אני שמח לשמוע שהעבודה פשוטה יחסית לביצוע ולא נדרש להחליף את כל הגידים.
תהיתי כיצד הדבר אפשרי והתחלתי לחפש. מצאתי מספיק מקורות מידע וטבלאות גבולות אשר מציינות כי בתנאים מסויימים ולמרחקים קצרים, חוט 1.5 ממ^2 יכול להתאים לזרמים מעל 10A.

*מי שיכול למצוא לי את ההסבר מחוק החשמל הישראלי - אודה לו עד מאוד
אני שמח שהעבודה פשוטה יחסית לביצוע, אבל לא מבין איך זה יתכן.
מגדילים את המאמ"ת ולא מגדילים את הגידים ההמשכיים - במידה ואחבר לאחד השקעים צרכן כבד האם הגידים הקצרים לא יתחממו יותר מדי לפני שהוא יקפוץ?
אם כל השקעים שורשו אחד מהשני אז אין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליף את הגידים ל2.5 ממ"ר(אם הם לא כאלו עדין) ולהחליף את המאמ"ת לA16 (לא שזה יעזור לך כי בכל מקרה תיהיה גבולי/מעבר ל16A ברגע שתפעיל את חימום).

אם החדרים חוברו ביחד רק בלוח אז הרווחת ותוכל לפריד אותם לחלוטין ע"י הוספת מאמ"ת חדש.

בכל מקרה את הפתרון היעיל והנוח ביותר יכול לתת חשמלאי שיראה את המצב הקיים בשטח.
יש לי מזגן בכל חדר, בסביבות ה10,000 BTU (לא זוכר בדיוק)
והם מוזנים בצורה נפרדת משאר החדר.
אני משתמש בהם הרבה בקיץ.
מסיבה שאינה ברורה לי הם אינם מחממים טוב ועל כן רציתי להשתמש ברדיאטור
מאמת אחד מחובר לתקרת חדר א'. יש שם קופסה שמוסתרת ע"י מנורה.
לקופסה כניסה אחת (מלוח החשמל - כ 20 מ' חוט) ושלוש יציאות:
אני שקעי קיר ומעבר לחדר ב' לקופסה דומה בתקרה.
את קופסת חדר ב' לא בדקתי.
במידה ואני רוצה להחליף לגידי 2.5 לטובת 16 אמפ' - האם זה אומר שיש להחליף את כל החוטים בחדרי א' וב', או רק את החוט המוביל הראשי?
1.5 ממ"ר לא תמיד ישרוד 18.08A (שזה מה שהמא"ז 16A עדין רואה כ"תקין"- 13% מעל הנומינלי) ולכן גם התקנות מחיבות את ההגבלה של התאורה בהסתעפות ל10A וגם אז רק לתאורה.

יצא לי לראות התקנה של 1.5 ממ"ר (למאורר שאמור היה להזרים אויר קר לסביב לצינור פליטה) שלא עמד אפילו ב10A כי הותקן בצמוד צינור פליטה לפני הקירור והיה מתחמם כאילו עוברים בו 80A.

אישית אני נגד שילוב שטחי חתך שונים באותו מעגל (מונע ממני את הצורך לבדוק הסתעפויות שונות אם נדרש להחליף את המא"ז לגדול יותר).