הגברת "מצקצקת" בזמן ההנקה....

הגברת "מצקצקת" בזמן ההנקה....

מה זה אומר? מה אפשר לעשות בנדון? ב"ה מצליחים להיאבק בפליטות. יש לה תנוחה קבועה על הפוף מיד אחרי ההנקה אז היא פוגשת פחות משחקים ופחות שעות עירנות ופעילות אבל האוכל נספג וזה יותר חשוב מהכל! אתמול היא שקלה 3770 שזה אומר עלייה של 200 ג' לפחות בשבוע שזה טוב אבל כדאי שהיא תנצל יותר את האוכל כמו אחיה שעולה בממוצע 300 ג' בשבוע ושקל אתמול 4430!
בבדיקת התפתחות היום הפנו אותנו שוב לבירור ריפלוקס ועל כך אולי שאלה נוספת בהמשך.
מקווה שיש לכן הסבר או פתרון
תודה

ציקצוקים

היי

לא ראיתי, אבל - אני יכולה לחשוב על אפשרויות לצקצוקים -
א. את שופעת חלב. לפעמים - כשיש שפע חלב בשד וכשהחלב יוצא בשפריצים חזקים החוצה - התינוק או התינוקת במקרה הזה, מתקשה להכיל את כל הכמות בתוך הפה והיא מצקצקת כי הכמות גדולה, ו/או הזרם חזק מאוד.
יכול להיות שהפליטות הן משפע חלב , כלומר - היא אוכלת קצת יותר מידי ואז פולטת ?
העלייה שלה במשקל נהדרת!!! אל תשווי לאחיה,הוא עולה בכלל בכמות עצומה..
החלב שלך כנראה ממש שמנת :)

ב. אפשרות פחות סבירה, אבל בכל זאת - לפעמים כשיש לשון קשורה - התינוק מצקצק כי החיבור לשד, הוואקום משתחרר לו.
יכול להיות שזו הסיבה ?

ג. גם זו אפשרות פחות סבירה, אבל לפעמים - כשהחיבור לא מוצלח, התינוק משתחרר בקלות יותר ומצקצק כמו בסיבה הקודמת.

מה דעתך ?

הציקצוק לא קבוע לכן....

זה לא לשון קשורה. נסיתי לתקן חיבור וזה גם לא זה אז כנראה ששפע חלב זה הגורם אבל זו לא בעיה אז נתמודד עם התופעה.
בנוגע לפליטות: אם היא יונקת דקה אחת יותר היא ישר משפריצה הכל אז אני ממש עם יד על השעון.
בקשר לעלייה במשקל: היא עוד מתחת לאחוזון התחתון אבל בעלייה קבועה אז מבחינת טיפת חלב זה תקין אבל שואפים ליותר.
הבעיה היא איתי אישית קשה לי מאוד שהא אוכלת טוב אבל פולטת הרבה ולכן לא יכולה לנצל את כל המאמץ שלי. אני חוששת בעיקר להגיע לחורף כשהיא קטנה וחלשה. אמנם אני מתכוונת להשאר איתם בבית עד להודעה חדשה ולהמשיך בהנקה מלאה עד שהם ימצו אבל הילדים הגדולים מביאים מהמסגרות חינוך את כל מה שמסתובב בבתים אחרים וממש לא בא לי חורף קשה עם תאומים קטנים.

תודה רבה

גלגס

New member
פליטות

הגדולפליטות גדול שלי והתאומה- שניהם פלטו ממש הרבה. אפ פעם לא התייחסתי לזה יותר מדי. אל תחשיבי את זה בתור בזבוז משאבים... זה העודף שלה.
ותנסי להשען אחורה כשיש צקצוקים. זה אמור להפחית את הזרימה החזקה.
והחורף עוד רחוק...
סליחה על הכתיבה בראשי פרקים... מתעוררים לי פה...

תודה, נראה לי שמצאנו פיתרון

אני מחבקת אותה במהלך ההנקה צמוד אלי ומשאירה אותה ככה לפחות 10 דקות. אחר כך אני משתדלת שהיא תשאר באותה תנוחה ואותו שיפוע לפחות שעה וכמה שיותר יותר טוב. היא עברה לישון על פוף ובעגלה העברתי אותה לטיולון של הסטרול אייר אז השיפוע מסודר ומותאם לצרכים יותר טוב מהגבהת המזרן של האמבטיה. נקווה שזה יעזור.

צקצוקים

בוקר טוב

אז כנראה שיש לך צרות של עשירים... שפע חלב זו באמת ברכה, אבל כשזה מפריע - זה מפריע..
כמו שגלגס כתבה - הנקה כשאת נשענת אחורה יכולה לעזור , השימוש בגראוויטציה יכול להקל.
גם מה שאת עשית הוא נכון - להשאיר אותה שכובה מעט עוד זמן אחרי ההנקה, ולהשכיב אותה בהגבהה.

בהצלחה, ועדכני איך זה הולך, אני מקווה שיהיה שיפור.
ומילה לגבי העלייה במשקל - אני בטח לא אוסיף משהו שאת לא יודעת עם הנסיון הרב שלך, רק לומר שבחלב שלך יש הרבה מאוד נוגדנים שיעזרו להם להגיע לחורף חזקים עד כמה שניתן ומחוסנים עד כמה שאפשר, למרות המשקל שעולה לאט..

סבבה תודה.

העברתי אותה לטיולון של הסטרול אייר ושם השיפוע מאוד נוח לה אז כרגע בסדר העייה בלילה שאני לפעמים נרדמת או לא מפוקסת ואז היא אוכלת יותר מידי ופולטת כל הלילה ואז היא פשוט אומללה....
הלילה אני מתכננת להיצמד לטיימר בארוחות שלה ונקווה לטוב

גלגס

New member
שיפוע

ראיתי פעם שיש מעין כרית כזאת משולשת שיוצרת שיפוע במיטת תינוק. היתה גם מישהי שכתבה על זה בפורום בעקבות רפלוקס. אולי שיגע טקס?

תודה כרגע מצאנו את השיפוע המתאים

גם בטיולון של הסטרול אייר וגם על הפוף עם הכרית הנקה לשעות השינה החזקות. הטרמפולינה פחות טובה לרגעים הראשונים אחרי הארוחה אבל גם שם זה בסדר. עם מגביהים את האמבטיה של העגלה זה יוצא שהיא שוכבת עם הראש קצת מעל גובה האמבטיה אז לא מתאים.
תודה על העיצות

למעלה