הגדלת חתך חוטים

• פותח הנושא wil
  • פורסם בתאריך

wil

New member
הגדלת חתך חוטים

האם יש בעיה עם החלפת חוטים לחתך גבוה יותר (למשל 2.5 במקום 1.5) רק בחלק ממעגל? כמובן ללא שינוי בח"א של 10A, כי לא כל החוטים יוחלפו. ושאלת המשך: מה גודל חוטים מקסימלי שייכנס בצינור רגיל? 3 מוליכים של 4 ממ"ר, ייכנסו? או שהכי עבים רק 2.5?

רז חשמל

New member
אין בעיה

החוק קובע חתך מינימלי כך שאין בעיה בהגדלת החתך, אבל למה לעשות זאת ?

wil

New member
ירידות מתח עקב כניסת מדחס מזגן

מורגשות ירידות מתח (בעיקר ע"י מכשיר אל-פסק של המחשב - עושה קליקים של ממסרים כל פעם שהמזגן מפעיל את המדחס). אני מעריך שהחלפה לחוטים עבים יותר, לרוב אורך המעגל, יכולה לפתור את הבעיה (פחות מתח ייפול על החוטים). מה לגבי השאלה השניה שלי, על עובי מקסימלי שייכנס בצינור רגיל?

מאגר

New member
אפשר גם להכניס חוטים של 4 מ"מ

בצינור 16 אבל זה לא יפתור לך את בעית המתח שיודר כאשר המזגן ניכנס לפעולה. מאחר ומדחס שניכנס לפעולה עשוי לצרוך בהתנעה פי 3 או 4 אמפרז' מצריכת העבודה שלו. אי לכך מורגדת ירידת מתח בכל הבית. יש לבדוק א איזון הפזות שלך ואם יש ל פאזה אחת אתה חייב לבקש הגדלת חיבור מחח"י שיהיה בהצלחה דורון ט

wil

New member
מדובר בסה"כ במזגן קטן 1 כ"ס

עם צריכת עבודה של 1050W (לפחות לפי הרשום על התווית) הנ"ל קורה גם ללא עומסים אחרים בבית למעט תאורה (וגם זה בקושי) - כך שאין בעיית עומס כללית. אז אם החלפת חוטים לא תפתור את ירידת המתח - מה כן יפתור?

רשר

Well-known member
מנהל
פנה לטכנאי מזגנים, יש בוסטר להתנעה

קלה של המזגן (קבל). הוא יקטין את זרם ההתנעה שנצרך מהרשת ויפחית את מפל המתח.

fireman

New member
ובעניין אחר בנוגע לחתך

הבנתי ששונה התקן לחתך חוטים להספק של 63A. בעבר זכור לי שניתן היה להשתמש בחוט 10 ממ"ר להספק של עד 63A היום עפ"י תקן ISO נדרש חיווט של 16 ממ"ר להספק של 63A.... ממתי התקן הזה?

מאגר

New member
התקן ש 63A דורש חתך כבח ראשי 16 מ"מ

הוא בכר תון ישן בן למעלה מ-22 שנים עם לא יותר. הוא כבר הופיע בחוק בשנת 1982 לפחות זה השנתון הרחוק ביותר של חוק החשמל הנמצא כרגע בהשג ידי אני יכול לבדוק בארכיון שלי יכול להיות שזה הרבה יותר רחוק. שיהיה בהצלחה דורון ט

רשר

Well-known member
מנהל
אופס ! הסבר

זה מותנה בתנאי ההתקנה ובסוג הבידוד: בידוד XLPE מעגל 3~ באדמה 10 ממ"ר 63A In באדמה 16 ממ"ר 80A In התקנה חשופה 10 ממ"ר 50A In התקנה חשופה 16 ממ"ר 63A In XLPE מעגל 1~ התקנה חשופה 10 ממ"ר 63A In התקנה חשופה 16 ממ"ר 80A In אם יש לך תוכנית להקים מפעל בבית דאג היום לשני צינורות "3 מהפילר עד הבית וכאשר יהיה צורך תוכל בקלות להחליף את הכבל ובינתיים תשחיל כבל 10 ממ"ר.

מאגר

New member
טוב מאוד עשיתה הרווחתה הרבה כסף

בעתיד בהשקעה קטנה יחסית עכשיו.

רשר

Well-known member
מנהל
אין הצדקה כלכלית להשקיע בתשתית

חשמל לעתיד שמעבר לחמש שנים. היום שמת 16 ממ"ר לחיבור של 3X40A שזה יותר מידי גדול ויתכן שבעתיד שתרצה הגדלה יהיה צורך בכבל יותר גדול ואז בוזבז הכבל. יש גם אפשרות להוסיף לכבל 10 עוד אחד 10 שביחד כבר 120A בלי להסתבך עם גידים עבים וקשים לחיבור. מבחינת זרמי הקצר וההגנה מהם ההבדל בין 10 ל 16 זו קפיצת מדרגה מ 6KA ל 10KA דבר שמחיב ציוד אחר יותר יקר בלוח.

מאגר

New member
זה מקטין את עקבת ובמרחקים זה חשוב

ואני לא יודע מה המרחק אצלו אני למשל יש לי בית בעין הוד שהמרחק הוא 70 מטר מהפילר לבית.

רשר

Well-known member
מנהל
מהודעות קודמות ידוע היכן הוא בונה

ברוב הבתים המרחק הוא פחות מ 15 מטר ואם נצא מהנחה שזרם הקצר בפילר 22KA זרם הקצר בלוח יהיה 7KA או קצת פחות ולכן ח"ח דורשת הגנה ראשית 6KA בלוח הצרכן. הגדלת הכבל בדרגה אחת לא תעזור הרבה בענין נפילת המתח במרחקים כאלה אבל בטוח תעלה את זרם הקצר. מאחר וראיתי את התוצאות מתגבור הרשת ללא שינוי בלוחות הצרכנים! אני חושב שעדיף נפילת מתח קטנה כפי שהתקנות מתירות ולא לסבול מקצר שלא מתנתק מיד.

fireman

New member
עזבו את העניין הכספי

הייתה לי אפשרות לקנות חיווט 16 באותו מחיר כמו ה10 והעדפתי לקנות 16, הגיוני לדעתי. המרחק שעובר הכבל אצלי הוא 23 מטרים בדיוק מאחר והוא אינו עובר בקו ישר מקצה גבול המבנה עד לפילר אלא לאורך שולי המגרש מאחר ובתוכנית יש תכנון לחפור בריכה בעתיד הרחוק והצנרת בדרך הייתה מפריעה.

רשר

Well-known member
מנהל
מבחינת זרם הקצר אתה מוגן

זרם הקצר המקסימלי יהיה 5KA . מצורף צילום לא כל כך מוצלח של הטבלא לחישוב זרם הקצר מתוך קטלוג של יצרן כבלים.

למעלה