הגדלה והדפסה של תמונה "הלו קיטי"

hertzelb

New member
הגדלה והדפסה של תמונה "הלו קיטי"

שלום לכלום ברצוני למצוא תמונה של "הלו קיטי" ולהדפיס אותה על קנבס מחולקת ל-9 תמונות כך שמכל התמונות יצא תמונה אחת גדולה.
גודל כל תמונה צריך להיות בערך כ-30*30 ס"מ (לא נעול על הגודל).
רציתי קודם לדעת מה איכות התמונה המינימלית בפיקסלים שאני צריך לחפש?
האם יש אפשרות להגדיל תמונה שמצאתי באינטרנט מבלי לאבד הרבה מהאיכות? התמונה שמצאתי היא בגודל 3920*3920 פיקסלים 96DPI
תודה מראש

Shir Rose

New member
תשובה

לפי דעתי על מותג "הלו קיטי" יש הגנת זכויות יוצרים, וצריך לבדוק את הענין לפני שמדפיסים ומפרים אותם..

ובהמשך, אני לא חושבת שמשהו בגודל 90X90 יש תמונה מספיק איכותית באינטרנט.. צריך לפי דעתי משהו במינימום 5MP ורזולוציה מינימום 240 ורצוי 300DPI.

hertzelb

New member
תשלום על תמונה

אני מבין שיש זכויות יוצרים על התמונה ולכן אין לי בעיה לשלם באתר כלשהו על תמונה איכותית.
לא מצאתי תמונה בתשלום של הלו קיטי.
האם מישהו יכול להפנות אותי לאתר שמוכר תמונה איכותית?
אשמח לעזרה בנושא

נסיון לסיע

&nbsp
מקובל שאיכות מזערית להדפסה היא 100 DPI.
30 ס"מ הם בקירוב 12 אינטש.
(12 * 100) * (12 * 100) = 1,440,000
(בערך 2 מגהפיקסל). איכות הדפסה זו מתאימה להדפסות שצופים בהן ממרחק "סביר", ולא מקרוב מדי. במבט קרוב, ניתן להבחין בפיקסליזציה גם בעין בלתי מזויינת.
&nbsp
---------------------------
איכות טובה להדפסה היא 300 DPI.
30 ס"מ הם בקירוב 12 אינטש.
(12 * 300) * (12 * 300) = 12,960,000
לפי חישוב זה אתה צריך שהתמונות הקטנות תהינה ברזולוציה של בערך 13 מגהפיקסל. איכות זו היא איכות מרבית המדפסות הביתיות, וגם מקרוב תזדקק לזכוכית מגדלת טובה כדי להבחין בפיקסלים בודדים.
&nbsp
------------------------------
קנבס מעצם טבעו הוא מעט "מטשטש" את ההדפסה, ולכן יתכן שתוכל להסתפק ברזולוציה בטווח הנמוך של התחום (יותר מ-2מגה, אבל פחות מ-13, הייתי מנסה - 4).

למעלה