הגדלה והקטנה של משכנתא
שלום
יש לי משכנתא בגובה 800 א' ₪. המקורית עמדה על 1 מ' ₪. הדירה שווה 1.6 מ' ₪. כלומר שרכשתי המשכנתא הייתה 75%, כיום היא בסביבות 50-55% מערך הדירה.
המסלולים:
קנס פרעון מוקדם קטן ובגובה 200 שקל.
עוד לא פרעתי את המסלול - אני מעוניין לקבל עיצה. אפרט בהמשך.
הבנתי שאפשר להגדיל את המשכנתא חזרה ל-75%, ובכך להגדיל באופן יחסי אצ המסלול הראשון (פריים), ולאחר מכן לפרוע מייד חלק יחסי של 2 המסלולים "היקרים" ולהוזיל עוד את הריבית שאשלם. זה יגדיל את מסלול הפריים ב-100 א' ₪ נוספים על חשבון קבועה צמודת מדד. אקצר בהתאם את התקופה של הפריים.
השאלות שלי:
שלום
יש לי משכנתא בגובה 800 א' ₪. המקורית עמדה על 1 מ' ₪. הדירה שווה 1.6 מ' ₪. כלומר שרכשתי המשכנתא הייתה 75%, כיום היא בסביבות 50-55% מערך הדירה.
המסלולים:
- 290 א' ₪ פריים 0.7% ל-25 שנה
- 240 א' ₪ קבועה צמודה 1.9% ל-8 שנים
- 270 א' ₪ קבועה לא צמודה 3.9% ל-11 שנים
קנס פרעון מוקדם קטן ובגובה 200 שקל.
עוד לא פרעתי את המסלול - אני מעוניין לקבל עיצה. אפרט בהמשך.
הבנתי שאפשר להגדיל את המשכנתא חזרה ל-75%, ובכך להגדיל באופן יחסי אצ המסלול הראשון (פריים), ולאחר מכן לפרוע מייד חלק יחסי של 2 המסלולים "היקרים" ולהוזיל עוד את הריבית שאשלם. זה יגדיל את מסלול הפריים ב-100 א' ₪ נוספים על חשבון קבועה צמודת מדד. אקצר בהתאם את התקופה של הפריים.
השאלות שלי:
- במידה ואגיע לפרוע את הקל"צ ויש לי את הסכום, האם במסגרת מו"מ הבנק יוריד את הריבית לאזור ה-2% במסלול זה רק כדי שלא אפרע ? או שזה חלום באספמיה?
- לגבי המהלך של הגדלה ולאחר מכן הקטנה, האם זה פרקטי/אפשרי בכלל? ובהתאם לשאלה הראשונה, האם לבצע את הפרעון לאחר ההגדלה/הקטנה?
- מה דעתכם באופן כללי השינויים, והאם יש טיפים נוספים שיעזרו להוזיל את הריבית החזירית?