הגברת כמויות חלב

אמא ינג

New member
הגברת כמויות חלב

היי,
איזה כיף שיש את הפורום. מאוד עזרה לי התמיכה בשאלה הקודמת, תודה! התאומים שלי בני 8 ימים. קבלו המון תוספת תמ״ל בבי״ח כי היו מתחת ל 2.5 קילו ובקושי היה לי חלב בציצי. ניסיתי להניק עד שהפצועים פלוס הגודש הכריעו ועשיתי הפסקה ליומיים להתאוששות. ביומיים האחרונים כל ארוחה מתחילה בכ- 15-20 דקות הנקה לכל אחד ואז תמ״ל. לרב הם שותים עוד 60cc ואף יותר בכל ארוחה. אני שואבת ומקבלת כמויות מזעריות. שאיבה טובה (שזה בערך פעם ביום) נותנת כ 10cc שהרב מציצי אחד וקצת מהשני.
איך להגביר את כמויות החלב? אני שואפת להנקה מלאה אבל כרגע ברור שאין לי את מה שהקנטונים דורשים. אני לא בארץ אז לא נראה לי שכדורי חילבה הם אופציה... יש משהו שאפשר להשיג בבתי מרקחת? האם זה רק עניין של זמן וסבלנות?
חשוב לציין שעם ההנקה אני מאוד מקפידה ולא מדלגת אבל השאיבה היא רק מספר פעמים ביום, יש לי גם ילד בן 4 בבית ובין הנקות, האכלות בבקבוק, שאיבות וכו׳ אני חייבת קצת זמן גם בשבילו. מחר הוא סופסוף חוזר לגן - חגגו כאן את כריסטמס והשנה החדשה אז בעצם מהיום של הלידה הוא בבית
כל עצה מבורכת ותודה למי שקראה עד כאן!!!

הגברת כמות חלב

הי אמא ינג

ברוכה הבאה, מזל טוב!! איזה יופי שאת כבר כותבת ומשתפת, כל כך מעט זמן אחרי הלידה :) !!
ראשית - טוב מאוד שעשית הפסקה כדי לתת לפצעים להתרפא.
חסרים לי קצת פרטים כמו - באיזה שבוע הקטנים נולדו, האם ילדת בניתוח או בלידה ואגינלית , איך היתה הלידה - ארוכה/מסובכת וכדו' ?

הקטנים אמורים לינוק בין 8 ל-12 שעות ביממה. זה אומר שגם את צריכה לשאוב בסביבות 8 עד 12 פעמים ביממה.. בערך כל שעתיים-שלוש.
ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע ולא נוצר יש מאין. שאיבה אחת או שתיים ביממה - לא תגרום לייצור חלב ובוודאי לא לעלייה בכמות החלב.

טוב מאוד שאת מתחילה בהנקה. זה חשוב מכל הבחינות - גם לייצור החלב וגם לחיבור הקטנים ובכלל - טוב מאוד.
אני רוצה לומר מילה על כמויות החלב.

תינוק במשקל 2.5 קילו - אמור לינוק/לאכול כל 3 שעות לפי ההנחיה הרפואית פה בארץ. לא כתבת היכן את גרה בחו"ל - האם זו גם ההנחייה שאת קיבלת ?
מבחינת כמות - הנוסחה היא 150-170 סיסי לקילו ליממה. כלומר - 2.5 כפול 150 = 375 סיסי 2.5 כפול 170 = 425 סיסי ביממה.
את זה צריך לחלק לשמונה ארוחות . זה יוצא בין 55 ל- 46 סיסי בערך בארוחה.
אם הם אוכלים 60 סיסי מבקבוק בכל ארוחה - זה יוצא 480 סיסי ביממה רק מבקבוקים. על פניו, לפי מה שאת מתארת (אלא אם הם עכשיו כבר שוקלים יותר) - הכמות בבקבוקים היא קצת יותר ממה שהם אמורים לאכול ביממה.
ואם על זה יש גם 15-20 דקות הנקה בכל ארוחה - נשמע לי שהם אוכלים יותר ממה שהם צריכים. וגם - כדאי לבדוק כמה חלב הם מצליחים להעביר במהלך ההנקה.

