת להגיע למהירות של 1.3GBPS נדרשת מהכרטיס האלחוטי במחשב יכולת דומה לזו של הנתב ומכיוון שלא ציינת על איזה מחשב/מתאם מדובר - קשה לדעת מה הבעיה. בנוסף, לא כתבת איך מדדת את ה-500MBPS וגם זה פרמטר חשוב. ההגבלה של משרד התקשורת מוסברת במדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/5GHZ/5GHZ.htm

idovv

New member
תודה רבה צ'יף! אבל נראה שלא כל כך ירדת לסף דעתי...

תודה רבה על התגובה!
ברשותי טלפון חכם מתקדם התומך כמובן בתקן AC. עם אותו טלפון בבית (בראוטר שלי) אני מצליח להגיע למהירות חיבור של עד 400MBPS. לעומת זאת, אותו ראוטר בדיוק, שנרכש במקור מארה"ב (ולא כמוני בארץ) - מהירות החיבור עולה על 400MBPS ומגיעה למעל 500MBPS.
בכל ההסברים בחוברת (בעברית!!) וכן באתרי האינטרנט השונים, מהירות הקישור המירבית בין מכשירים אלחוטיים לרטואר, אשר תומכים בתקן AC, יכולה להגיע עד ל:1.3GBPS. בפועל המהירות המירבית שאני מצליח להתחבר היא עד 400MBPS.

את הבדיקה עשיתי אצל חבר, שברשותו אותו ראוטר, שנרכש במקור בארה"ב. בניגוד אלי הראוטר של החבר מגיע למהירות חיבור מעל 500MBPS לאותו מכשיר שאני מתחבר בבית (הטלפון הנייד).

שאלתי היתה אם אפשר איכשהו להסיר את המגבלה של חיבור עד 400MBPS.

אני רואה את מהירות החיבור (או מהירות הקישוריות) דרך מאפייני רשת ה-WIFI בטלפון.

rafid1

Active member
מנהל
בדוק ותשווה באיזה ערוץ ותדר מתבצע החיבור

יש מצב שחלק מהערוצים חסומים במכשיר שנרכש כאן.

cheif

Member
מנהל
לא ענית על השאלה החשובה

היכן אתה רואה את מהירות החיבור? לא יזיק אם תעלה צילום מסך. בכל מקרה - טווח הערוצים המותר לשימוש בישראל מצומצם הרבה יותר מזה שבארה"ב וזו יכולה להיות הסיבה להבדל.

voguemaster

New member
הוא גם צריך לקבע פרמטרים כמו מרחק לראוטר

ולבדוק איזה רשתות אחרות יש לו באיזור שעלולות להפריע. ובאופן כללי - הפרעות יש מכל מיני סוגים אז הפרעות יכולות להפריע

idovv

New member
צילום מסך + החלפת ערוצים

היי,
מצ"ב צילום מסך מהטלפון שלי. גם מהמחשב הנייד אני מגיע למהירות מאקסימלית של עד 400MBPS.

שיניתי את הערוצים ו...כלום לא עזר :(

לפני כמה חודשים פורסם שחברת אפל נאלצה לדרישת משרד התקשורת לבצע התאמות לראוטר המשווק בישראל. אולי זה בעצם השינוי. רק שבחוברת (בעברית) כתוב במפורש שהמהירות יכולה להגיע ל-1.3GBPS...

cheif

Member
מנהל
בהחלט יתכן שזה נובע מאילוצי משרד התקשורת

כתבתי על כך לפני כחצי שנה כשהנתבים של APPLE החלו להיות זמינים בארץ.
&nbsp
http://www.netcheif.com/blog/?p=6002
&nbsp
&nbsp

sweetums

New member
אז כתוב... אם תקרא את החוברת היטב
תמצא Disclaimer שמעיד שמדובר בתרגום , המפרט עלול להשתנות בלי הודעה מוקדמת וכו'. כנראה שמדובר בתרגום ישיר, בלי יותר מדי שינויים.
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
לא הבנת.. לא יעזור להחליף ערוץ

השאלה האם בנתב שמחו"ל יש אפשרות לערוצים אחרים/נוספים, שבתקן AC נותנים רוחב פס גדול יותר.

eladts

New member
ברור שיש

תשווה את הערוצים המותרים לשימוש בתדר 5GHz בישראל וארה״ב. רק מה, אין ממש דרך לשנות את זה. הנתבים של אפל מאוד סגורים ואין דרך ידועה לפרוץ אותם או להתקין בהם קושחה חילופית.

rafid1

Active member
מנהל
לא הבנת.. ברור שיש...

אבל בנתב (וכאמור, אין שם תמיכה) , ולא בקליינט/מכשיר כפי שהוא ניסה...

למעלה