הגברות 5יח"ל במקצועות הומניים HELP

wolfv

New member
הגברות 5יח"ל במקצועות הומניים HELP

אני רוצה לגשת בקיץ להיסטוריה, תנ"ך וספרות... על השתי היחידות הראשונות אני סגור, אבל עם ההרחבה הסתבכתי. העניין הוא שאין שום מכון/ספר/מורה שיודע להגיד לי "מה ללמוד" בדיוק, על מה לשים דגשים וכד'... בקיצור אני מבואס לא בגלל שצריך ללמוד, אלא בעיקר כי אני לא יודע מה... מישהו רוצה לעזור..? :) 10X אילן.

יעלד12

New member
הרחבה

הי, אני הרחבתי בהסטוריה ובתנ"ך 5 יחידות. את עיקר הידע שלי קיבלתי מהפורום של יואל גבע, שדי עוזרים שם. אז ככה: 1. תנ"ך- היחידה השלישית זה משהו כמו 30 פרקים (עמוס וכו') שצריך די לדעת מה קורה שום, לא חייבים לזכור אלא להבין את הרעיון בכל פרק: משלים, מה הרקע, תקבולות מיוחדות וכו'. היחידה הרביעית היא על שני נושאים- נושא מסכם (אני בחרתי את הסיפור המקראי, יש חוברות למידה על זה בחנויות) וכל המגילות- שוב, להבין את המוטיבים של המגילות. היחידה החמישית זה על שאול ועל נשים במקרא, לגבי נשים במקרא, צריך להכיר את כל החוקים המזרחיים הקדומים בגדול מלבד כל שאר הנושאים עצמם. לגבי שאול, צריך להכיר את כל החומר הרלוונטי, ברמה של לדעת לנתח, גם השירים. 2. הסטוריה- פשוט צריך לבחור 3 נושאים וללמוד אותם. אין על מה לשים דגשים, חוץ מזה שהבחינה בסגנון של: תן 3 סיבות למה פרצה המלחמה ההיא וההיא, או מהם ארבעת השינויים שארעו לאחר הרפורמציה של מייג'י ביפן וכו'. בעיקר, וגם בתנ"ך- צריך לדעת איך לכתוב, כמובן לדעת לכתוב מגילות אבל בצורה אינטליגנטית. לידע נוסף, שווה להתייעץ עם האנשים של יואל גבע. בהצלחה! יעל.

wolfv

New member
תודה יעל, ושתי שאלות..

1. מאיפה השגת את כל החומר? 2. בגבע יעזרו לי גם אם אני לא תלמיד שלהם..?

יעלד12

New member
הי שוב,

1. לגבי החומר- הלכתי ליואל גבע בזמנו והם הביאו לי סיכומים על היחידה החמישית בתנ"ך. (הם מוכרים את זה). לגבי הסטוריה- יש את הספרים בספריה, למדתי רק מהם. ולגבי שאר היחידות בתנ"ך, במקרה לחמותי היתה את האנציקלופדיה המקראית שזה ממש דבר אחלה (גם את זה לפי דעתי יש בכל ספריה). 2. גם אני לא תלמידה שלהם.. פשוט צריך לנסות ולדבר. זה לא שהחומר שהם הביאו לי היה משהו נורא דרמטי, אבל לי זה היה חשוב לפחות ליצור איתם קשר. יעל.

מוריאל11

New member
אתה יכול להעזר בספרי המיקוד

או ספרי הלימוד שלומדים איתם בתיכון למקצועות אלו המורחבים.- ספרי הלימוד יותר ממולצים. ובקשר לנושאים הנלמדים : אתה יכול לשאול בפורום לימודים ושיעורי בית (התלמידים שעוזים את המורחבים הללו) בתקווה שיעזור לך.

מוריאל11

New member
אז ככה

קודם כל בתנ"ך אני יודעת שהחל מהקיץ של השנה שינו את הבגרות בתנ"ך, אז ככה שכנראה שגם ההשלמה ל-5 יח"ל, גם אותה שינו. בקשר לספרים, לא סורי, אבל אני לא יודעת, לא עשית את המורחבים האלו. בנוסף, בנוגע לספרות אני יודעת שזה בעיקר כמה שירים וסיפורים, אז אלו כמה ספרים. אתה צריך לשאול אנשים שעשו/עושים את המורחבים הללו, הם יודעים איזה ספרים

nitzan111

New member
בתנ"ך יש ספר פנימי של יואל גבע

אבל רק של היחידה החמישית. אפשר להשיג אותו ב"דורון ספרים" בהרצליה ב- 50 שח

b_noga

New member
בקשר לתנ"ך

אני לומדת בצורה מסודרת במכינה, זה די השתנה משנה שעברה ככה שהתוכנית שיעל כתבה כבר לא רלוונטית... אני אשמח לעזור

b_noga

New member
כן, חבל שלא באת גם!

יש לנו מורה מצויינת, מקבלים את כל הסיכומים והמקורות מסודרים

היי wolfv

תיכנס לאתר של משרד החינוך יש שם את מיקוד החומר של היסטוריה ומופיע שם שמות הספרים שמהם לומדים אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשלוח לי מסר בהצלחה

למעלה