הגדות לפסח לפאלם ולפוקט

תגידו לי שזו בדיחה...

לשבת בליל הסדר על השולחן היפה מול כל האורחים המכובדים לשלוף את הפאלם הדנד"ש והיפה ולהתחיל לקרוא ממנו את ההגדה... תגידו לי שלא נחצה פה איזה שהוא קו מה אם כבוד החג? או לחילופין מדובר במשפחת פילוס (ארץ נהדרת) שלהם כמובן זה מותר. בסייפא דבריי ובבקשה שהדברים לא יצאו מפרופורציה אין כאן כוונה לכפיה דתית בברכת חג פסח כשר ושמח נפתלי

TheBeast

New member
זה טוב גם לקריאה בזמן הפנוי ../images/Emo13.gif

למרות שכן, זה קצת סותר את עצמו וחוצה איזשהו קו. ומאידך- גם בסידורים יש את תפילת ערבית למוצ"ש. משעשע או עצוב? תחליטו בעצמכם אני מניח

מענדי

New member
בסידורים יש את תפילת ערבית כי

א. זה אותו דבר כמו תפילת ערבית ליום רגיל (בתוספת 2 קטעים) ב. תפילת ערבית במוצאי-שבת מתפללים אחרי ששבת יוצאת.

TheBeast

New member
במטוטא מנך,

נראה כי תפילת מוצאי שבת לא ראוי לקרוא מן הפאלם, ולו בשל העובדה שמגיעים לביהכ"נס לפני צאת שבת...
ואני מודע לשני הקטעים הנוספים, אבל עדיין- פאלם בביהכ"נס במוצ"ש?

udifpalm

New member
לפעמים מתפללים במוצא"ש בבית...

קורה, קורה
מעבר לכך (וזה לא רלוונטי בכלל למוצא"ש, אלא בעיקר לשחרית של חול), הפעם היחידה עבורי בה באמת לפאלם היה יתרון מוחשי על פני סידור היה כאשר הייתי חייב להתפלל שחרית תוך כדי טיסה (טיסת לילה מארה"ב לארץ). כל המטוס היה מוחשך, והסידור בתוך הפאלם האיר בדיוק במידה הנכונה (אפילו בעוצמת התאורה המינימלית), והפריע לסובבים הרבה פחות מאשר הדלקת מנורת הקריאה (וזה שהיה לי כסא בשורה לפני פתח החרום בכלל עזר לגבי תפילת עמידה!)

TheBeast

New member
../images/Emo6.gif אכן. בעניין זה יש לסידור אלק' יתרון ../images/Emo45.gif

מענדי

New member
זה שמגיעים לבית הכנסת לפני צאת השבת

לא מונע מכל המעשנים למניהם להדליק את הסיגריות מיד אחרי התפילה - כך שבאותו המקום שהם מחביאים את הסיגריות שיחביאו גם את הפאלמים.

למעלה