הגדלה והקטנה של משכנתא

ilandi1

New member
הגדלה והקטנה של משכנתא

שלום

יש לי משכנתא בגובה 800 א' ₪. המקורית עמדה על 1 מ' ₪. הדירה שווה 1.6 מ' ₪. כלומר שרכשתי המשכנתא הייתה 75%, כיום היא בסביבות 50-55% מערך הדירה.

המסלולים:
  1. 290 א' ₪ פריים 0.7% ל-25 שנה
  2. 240 א' ₪ קבועה צמודה 1.9% ל-8 שנים
  3. 270 א' ₪ קבועה לא צמודה 3.9% ל-11 שנים
לקחתי הלוואות מקרן ההשתלמות בסך 220 א' ₪ לפי ריבית קבועה 1.1% צמוד למדד ל-7 שנים + גייסתי מההורים 50 א' ₪ ללא ריבית והצמדה, כדי שאוכל לפרוע את המסלול ה-3 (קבועה לא צמוד עם ריבית 3.9%). המהלך מעניק לי חסכון של כ-55 א' ₪ בסה"כ. כמובן בהנחה שהמדד לא ישתולל כלפי מעלה.

קנס פרעון מוקדם קטן ובגובה 200 שקל.

עוד לא פרעתי את המסלול - אני מעוניין לקבל עיצה. אפרט בהמשך.

הבנתי שאפשר להגדיל את המשכנתא חזרה ל-75%, ובכך להגדיל באופן יחסי אצ המסלול הראשון (פריים), ולאחר מכן לפרוע מייד חלק יחסי של 2 המסלולים "היקרים" ולהוזיל עוד את הריבית שאשלם. זה יגדיל את מסלול הפריים ב-100 א' ₪ נוספים על חשבון קבועה צמודת מדד. אקצר בהתאם את התקופה של הפריים.

השאלות שלי:
  1. במידה ואגיע לפרוע את הקל"צ ויש לי את הסכום, האם במסגרת מו"מ הבנק יוריד את הריבית לאזור ה-2% במסלול זה רק כדי שלא אפרע ? או שזה חלום באספמיה?
  2. לגבי המהלך של הגדלה ולאחר מכן הקטנה, האם זה פרקטי/אפשרי בכלל? ובהתאם לשאלה הראשונה, האם לבצע את הפרעון לאחר ההגדלה/הקטנה?
  3. מה דעתכם באופן כללי השינויים, והאם יש טיפים נוספים שיעזרו להוזיל את הריבית החזירית?
תודה רבה !

מאיר וידר

Member
מנהל
תשובות

1) תוכל במחזור פנימי להגיע לכיוון ה-2.5%-3% תלוי בתקופה שתיקח את המשכנתא החדשה
2) תוכל לקבל תוספת של עד 50% משווי הנכס הקיים
3) אם התכנון שלך הוא לסלק את המשכנתא אתה בכיוון הנכון
&nbsp
תבדוק אופציה לקנות נכס נוסף או למנף את הכסף במקום לפרוע כסף זול יחסית
&nbsp
&nbsp
מאיר וידר
מנכ"ל וידר משכנתאות

ilandi1

New member
תודה - אבל לא הבנתי לגבי ה-50%

מאיר - תודה רבה על התשובה.

לגבי 2 - לא הבנתי, אשמח להסבר.

בפועל המשכנתא שנותרה היא 50% - אם אני לא פורע את הקל"צ. במידה ואני לא פורע - לא יגדילו? ובמידה ואני פורע כן יגדילו כי ארד מתחת ל-50%?

המטרה היא לחסל את המשכנתא. אני לחלוטין מבין את הנושא של כדאיות מינוף הכסף.

מאיר וידר

Member
מנהל
במידה ואתה לוקח עוד משכנתא חדשה היא תיחשב בתור כל מטרה

עם ריביות הרבה יותר גבוהות מאשר הלוואות לדיור
&nbsp
מאיר וידר
מנכ"ל וידר משכנתאות

למעלה