אני חושבת שחשוב שתיפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך (אם את לא מכירה - כיתבי לי היכן את גרה ואנסה לעזור ולמצוא ) - כדי שתראה אתכם ותלווה אותך.
חשוב לבדוק כמה חלב הקטנים מעריבים במהלך הארוחה - כדאי יהיה לשקול אותם לפני ואחרי ההנקה.
בנוסף - אפשר לשנות מעט את זוית הבקבוק כדי שהם יעבדו מעט יותר קשה על הבקבוק וישתו קצת יותר לאט, עם הרבה הפסקות במהלך הארוחה וכך אולי תקטן מעט הכמות שהם אוכלים בארוחה.
אני תמיד אומרת במצבים כאלה - אני ממש לא מדברת על להרעיב אותם.. ממש לא!!
רק לנסות להאריך את הארוחה ולגרום להם לאכול בצורה איטית יותר.

לגבי הגברת כמות החלב - חילבה מקובל היום בכל העולם, מאוד יכול להיות שתצמאי אותו גם איפה שאת נמצאת. חוץ מזה - נסי לחפש גם את צמח המורינגה או הגלגה שגם הם ידועים כמגבירי חלב.
עוד הצעה שעלתה לי בראש עכשיו - זה אולי לבקש ממישהו בארץ שישלח לך אם את לא מוצאת.

ברוב המקרים - זה משתפר עם הרבה עבודה וסבלנות. יש לך משאבה טובה ? כמה זמן את שואבת בכל פעם ? וכמה פעמים ביממה ?
נסי לקחת אויר, קחי את השבועיים הבאים כפרוייקט מרוכז של עבודה על שיפור אספקת החלב.
האם הנקת את הגדול שלך? איך זה הלך ?

כתבת שהוא חוזר לגן, אבל גם כשהוא בבית - נסי לשבת איתו ביחד, על הספה בסלון או על המיטה בחדר השינה, וביחד עם תינוק אחד או משאבה, לשחק איתו במשחק שהוא מביא, או לספר סיפור, או לראות ביחד טלויזיה.
לבקש ממנו שיעזור,שיביא מגבונים,מוצץ, בקבוק וכדו'. לשתף אותו, שירגיש שהוא עוזר ושותף.

אשמח שתכתבי תשובות למה ששאלתי ונמשיך משם.
בכל מקרה - את תתייאשי. זה ממש אפשרי, ואת בתחילת התהליך, אבל את יכולה להגיע לשם.

בהצלחה גדולה

אמא ינג

New member
תודה, האם כדאי להתרכז עכשיו בהנקה ורק אחכ בשא

היי הדר
תודה רבה על התשובה המפורטת. אני נמצאת בטורונטו וההנחיות הן כמו בארץ, להאכיל כל שלוש שעות. זה עבד יופי עם הבן שלי, אבל עכשיו עם הנחייה של להתחיל עם ציצי ואז בקבוק זה יוצר הפסקה ואז חזרה לאכילה וכבר קשה לדעת מתי בדיוק אכלו. אני כן מנהלת רישום כדי לראות שהם אוכלים, לפי הרישום ההפסקות בין האכילה גדולות יותר ולכן הם אוכלים יותר, מניסיון עם הגדול אני יודעת שזה לא טוב כי אז דוחסים יותר מדי והעיכול קשה
התאומים נולדו בשבוע 37+3 בקיסרי מתוכנן, שניהם היו עם הראש למעלה.
אני שואבת עם מדלה דו״צ ומבינה שאטרך להתעקש על זה יותר. עם הבן ההנקה משתפרת יונק יותר ושותה פחות מהבקבוק, הבת בעיקר מתפנקת על הציצי ומחכה לאכול מהבקבוק.
יש כאן המון לחץ ותמיכה להנקה, נפגשתי עם יועצת הנקה בבית חולים ואמורה לקבוע תור לשבוע הבא
בגלל שממש קשה לי גם לשאוב, גם להניק וגם להיות עם הגדול האם הגיוני להתרכז בהנקה וכשזה יתבסס וילך יותר בקלות לחזור לנסות לשאוב כמו שצריך?
תודה רבה

