הגברת כמות החלב

הגברת כמות החלב

ביתי בת שלושה שבועות.היא נולדה במשקל 3400 ועכשיו שוקלת 3300 (בשבוע האחרון עלתה רק 70 גרם) אני מניקה אותה ונותנת לה תוספת של חלב פעמיים ביממה מיכיוון שאני מרגישה שהחלב שלי לא מספיק לה. מה אפשר לעשות על מנת להגביר את כמות החלב חוץ מזה שהיא תינק הרבה ממני? אילו כדורים/תכשירים טובים יש בשוק המגבירים את החלב?

מללנ

New member
כדאי לך

כדאי לך לשתות המון מיים. ממש להקפיד. ולא משקאות אחרים. ובלי קפה. מניסיון זה עובד נהדר.

הגברת כמות החלב

כאשר תינוק לא עולה במשקל כצפוי, צריך לברר מדוע. ישנם הרבה סיבות. לדוגמא: התינוק לא יונק בצורה יעילה, או האימא עברה ניתוח הקטנת שד ואין לה מספיק חלב בעקבות הניתוח, ועוד .... אז מה עושים? כמה המצב דחוף? האם צריך לתת חלב שאוב או תמ"ל? אלה שאלות שרק גורם מקצועי יכול לענות אליהם, כי צריך לראות את התינוק, ולראות מה מצבו, ולבדוק איך הוא יונק. אם התינוק מרטיב טיטולים עם שתן בהיר 5-6 פעמים ביום, זה לא מצב חירום רפואי, ואפשר להמתין ליום ראשון. אבל מאוד כדאי ביום ראשון ליצור קשר עם יועצת הנקה מוסמכת (אני מכירה לפחות אחת שגם עובדת בשבת). האם הוא יונק לפחות 8-12 פעמים ביממה? אם לא, תנסי להעיר אותו. האם הוא מקבל מוצץ או בקבוק מים? אם כן, תפסיקי, כי זה מונע ממנו אוכל (הוא נרגע על המוצץ/בקבוק ולא יונק). האם את שואבת עם משאיבה חשמלית טובה, עדיף ברמת בית-חולים? אם כן, אפשר לעשות מרתון של שאיבות, ולתת לו את החלב השאוב כתוספת. אם לא, תשאבי עם מה שיש לך, ותוכלי להשיג משאיבה טובה יותר בשבוע הבא. לפעמים אין מספיק חלב באופן זמני, וצריך לתת תמ"ל עד להגברת החלב. על זה יועצת הנקה מוסמכת תדריך אותך. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה