הגדלת ה- swap space

• פותח הנושא זש
  • פורסם בתאריך

זש

New member
הגדלת ה- swap space

התקנתי RedHat 7.0 (וזה כבר אחרי שחשבתי להתיאש מלינוקס ולעבור ל- BSD, בסופו של דבר ניסיתי להתקין על HD אחר וזה עבד) על כונן די ישן. נתתי שם משהו כמו 300MB של swap space לפי ה- default של ההתקנה. הבעיה היא שהמערכת עובדת לאט מאוד. חשבתי להגדיל את ה- swap ולהעביר אותו ל- HD אחר שיש לי שהוא יותר מהיר. חשבתי לעשות זאת באופן הבא: א. להכין מחיצת Linux Swap באמצעות partition magic בדיסק המהיר. ב. לשנות את fstab כך שהוא עושה mount ל- swap מהמחיצה החדשה שהכנתי ולא ממחיצת ה- swap הישנה. ג. לפרמט את מחיצת ה- swap הישנה ל- ext2 ולעשות לה mount למערכת בתור מרחב אחסון רגיל. הבעיה היא שהסתכלתי בכמה howtos והם מתארים תהליך די מסובך של יצירת מחיצות ב- dos, שינוי ההגדרות של windows swap וכל מני דברים מוזרים כאלה. האם מה שהצעתי אמור לעבוד? אם לא, מהי הדרך הפשוטה ביותר לעשות מה שאני צריך?

mavor

New member
SWAP SPASE

תשתמש ב PQMAGIC ליצור מחצה ותוסיף אותה ל FSTAB אישית גיליתי שLINUX רץ יותר טוב בלי מחיצה בכלל נדב

antidot

New member
הםםם

כמה שאני יודע, לינוקס לא משתמש בSWAP עד שלא נגמר לו הזיכרון הפיסי. ז"א אם יש לך 256 RAM, רק אחרי שכל ה256 בשימוש הוא יעבור לSWAP האיטיות בד"כ נפתרת ע"י הוספת זיכרון. אני בספק אם העברת SWAP תעזור לך. איזה מחשב זה ? איזה CPU ? אתה מריץ X ? ברכות ANTIDOT

למעלה