הי אמא יאנג

אני כמובן לא מקצועית, רק עונה מנסיוני. התאומים שלי ינקו בהתחלה מלא, אך אחרי כמה ימים היה עמוס מדי... נתתי השלמות של בקבוקים. היום (בני שבעה וחצי חודשים) יונקים מלא בלבד. לא שאבתי להם כמעט (רק במקרים בודדים שהייתי צריכה לצאת מהבית ואז שאבתי להם את החלב שהצטבר אצלי), אלא נתתי תמ"ל. הרגשתי שזה קצת עושה להם בלאגן בבטן אבל זה לא היה הרבה ולא יכולתי לראות את עצמי גם מניקה, גם שואבת, גם מאכילה מבקבוק וגם מתפקדת כאמא לעוד שני ילדים גדולים יותר. אז למרות שלא ממש אהבתי את התמ"ל נתתי להם כשהיה צורך - כשהייתי מתה וכוחותי אזלו ובעיקר כשעוד לא היה מספיק חלב. רק קחי בחשבון שזה ביצה ותרנגולת - ככל שאת מניקה יותר נוצר יותר חלב והפוך. צריך ללכת על החבל הדק של להוריד לאט לאט את התמ"ל.
בקיצור, מה שרציתי לומר זה שאפשר להגיע להנקה מלאה גם כשלא מניקים /שואבים מלא בהתחלה.
בעיקר אם הם יודעים לינוק, ואם הבת שלך מתפנקת על הציצי אז לדעתי זה גם עוזר להיווצרות חלבי טעים של אמא :)
מזל טוב ובהצלחה!

אמא ינג

New member
תודה

היי - תודה!
נראה לי שזה מתחיל לעבוד. עם הבן היה לילה של בעיקר אוכל מהציצי ואולי 10-20מל השלמת תמ״ל. הבת התעוררה בתזמון מושלם אחרי שהוא סיים אז למרות שהציצ מרגיש גדוש אני לא בטוחה מה יצא בהנקות, גם היא יותר נחה וגם כמובן אחר כך אוכלת יותר תמ״ל. למרות שכבר ממש מטפטף חלב מהציצי המשאבה לא ממש מוציאה משהו, אני שומרת את זה לתאומים אבל כרגע אני מתרכזת בהנקה, אם יצא לשאוב מה טוב, אם לא אז לא
תודה על העצה
ענת

המשך

הי אמא ינג

תודה שהרחבת ופרטת.

אני שמחה לשמוע שהדברים משתפרים לאט לאט ועם הבן זה עובד כבר יותר טוב.
את מאוד צודקת במה שכתבת על הדחיסה בכמויות גדולות ושהעיכול קשה יותר כך.

נסי אולי להתרכז יותר בהנקה, אם השילוב אם השאיבות קשה מידי.
אני קצת חוששת שבגלל שהם עדיין לא יונקים בצורה מספיק אפקטיבית - זה יכול להוריד מעט את כמות החלב שאת שואבת אבל אפשר לנסות ולראות מה קורה.

עם הקטנה - נסי לעשות איתה תרגילים כדי לעודד אותה למצוץ. שימי לה אצבע שלך בפה (עם הציפורן שלך כלפי מטה, עד הקו הראשון של האצבע בערך ) ותני לה למצוץ את האצבע. לאט לאט תמשכי מעט את האצבע כאילו שאת רוצה להוציא אותה החוצה ותני לה למשוך את האצבע שלך בחזרה פנימה לפה. זה יכול לעזור לה בעידוד המציצה.
נסי גם ללחוץ על השד כשהיא תופסת אותו ומתחברת, כדי להשפריץ לה עוד שלוק של חלב לפה , מה שיכול לעזור לה להמשיך ולמצוץ.

תעדכני איך הולך,
בהצלחה

למעלה