הגדלת טמפ' החליטה לאספרסו ע"י שינוי הפרסוסטט

shoki222

New member
הגדלת טמפ' החליטה לאספרסו ע"י שינוי הפרסוסטט

האספרסו שלי קר מידי לטעמי. מדובר במכונת אוסקר. אני רוצה לשנות את הפרסוסטט ולהעלות את לחץ הדוד.
הבעיה היא שמדובר בפרסוסטט החדש של האוסקר ושהברגים השונים המיועדים לכיוונון הלחץ מכוסים בדבק המונע סיבוב הברגים.

לא הצלחתי לךהתגבר על הדבק בסיבוב בכוח הוא חזק מאוד.

אשמח להתייחסותכם

אולי יש רעיונות אחרים להעלאת טמפ' האספרסו

יוסי
 

shoki222

New member
את הכוס אני תמיד מחמם ע"י מזיגת מים רותחים בה

ודואג שהידית תהיה ריקה כמה זמן על ראש החליטה החם. למרות זאת תמיד יש לי הרגשה שחסר טיפה חום באספרסו. אני גם די בטוח שאני לא מ"הפולנית" הללו שרוצות קפה רותח. למרות שלא מדדתי את טמפ' הקפה.
 

nApo10

New member
האם המכונה חמה לגמרי?

אני מקפיד לחמם את הסילביה בסביבות ה-30 דקות, ומריץ בה קצת מים במהלך החימום ובסופו (כדי לשפר את פיזור החום בצנרת).
 

shoki222

New member
30 דקות אני לא מחכה. אני בודק עם האצבע

שראש החליטה חם\חמים באוסקר מחבר את הידית לכ 2-3 דקות עד שהיא חמימה ואז חולט.
 

eldza

New member
אני משאיר את הידית מחוברת כל זמן החימום

למה להשאיר אותה בחוץ?
 

dudi4321

Active member
לרוב דבק מוזרק בחום. יתכן שחימום מקדים עם פן

יעזור לשחרר את הדבק.
אסור חום גבוה.
 
האם מדובר במכונה הישנה שלך? או בחדשה?

אם זו המכונה הישנה יכול להיות שמסלול הזרימה הטרמוסיפונית כבר לא טובה כנראה מבילד אפ של אבנית.


עוד משהו, אם מדובר במכונה חדשה, יכול להיות שהתרגלת במגלל המכונה הישנה לעשות קולינג פלאש ארוך? אם כן, וותר עליו, עשה קולינג פלאש של שנייה שתיים לא יותר.
 

shoki222

New member
האמת שמדובר במכונה של מכיר שלי ואני מנסה

לעשות דאווינים. זו מכונה של כמה שנים. כנראה באמת מדובר באבנית.

תודה להתייחסות ולעצות!!
 
ועוד משהו....

אוסקר מתחילה, מתוכננת לעבוד בלחץ יחסי גבוהה, של 1.4 באר פורק הלחץ נכנס לפעולה ב1.85 העלאה של הלחץ לא בהכרך דבר נכון. במיוחד כשאין לך שעון לחץ לבקרה. דבר שני, יש לך בורג אחד לכיוון הלחץ ושני לכיוון מנעד ולא זוכר אם כתוב עליהם מי זה מה....
 

shoki222

New member
שיניתי בקצת את בפרסוסטט ומיד פורק הבטחון

פרץ. אתה צודק בעניין הלחץ התחילי הגבוה.
 

shoki222

New member
בחרתי מברג טוב שמתאים היטב והבורג מסתובב

שמפעילים קצת כוח ומשתחרר למעשה. הבורג מעאפן ובקלות אפשר לטחון אותו.
 
למעלה