הגבלת תעבורה ברשת ושאלות נוספות

hezi_an

New member
הגבלת תעבורה ברשת ושאלות נוספות

יש לי שאלה שראיתי שהרבה שואלים ולא מצאתי תשובה

במקום העבודה שלי (בית ספר) מחוברים כ40 מחשבים בכבל (מחשבים של צוות ההנהלה - מזכירות מנהל וכו׳)
ועוד כ60 מחשבים באלחוטי (רובם של מורים שגולשים לגלישה עצמית - דוא״ל, הכנת שיעורים וכו׳)

עד היום הרשת בנוייה כרשת ביתית פשוטה מחוברת לראותו של בזק ומשם לכל המחשבים דרך סוויצים משורשרים ומספר ap שנותנים אינטרנט למתחם .

בגלל החיבור הזה יש לי כל מיני תקלות ברשת והרבה פעמים גלישה ממש איטית
לדעתי הגלישה האיטית נובעת מכך שבחלק מהמחשבים מורידים קבצים (לפעמים אפילו גדולים), צופים בYouTube וסרטונים אחרים ואפילו בחלק מהמחשבים הפרטיים ראיתי שמותקן utorrnet

מה שאני מחפש זה תוכנה כמו netlimiter אבל שאיתה אוכל לשלוט ברוחב הפס שכל מחשב מקבל
ראיתי את האפשרות של qos אבל הוא לא יפתור לי את הבעיה של הורדת קבצים (דבר נוסף שחשבתי עליו זה כשמישהו מעלה קובץ הוא פוגע בהעלאה ועד כמה שידוע לי כשהuploadנמצא על המקסימום זה גם חונק את האינטרנט למרות שלא מורידים כלום)

הבנתי שיש אפשרות לקנות firewall שיכול להגביל מהירויות לפי ip זה יכול להתאים - אבל המחיר הוא כ3000 ש״ח וזה עוד בלי התקנה

יש איזה שהיא דרך אחרת לבצע את זה או דרך זולה יותר???

לגבי השאלות הנוספות
יש לי מחשב עם server 2012 שנמצא בחדר מחשבים בלי שימוש
חשבתי לחבר אותו לרשת הראשית ולהתחיל ללמוד עליו ולהתחיל לחבר מחשבים ל AD (קצת לקדם את הרשת שמחוברת כרגע )
אני מודה שאני לא כל כך מבין בזה (התקנתי את זה על VMware בבית ועבדתי עם זה קצת)
אבל מה זה כבר יכול להרוס (אני לא אכניס את כל המחשבים למשתמשים ברשת אלא מחשבים בודדים בהתחלה)
מה דעתכם? זה יכול להפריע או להרוס משהו או שכדאי לי להתנסות?

דבר נוסף
האם כדאי לתת לserver לחלק את כתובות הip (ה dhcp ) או להשאיר לראוטר של בזק לחלק (זה ״כבד״ לו כמות כזאת של משתמשים?)

אשמח להצעות נוספות

תודה רבה

rafid1

Active member
מנהל
מהו רוחב הפס שקניתם מבזק?

1. לקיים רשת סבירה של 80 מחשבים על נתב של בזק - זה קשה עד לא אפשרי. כדאי לשדרג נתב.
2. רוחב החבילה - עם הUPLOAD הצר שלנו - כמעט הכרחי חבילה עם פס עולה רחב יותר (לצערך - מסחרית). תשתית של אנלימיטד - זו אופציה מצויינת אם הם פרוסים באיזור. לקנות שתי חבילות עם נתב DUAL WAN - זו גם אפשרות לעניים.
3. DHCP - בהחלט ומייד להעביר מהנתב לשרת שלך. אולי גם DNS.
4. AD - לא יוסיף הרבה לביצועים
5. הגבלת מהירות - QOS זה פתרון מיידי. אני לא מאמין בתוכנות הגבלה מקומיות באירגון.

hezi_an

New member
חבילה של 100 מגה

יש לנו מבזק חבילה רגילה של 100 מגה שמצליח לתת לנו 60

הדרישות עבודה שלנו לא מצריכות תעבורה גבוהה הבעיה יותר היא שימושים פרטיים של אנשים (מצגת של 10 או 20 מגה לא יחסום לי את הרשת ולא יקרא כלום אם יקח להם דקה להוריד במקום כמה שניות)
בגלל זה אם אוכל להגביל את המהירות זה יכול לעזור

