הגבלת צפייה בטלויזיה

אפרת31

New member
הגבלת צפייה בטלויזיה

גרא שלום, לגיסתי ובעלה 3 ילדים. לכל אחד מהם טלויזיה בחדר השינה. לא מזמן הם התחברו לכבלים, ויש תחושה של חוסר שליטה על זמן הצפייה בטלויזיה. האם הילדים ``נדבקים`` לטלויזיה כי זו התלהבות של התחלה ומאוחר יותר זה יפחת מעצמו, או האם יש צורך לקבוע חוקים ולהגבילם ? תודה מראש.

טיפ-טיפ

New member
לפי דעתי...

לפי דעתי זה לא ממש רעיון טוב לשים טלויזיה בחדר של ילדים, ילדים צריכים להשתתף ביחד בדברים שלהם כמו טלוויזיה, משחקים וכל מיני... לא נראה לי שהילדים יפסיקו לראות טלויזיה גם אם לא יהיה להם טלויזיות בחדר, אבל לפי דעתי זה יפחת... אבל לי עדיין אין ניסיון עם ילדים חוץ מבני הדודים שלי אז... זאת הייתה סתם דעה של ילדה בתיכון. אוהבת. טיפי.

גרא.

New member
רצוי מאד להגביל...

אפרת31,רצוי מאד להגביל את זמן הצפייה בטלויזיה,יתר על כן,חשוב לשים לב ולהיות מודעים במה הם צופים.בכבלים ישנן תוכניות נהדרות לילדים בגילאים שונים,אבל ישנן לא מעט תוכניות שאינן מתאימות לכל גיל.מאחר ולא ציינת את גיל הילדים,קשה להתייחס באופן ספציפי.אבל זולת מתבגרים שאיתם יש לא מעט נקודות חיכוך,ולכן אין טעם להתערב במה,איך או כמה הם צופים,לגבי ילדים צעירים יותר,כדאי לשבת בתחילת השבוע עם חוברת התוכניות (כמו ערוצים,למשל),ולסכם איתם מה הם רשאים לראות ומתי.ללא הגבלה,ישנם ילדים לא מעטים שממש ``מתמכרים`` לצפייה בטלוויזיה,ע``ח שעות הפנאי שלהם,במקום קריאה,לימוד,הכנת שיעורים,בילוי משפחתי,ומה לא.לכן דעתי היא,להגביל,אבל לעשות כן יחד עימם,לא כהנחתה או כעונש.

עומרית

New member
צר לי אך אני חולקת עליך

גרא שלום! אני אם ל3 ילדודס בני 6 ,10.5, 12 כמדיניות החלטנו פה בבית לתת לילדים מסגרת גלובלית בדברים מהותיים אך מצומצמים והחלטנו (בעלי ואנוכי) לנסות את הילדים בסוגיית הטלויזיה. אנו איננו מגבילים אותם לא בתוכן ולא בשעות צפייה וגילינו דבר מדהים, הילדים עורכים לעצמם מסננת של תכנים ובעיקר שעות צפיה. במקביל דאגנו לספק להם גירויים נוספים כמו: משחקי חברה,לוגיקה, מחשב,חוגים,ושעות בילוי עם חברים - לארח ולהתארח.וכמובן לארגן את היום שלשעורים יש קדימות ראשונה ולאחר מכן כל אחד יכול לעשות כרצונו. המעניין היה כי הם נאלצו לפתח לעצמם סדרי עדיפויות וקדימויות כל אחד על פי צרכיו ויכולתו והטלויזיה לא מהווה דבר שאנו אמורים להתנגח עליו. אפרופו אובססיביות- אימצנו את אותה שיטה לגבי ממתקים, מיקמנו להם מגרה ענקית בחלק התחתון של הארונות במטבח, מלאה בכל טוב ותמיד עמוסה לעייפה. החלטנו לתת להם לאכול ממתקים ,חטיפים ושוקולד ללא הגבלה והתוצאה היא שהם לוקחים רק מדי פעם אף פעם לא בהגזמה כל אחד על פי צרכיו,אין ``חזירות`` או ``עיניים גדולות``ישנם ימים שאיש אינו מתקרב למגירה. מסקנתי היא שכאשר לא יוצרים חסך ולו מהטעמים הכי נכונים אלא נותנים אחריות ויכולת לשיקול דעת לילד גם בגיל מאוד צעיר, מעבירים אליו את תחושת קבלת ההחלטות והמינון הנכון. אחריותנו כהורים הינה לספק להם את הכלים(כולל גירויים נוספים) על מנת שיוכלו לשקול ולהבחין בין טוב ורע וליצור לעצמם ערכים וסדרי עדיפויות . שיהיה לנו יום נפלא עומרית

למעלה