הגברת ייצור חלב ושמירת חלב במקפיא

נינה166

New member

שלום ,
בני בן חודש וחצי, כבר מההתחלה נאבקתי להניק אותי, כאשר ראיתי שהוא לא שביע ובשד יש מעט חלב התחלתי לקחת חילבה ולשאוב כמה שאפשר בין הארוחות, ולשמור בצד למנה הבאה ולהוסיף לו אחרי שהוא יונק, בהמשך התחלתי לתת לו ישר מהבקבוק(חלב ששאבתי וצברתי) .
אני מתוסכלתי ועייפה מהשאיבות וצבירת החלב ממנה למנה, אני גם מעוניינת לשמור חלב במקרר במקרה שאחזור לעבודה או בכלל לצאת מהבית, אבל אין מאיפה :( מנסה לשאוב אחרי שיונק ובקושי מגיעה ל 10 מ״ל .בזמן שהוא אוכל 100 מ״ל .

התחלתי לשתות בירה שחורה ואני רואה שהיא הגבירה קצת את החלב אבל לא מעבר לצורך שלו אני גם שותה הרבה מים .

סליחה שאני כותבת הרבה, אבל אני מתוסכלת:
-איך אפשר לשמור חלב בצד? כאשר אחרי ההנקה יוצא בשאיבה מעט מאוד!
איך אדע שהוא אכן קיבל את המנה שלו ביניקה ולא בוכה בגלל גזים או בכלל בגלל שלא יוצא חלב במיוחד כאשר מתחיל לינוק ובוכה נותנת לו בקבוק מסיים את המנה .. בהמשך שואבה מה שיש בשד ויוצא מעט מאוד .
- האם אני פוגעתי בכמות החלב בגלל ששאבתי רוב הזמן ולא הנקתי ?
- אני מעוניינת לחזור להנקה מלאה ואולי רק לתת מנה מבקבוק לפני השינה .. האם זה כדאי ?

תודה מראש

נינה166

New member
ועוד שאלה

אם אני מניקה ומעבירה בין שני הצדדים , אחרי שהוא מסיים האם כדאי לשאוב משני משדיחם או רק מהשד שממנו התחיל לינוק ? או בכלל לא לשאוב ולשאוב רק פעם ביום ???
הדאגה שלי שאם אני שואבת אחרי שהוא יונק וכאשר המנה הבאה מגיעה האם יהיה מספיק חלב ????

שלום לך,

השאיפה היא כמובן הנקה מלאה, במידה והתינוק כבר רגיל לתוספות אז צריך לחזור להנקה מלאה בזהירות לראות שאכן יש מספיק ייצור חלב.
הגברת ייצור חלב היא בד״כ בשילוב של שאיבות תכופות עם משאבה טובה וחזקה. אני מציעה שתתייעצי עם יועצת הנקה שתתרשם מכמות החלב ואיך אפשר לנסות להגביר את הכמות ושתדריך אותך כיצד לשאוב ומתי. אם לא עוזר חילבה אפשר להציע לקחת כדורי מוטיליום (עם מרשם רופא) וזה גם בהתייעצות עם יועצת הנקה.

שיהיה בהצלחה.

למעלה