לגבי התשובות
1. איזה נתב כדאי? והאם חיבור של הserver יוריד עומס מהנתב ואז הנתב יוכל לעבוד טוב?
2. זה בדיוק הבעיה אבל שוב אין צורך בהעלאה מהירה אם הייתי יכול להגביל את כולם לקצת מתחת למה שבזק נותן לי ואז זה לא יחסום לי את הגלישה הרגילה. וגם כאן אם אוכל להגביל לכל מחשב זה יכול לעזור
3. כשאני מחבר את הserver כ dhcp אני צריך להשתמש בשני כרטיסי רשת או אחד?
ומה עוזר הDNS?
והאם מחשב אחד יוכל להחזיק עליו גם dhcp גם DNS וגם AD?
4. זה יותר בשביל הלמידה ואולי עוד כמה שינויים.
5. בqos אני מגדיר את הפורטים של 80,443 ראשונים וזהו
וזה ישפיע על כל המחשבים גם הנייחים וגם האלחוטיים?
ובמקרה הזה הוא לא יעזור בהורדת קבצים ישירים

שאלה נוספת
הqos לא ישגע את בראוטר של בזק עם כל כך הרבה מחשבים מחוברים??

תודה רבה על התשובות

rafid1

Active member
מנהל
כן, החיבור לשרת (DHCP) יוריד עומס מהנתב

DNS מקומי - פשוט יאיץ את זמני התגובה במחשבים (בדפדפן), וגם פחות פניות לנתב (אם הוגדר כשרת DNS).
כרטיס רשת יחיד בשרת מספיק (לתת רשת אחת). תוכל לנסות ואז לשפוט אם זה מספק או לא. הסיכוי לא רב, אבל קיים...

נראה לי שאחרים כבר העירו לגבי השאר.

eladts

New member
החלק הקשה בעבודה של נתב זה הניתוב עצמו

בפרט כאשר זה NAT. לנהל DHCP ו-DNS דורש הרבה פחות משאבים בהשוואה.

Admini

New member
שני חיבורים של בזק + pfsense או משהו דומה

(כלומר, נתב "מקצועי" אבל בתוכנה, כי אחרת באמת זה יגיע למחירים גבוהים)

תצטרך בשביל זה מחשב עם שלושה כרטיסי רשת או לפחות שניים.
במוסד חינוכי פה ביישוב קנו ב-ebay מחשב קטן שמיועד בדיוק לדברים האלה, זרקו לארון תקשורת ושכחו שהוא קיים.

hezi_an

New member
מה הנתונים של מחשב שמחזיק את זה?

ואם תוכל לתתלי בבקשה לינק לeBay למחשב הזה
או מחשב שדומה.

לגבי חיבור שני חיבורים של בזק לנתב אחד
מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר - איך בדיוק הוא מחלק את הגלישה?
ואם יש איזה מדריך טוב בעניין

תודה רבה

Admini

New member
אין לי נסיון עם המחשב שהוא התקין

אבל אצלי במשרד יש VM עם 1GB RAM ועובד אחלה...

hezi_an

New member
ואיזה מעבד?

נשמע מעולה..
במיוחד המחשב שקנו באיבי (אפילו כזה בארץ יכול להיות טוב ) כי קצת מסובך לי למצוא חד ולהעביר אליו 3 cat6 רק בשביל מחשב אחד
אז אם למישהו יש המצלה למחשב קטן כזה (שיכול להכנס לארון תקשורת ולעמוד בחום שם) אני אשמח..

אתה יכול להסביר לגבי החיבור שני חיבורים אינטרנט לנתב אחד
איך זה עובד (איך בוחרים איזה מחשב משתמש באיזה תשתית - זה אוטומטי או הגדרה ידנית)
ואיך קוראים לזה שאחפש על זה מידע

תודה רבה

cheif

Member
מנהל
יש לך כאן אין ספור דוגמאות

המוכר הזה ב-EBAY מתמחה במחשבים מהסוג הזה - http://stores.ebay.com/MITXPC/Multi...08483011&_sid=170822051&_trksid=p4634.c0.m322
&nbsp
לפני כמה שני התכתבי איתו ואין לו בעיה לשלוח לישראל.
&nbsp
אם אתה קונה מכונה כזו (שהיא בדרך כלל FANLESS) אתה מתקין עליה pfsense ויש לך ראוטר עוצמתי. רק קח בחשבון ש-pfsense דורשת קצת הבנה ואינה מתאימה ל-NOVICE.

hezi_an

New member
תודה רבה.. נשמע מעניין ומתאים

תודה רבה

לא הבנתי לאיפה התכוונת שרשמת שיש כאן הרבה דוגמאות - התכוונת לפורם?

לגבי המחשב - במחירים כאלה לא כדאי כבר לקנות בארץ? או שבארץ זה עולה הרבה יותר (זה בערך במחיר של מחשב רגיל טוב בארץ)

לגבי התוכנה נשמע פתרון מעולה, בהתחלה אלמד אותה קצת...

תודה רבה לכולם על העזרה

למעלה